„A to bylo málo. Výsledek ale byl krutý, alespoň jedno vítězství bychom si zasloužili. Nejblíže jsme mu byli v prvním a posledním vyřazovacím duelu,“ označil zkušený 27letý obránce Vsetína Ondřej Holomek, jenž ocenil především valašské publikum. „Jedním slovem fantazie, u každého soupeře vzbuzuje respekt. Nikde jinde podobnou skvělou atmosféru nezažijete,“ smekl odchovanec vsetínského hokeje.

Rozhodly výkony brankářů?
Nemyslím si. Karlovarský Novotný zachytal výborně, ale nebylo to v něm. Hokej je kolektivní sport a svalit neúspěch či úspěch na jednoho hráče, není správné. Spíše to bylo o zkušenostech, kterých má víc soupeř.

Proč se vám nepodařilo sérii prodloužit, alespoň jednou lídra porazit?
Většinou nás srazily rychlé góly v úvodu. Co bylo příčinou, nevím, kdybychom to věděli, změníme to. Každopádně zatímco my byli trochu nervózní, oni hráli jednoduše, také měli více štěstí a hlavně asi větší touhu, návrat do extraligy je velká motivace. Sérii ale vidím pozitivně, dali jsme do toho všichni všechno a to je nejdůležitější. Soupeř byl lepší.

ROBE Vsetín - Karlovy Vary. Ilustrační foto.
Jen tři branky na Vary nestačily, hokejisté Vsetína skončili

Vsetín prožil první sezonu v první lize. Je úspěšná?
Spíše jsme splnili, co se od nás očekávalo. Úspěch by byl až případný skalp a postup přes Karlovy Vary. Věšet hlavy a být smutní nemusíme.

Jak se vám hrálo po návratu na Lapač?
Hlavně jsem hrozně rád za návrat domů. Po tom kočování po republice jsem už toho měl docela dost, plné zuby. Pro každého hokejistu je nejlepší, když může hrát doma, je to nejvíce. Sezonu jsem měl narušenou zraněním a nemocemi, ale i tak jsem si ji užil! Smlouvu zde mám do dubna, ale strašně bych si přál, abych zde mohl strávit co nejvíce sezon a třeba někdy vybojovali extraligu. Jsem tady spokojený!

Může Vsetín opět někdy hrát extraligu?
Rozhodně tato myšlenka není utopie, spíše běh na dlouhou trať. Já v to pevně věřím. Nic zásadního se zde měnit nemusí, spíše trpělivě nabírat zkušenosti, jít krok po kroku a věřit tomu.

Jaký máte další program?
Do středy máme volno. O dalším programu se rozhodne, ale osobně chci dál trénovat, dokud zde bude led. Jsem typ člověka, který moc nemá v oblibě odpočinek.

Hokejisté Vsetína v rámci 3. duelu čtvrtfinálové série play-off v sobotu na svém stadionu potřetí podlehli Karlovým Varům 0:6. Odveta na vsetínském Lapači je na programu v neděli od 17.30 hodin.
Hokejisté Vsetína se trápí v koncovce, jsou na pokraji vyřazení