Obyvatelé města vesměs rozhodnutí zastupitelstva vítají. „Hokej k našemu městu patří. Zejména s ohledem na děti by nebylo dobré, kdyby měl z města zmizet," oddechl si Alois Švehlík.

Ne všichni jsou ale tak optimističtí. „Víme, kolik problémů už kolem hokeje bylo. Kolik peněz už do něj nateklo. A problémy přetrvávají. Nemyslím si, že je to dobré rozhodnutí," reagoval na zprávu o rozhodnutí zastupitelů Pavel Holomek.

Klub hokejovou sezonu 2014/2015 už zahájil. Její financování je však stále nejisté. Hokejisty tíží ztráty z předchozích let. Vedení Bobrů ve své prezentaci zastupitelům nastínilo představy o dalším fungování hokeje, dotkli se také financování provozu zimního stadionu, zajištění mládežnického hokeje a definovali strukturu a rozsah podpory mužského hokeje.

„Do konce příštího roku chceme klub oddlužit. To nám umožní vytvořit pevné základy pro dlouhodobou a koncepční práci klubu," slíbil zástupce HC Bobři Pavel Vanduch.

Zastupitel Vlastislav Navrátil (TOP 09) i přes ujišťování zástupců hokejového klubu upozornil na jednu závažnou věc. „Poskytujeme podporu někomu, kdo nemá na sebe dosud přepsány sportovní činnosti. Není v tomto směru splněna podmínka městské rady," upozornil zastupitel.

Klub ale podle Josefa Vávry z HC Bobři bude napříště vedený kvalifikovaným týmem lidí a transparentně podporovaný městem.

„S ohledem na skutečnost, že podpora zadluženého podnikatelského subjektu z veřejných zdrojů může být kvalifikována jako nepovolená, schválili jsme ji pro nástupnický spolek HC Bobři 2005. A to jen za podmínky, že bude proveden převod činností hokeje ze společnosti s ručením omezeným na uvedený spolek," vysvětlil místostarosta města Jiří Pernický (NEZ).

První část ve výši 1,6 milionu korun dostanou Bobři při splnění zmiňované podmínky do konce roku. Zbytek, 1 785 000 korun, bude poskytnut do března 2015.