Podobně dobře si vedli také hráči Valašského Meziříčí, kteří zvítězili v Uničově (3:2) a postoupili do semifinále.

Vsetín po úvodní úterní prohře v Hodoníně doma musel zvítězit, jinak by pro něj sezona skončila. Do zápasu však nevstoupil zrovna dobře. Po dvou třetinách prohrávali Valaši už 1:3 a vypadalo to, že si mohou pomalu začít balit kufry na dovolenou. „Začátek nám moc nevyšel. Nehráli jsme úplně špatně, ale nepadalo nám tam vůbec nic. Naopak soupeř hrál jednoduše a dával branky,“ hodnotil první dvě třetiny zápasu trenér Vsetína Viktor Hlobil.

Za stavu 1:3 a pod hrozbou konce sezony se však Valaši vzepjali k fantastickému obratu. Do třetí části vlétli jako uragán. Vyhráli ji 6:0 (!), celý zápas 7:3 a vynutili si tak rozhodující třetí zápas. „Kluci do toho vlétli opravdu po hlavě. Byla to asi nejlepší naše třetina sezony. Konečně jsme hráli jednoduše, všechno nahazovali po brance a prostě nám to tam padalo,“ radoval se kouč Hlobil.

A co se vlastně stalo v kabině Vsetína o druhé pauze? Co předcházelo neuvěřitelnému zmrtvýchvstání Valachů? „Řekli jsme si, že nemáme naprosto co ztratit. Že musíme udělat maximum pro naše skvělé fanoušky. Tak jsme udělali pár změn v útocích a zkusili to. Jsme moc šťastní, že to vyšlo,“ oddechl si lodivod Vsetína.

O postupujícím do semifinále se rozhodne v sobotu večer v Hodoníně. „Jedeme se tam samozřejmě porvat o postup. Myslím, že by soupeř mohl být nalomený a hlavně bude pod tlakem, protože doma prostě musí. My musíme zahrát o hodně lépe v obraně a pak můžeme být úspěšní,“ plánuje si kouč Hlobil.

Velký večer prožili ve čtvrtek hokejisté Valašského Meziříčí. Po domácím vítězství dokázali vyhrát i v Uničově (3:2) a poprvé v historii postoupili do semifinále play off. Na ledě soupeře to však byla bitva ostrá jako břitva.

„Byl to velmi těžký zápas, přesně jak jsme očekávali. Hrálo se podobně jako u nás v prvním zápase. Naštěstí jsme i tentokrát pokaždé v zápase vedli, což bylo důležité,“ hodnotil duel trenér Valašského Meziříčí.

Rozhodující branku dali Bobři v 59. minutě, kdy se trefil David Varga.

„Konec byl pro nás trochu se štěstím, ale už mnohem dříve v zápase jsme mohli rozhodnout. Jsme moc rádi, že jsme postoupili. To byl náš prvotní cíl dostat se do semifinále. Ani tam nechceme ještě skončit,“ usmívá se Sedlák.

Jméno protivníka se Bobři dozvědí v sobotu večer po odehrání třetích zápasů čtvrtfinále. Jisté ovšem je, že ani v případě postupu Vsetína přes Hodonín se s valašským rivalem nepotkají.