„Stop práce, stop škola, stop všechno. Od teď celé Valašsko režim play-off !!!“ Krátké úderné heslo září na sociálních sítích na stránkách vsetínských hokejových fanoušků a vybízí všechny bez rozdílu k maximální podpoře zeleno-žlutého prvoligového týmu. Startuje play-off Chance ligy a fanoušci hokejistům věří. Rádi by je viděli v extralize, tam je ale ještě cesta dlouhá.

Radomír Vávra z Jasenky u Vsetína vynechal v sezoně snad dva zápasy. Na hokej chodí pravidelně a nejen proto, že v kádru hraje jeho synovec Tomáš. Tým vidí až v baráži.

„Minimálně semifinále dáme, možná i baráž. Máme nejvyrovnanější čtyři lajny podpořené dobrými brankáři a hlavně diváky,“ usmál se fanda.

Na výkon Valachů v základní části si nemohl stěžovat.

„Ten byl velice dobrý. Máme silný kádr, ale na extraligu to stačit nebude, museli bychom posílit,“ zauvažoval s tím, že na nejvyšší soutěž máme i s ohledem na peníze ještě čas.

Ne tak daleko dopředu se podívala Kristýna Tydlačková z Halenkova.

„Věřím, že s Prostějovem to zvládneme. Kluci jsou skvělí a mají ty nejlepší fanoušky. Budeme je podporovat, play-off pořádně roztočíme a uděláme na tribunách zeleno-žluté peklo,“ slibovala pravidelná fanynka, která v práci mění šichty a dělá všechno pro to, aby jí neunikl ani zápas.

Cesta na vrchol nebude jednoduchá.

„Nejradši bych viděla kluky v extralize, ale uvidíme, jak to dopadne. Nebude lehké dostat se ve druhém kole přes Kladno, Budějovice nebo Litoměřice. Věřím, že to zvládneme, máme na to jít výš a výš,“ věří fanynka, která hráčům předala při posledním domácím zápasu stylový dort s cedulkou „Hodně štěstí v play-off“.

Vsetíňan Oldřich Novák chodí na hokej pětačtyřicet let. Letošní sezonu zahráli podle něj zeleno-žlutí dobře.

Hokejisté Vsetína
Vsetín vs. Prostějov? Gólové hody i bitva Jihočechů

„Jako jediní z celé soutěže porazili Jihlavu čtyřikrát. Myslím, že by mohla vyjít baráž. Kladno, Jihlava a Budějovice musí, my můžeme. Budeme hrát v klidu, bez nervů,“ zamyslel se.

Pochvaloval si parádní výkony gólmanů, na kterých může tým stavět a výborný Robův útok. Ale s účastí v extralize to vidí bledě.

„Nevím, jestli jsou připravení po stránce finanční, jestli bude dost peněz na nejvyšší soutěž,“ zauvažoval dlouholetý fanda.

Na účast v extralize zatím nepomýšlí jednatel klubu Daniel Tobola. „To je daleko a na takové úvahy je čas. Teď je před námi čtvrtfinále play-off a nic jiného neřešíme,“ odtušil.

Klub už před sezonou avizoval, že chce postoupit do 2. kola play-off. „Chceme se pokusit uspět i tam. Ale prioritou zůstává postup do semifinále Chance ligy,“ řekl.

České Budějovice - Vsetín
Vsetín vyzve ve čtvrtfinále Prostějov. Jsme favorité, tuší trenér Jenáček

RADNICE NEMÁ NA VYŠŠÍ FINANČNÍ PODPORU

Vsetínský místostarosta pro sport Tomáš Pifka poděkoval týmu za výkony v základní části, při kterých si diváci užili úspěchy domácího mužstva.

„Do play-off nezbývá než popřát hodně štěstí. Ale o postupu do extraligy je brzo bavit se na začátku této části soutěže,“ pronesl místostarosta Pifka. Vsetínská radnice dlouhodobě signalizuje, že město nemůže být hlavní pomocník, který by extraligu financoval.

„Pokud postoupí, já jako člověk i jako místostarosta budu rád, ale určitě se nemůže klub obracet se svými požadavky na vyšší náklady na tuto soutěž na město. V každém případě zvu všechny fanoušky, ať se potkáme na domácích zápasech play-off,“ uzavřel Pifka.