Společně se Sebastianem Gorčíkem je nyní nejlepším střelcem Valachů.

„Něco podobného se ještě nestalo, je to zajímavé,“ usmívá se Kloz, který pouze jednou mezi dospělými zapsal více tref než asistencí. „Věřím si pořád stejně, člověk nesmí být nervózní. Naučil jsem se, že někdy to tam padá více, někdy méně,“ přibližuje zkušený forvard.

I přes svůj úspěšný střelecký účet však není úplně spokojený s produktivitou svého týmu v probíhajícím ročníku druhé nejvyšší hokejové soutěže.

„Na můj vkus dáváme málo branek. Hodně šancí neproměňujeme. Věřím, že se to do konce sezony zlepší,“ doufá Kloz s tím, že Vsetín se 46 trefami je aktuálně až na 9. místě Chance ligy v dané statistice.

Zmíněnou bilanci podle jeho slov hatí úspěšnost Vsetína v početní převaze, ve které svěřenci hlavního kouče Jana Srdínka udeřili pouze devětkrát z dvaašedesáti možností.

Daniel Tobola v probíhajícím ročníku Chance ligy řeší také atypické přestupové období.
Počítáme s tím, že sezona bude bez diváků, smutní jednatel VHK Robe Vsetín

„Přesilové hry pro nás představují dost velký problém. Snažíme se ovšem na tom pracovat. Doufám, že nám brzy půjdou,“ zdůrazňuje Kloz.

Vsetín se nejen na této činnosti snažil zapracovat během třítýdenní přestávky, která pro něj skončí zítra od 18.00 hodin v Šumperku.

„Hodně jsme trénovali, bylo to náročné. Dost času jsme trávili na zimáku. Hráli jsme modelové zápasy, ale také jsme se připravovali i po fyzické stránce a v posilovně,“ přibližuje tréninkový program Jan Kloz.

„Měli jsme ale také tři dny volna, tak jsem jel domů a trávil čas s rodinou,“ připomněl rodák z Ústí nad Labem, který se však na sever Čech příliš nedostane.

„Moc prostoru na to není, nyní jsem tam byl o vánocích. V poslední době jsem každý rok dál a dál od domova. Vybral jsem si to tak sám. Jsem rád, že můžu hrát na Vsetíně,“ nelituje odchodu.

A to i zásluhou fanoušků, kterých si vinou koronavirové krize na Lapači příliš neužil. „.Většina hráčů jde do Vsetína s tím, že o nich dobře ví a chtějí před nimi hrát. Podobně jsem přemýšlel i já. Těšil jsem se na to,“ přiznává zkušený útočník.

Ještě nějaký čas se však bez nich bude muset obejít. „I když fanoušci nejsou na stadionech, tak je hodně znát, zda hrajete doma, nebo venku. Proč se nám ale mimo Lapač nedaří, netuším. Určitě na tom zapracujeme,“ burcuje Kloz, který nevynechal jediný letošní zápas.