Ve hře přitom byla také varianta, že by se druhá nejvyšší soutěž po polovině základní části rozdělila na dvě výkonnostní skupiny (1. - 6. místo, 7. - 12. místo), z čehož ale nakonec sešlo.

„Zvítězila pro nás nejakceptovatelnější varianta, pro kterou jsme i hlasovali," přiblížil jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola.

Jan Srdínko (nalevo) s někdejším asistentem hokejového Vsetína Lubošem Jenáček.
Srdínko: Luboš ve Vsetíně zanechal velkou stopu. Promluvil o Kucharczykovi

Během příští sezony se tak po 51 kolech znovu uskuteční předkolo, které bude nekompromisně sehráno na dva vítězné duely. Rovněž následné čtvrtfinále se zkrátí o jeden vítězný zápas, na tradiční model se najede až během semifinále a finále. Úspěšný účastník celého play-off se o postup utká v baráži s předposledním týmem Tipsport extraligy.

A jak to bude vypadat ve spodní polovině tabulky? Poslední a předposlední tým základní části automaticky sestoupí do druhé ligy. Tato mužstva doprovodí dva poražené mančafty z duelů mezi 12. až 15. místem. 

Tím ale výčet nekončí. Vítězové z play-down proti sobě nastoupí o udržení se v Chance lize. Poražený bude svoji účast hájit v baráži proti vítězi druhé ligy. Z Chance ligy tak potenciálně může spadnout až pět mužstev. 

Tento návrh ještě musí schválit výkonný výbor Českého hokeje, což by však mělo být už jen formalitou.