„Radim je výborný hráč! Ani já bych na sebe roli zabijáka rozhodně nebral. Je jedno, kdo dává góly, hlavně že se vyhrává,“ oprášil známé týmové zaříkávadlo 26letý Březina, který tři góly nasázel proti Ústí nad Labem.

„Každý hattrick je pěkný a vážím si ho, protože ho nedávám každý den, ale hlavně jsem rád, že všechny hattricky pomohly týmu k vítězství,“ připomněl rodák a odchovanec Pardubic své třígólové příspěvky.

Poprvé pomohl v předloňské sezoně zdolat Kladno, vloni na jaře zase ve čtvrtém zápase čtvrtfinálové série Prostějov.

„Puky mám schované, od prvního hattricku u tehdejší přítelkyně, druhý mám u rodičů a třetí u sebe,“ rozesmál se s 24 góly a 23 asistencemi nejproduktivnější hráč Vsetína sezony 2017/2018.

Hokejisté Vsetína. Ilustrační foto
Hokejisté Vsetína na vítězné vlně, v Benátkách uspěli počtvrté v řadě

Po loňském roce (9+15), kdy byl trochu ve stínu střelce Luboše Roba, se Březina opět dostává střelecky do ráže. Vloni měl po devíti zápasech čtyři zářezy, ovšem sezonu včetně play-off končil s devíti brankami. Poslední dva zápasy odehrál v elitní formaci s Jonákem a Rehušem a chemie mezi hráči zdá se, zafungovala.

„Věřím, že ano. Oba to jsou výborní hráči a jsem rád, že s nimi mohu hrát,“ pochvaluje si útočník, který ve Vsetíně začal třetí sezonu, kde nastřílel 43 gólů.

Také Vsetín po rozpačitém začátku nabírá na síle. Vyhrál poslední čtyři zápasy v řadě.

„Výhry a body do tabulky jsou pro sebevědomí moc důležité. Herně tomu sice ještě něco chybí, ale doufáme, že už se to bude jen zlepšovat, až to bude dokonalé,“ pousmál se někdejší mládežnický reprezentant.

Jenže těžké váhy Vsetín čekají, zatím vzhledem ke svým ambicím sbíral body s Třebíčí (4:2), Ústí nad Labem (3:1) i Benátkami nad Jizerou (3:1) z povinnosti.

„Možná bychom tyto zápasy měli vyhrávat, ale žádný soupeř není slabý a každý zápas začíná bez branek. Zápasy jsou těžké, ať hrajete s kýmkoliv. Možné je všechno, my se budeme chtít na západy co nejlépe připravit a vyhrát je,“ vzkázal Březina.

Navíc až na vysoké vítězství 7:2 v Kadani Valaši spíš své dosavadní body vydřeli, což ale forvard Vsetína považuje za výhodu.

„Takhle bych to nehodnotil. To se může všechno změnit a my jsme rádi, že jsme vyhráli. To je důležité. Někdy je lepší vyhrát o gól, než vyhrát moc jednoduše, pak bychom mohli být lehkovážní a to nechceme! Výher si ceníme ať je o gól nebo o deset,“ vysvětluje Březina, proč se podcenění jakéhokoliv soupeře nevyplácí.

Další ze soupeřů, který by měl na Lapači nechat všechny body, je pražská Slavia. Devátý tým prvoligové tabulky má sice „jen“ o čtyři body méně, ovšem na ledě soupeřů zatím ve třech zápasech nebodoval.

„Samozřejmě nebude to lehký soupeř, už jsme s nimi hráli v přípravě (7:5). My budeme chtít, aby všechny doby zůstaly u nás,“ vzkázal do hlavního města Březina.