„Házená se hraje na šedesát minut, což se nám na rozdíl od Lovosic nepodařilo,“ stručně duel zhodnotil bezprostředně po zápase naštvaný trenér Zubří Peter Dávid. Jeho svěřenci totiž dovolili Lovcům slavit výhru nad Valachy po dlouhých třech letech!

Bylo to Robe, které měli většinu zápasu navrch, vedlo místy až o čtyři branky. Místo navýšení ovšem museli odrážet nápor domácích, který gradoval v samém závěru, kdy nejenže dosáhli na obrat, ale v dramatické koncovce měli pevnější nervy.

„Byl to vyrovnaný zápas. Nás v prvním poločase limitovala úspěšnost střelby, kdy jsme sami sebe dostávali pod tlak neproměněnými šancemi. Jsem moc rád, že kluci zápas zvládli a vydrželi hrát celých šedesát minut, i když náš kádr není zdaleka kompletní,“ poznamenal trenér Lovosic Roman Jelínek.

Zklamání v táboře bronzového celku uplynulého ročníku bylo obrovské. „Rozhodně jsme zde chtěli vyhrát a směřovali k zisku obou bodů. Vlastními chybami jsme se ale dostali do fáze, kdy jsme zápas pokazili a nechali oba body soupeři,“ procedil mezi zuby gólman Zubří Jakub Krupa.

LOVOSICE – ROBE ZUBŘÍ 30:28 (13:17)

Nejvíce branek: Bogdanić 6, Hniďák 6, Chotěborský 4, Malý 4 – Mořkovský 8, Mičkal 6, Bajer 5. Rozhodčí: Hájek a Kozler. Sedmimetrové hody: 2/1 – 2/2. Vyloučení: 3:3. Diváků: 320.