1. B TŘÍDA

SKUPINA A

JABLŮNKA – POLIČNÁ 1:0 (0:0)

V podprůměrném utkání měli navrch domácí, ale jejich střelecká impotence držela nad vodou hosty z Poličné. První tutovku si Jablunečtí vypracovali ve 12. minutě, Biel však nedokázal dopravit míč za hostujícího brankáře. Hra se poté přelévala mezi šestnáctkami, kombinace obou týmů však vázla a za zmínku tak stojí pouze superšance Kundráta, když ve stoprocentní šanci po chybě stoperů nedokázal poslat míč mezi tyče Vašíčkovy svatyně. Druhé dějství se odehrávalo již za trvalého tlaku domácích, ale branku nedokázali vstřelit i v těch nejvyloženějších příležitostech. V této činnosti se předháněli Sehnal se Sauerem, zdatně jim sekundoval Biel. Rozhodnutí padlo deset minut před koncem, rohový kop Biela si nešťastně srazil do vlastní sítě hostující Kleindorf – 1:0. Hosté na zvrat již neměli síly, naopak mohli ještě jednou inkasovat, tři minuty před koncem Sauerovu střelu vykopl z prázdné brány obránce Poličné.

BRANKA: 79. vlastní.

CHORYNĚ – JANOVÁ 5:0 (4:0)

Choryně nastoupila po měsíci opět s Lubošem Hadvičákem v útoku a už po jedenácti minutách vedla o tři branky. Hned z rozehrání utkání zatáhl L. Hadvičák míč, jeho centr prodloužil hlavou jeden z hostujících obránců na Jakuba Vedrala a ten se nemýlil – 1:0. Za dvě minuty nato si to oba hráči zopakovali, ale Vedrala v jasné šanci tentokrát míč trochu neposlechl. Na vše dal v 7. minutě zapomenout další dorostenec Luboš Tvrdoň. Skvělým slalomem prošel celou hostující obranou a bylo to – 2:0. V 11. minutě domácí vyzkoušeli presink na obranu Janové, míč vybojoval Karel Haša a Vedral posunul na Drozda, který potom nemohl minout prázdnou branku – 3:0. Pak se u domácích ukázal také dobře hrající Vladislav Trefil. Nejprve jeho střelu v 35. minutě brankář Janové s námahou vytlačil na roh, ale v 41. minutě našel přesnou zpětnou přihrávkou ve vápně Tvrdoně a ten se také nemohl minout – 4:0. Poločasový příděl chtěl v závěru navýšit L. Hadvičák. Jeho tvrdou střelu po úniku však zastavila tyč branky Janové. Hosté toho za první poločas mnoho neukázali a domácího brankáře Landu vážněji neohrozili.

Do druhé půle však přece jen vstoupila Janová aktivněji. Už ve 47. minutě se hostům po rohu podařil závar u domácí branky a choryňští obránci vykopávali z brankové čáry. V 57. minutě však Vedral vysunul dalšího dorostence Pavla Kamase, ten utekl obraně Janové a bylo to – 5:0. Hosté měli i smůlu. V 61. minutě přesně zacílil Mikušek, jeho střelu se snažil ještě vylepšit tečí jeho spoluhráč Kamas, ale nedopadlo to dobře, míč skončil nad břevnem domácí branky, ani Mišun neuspěl při svém sólu v 80. minutě. Vystřelil brzy a Landa v domácí bráně si nadvakrát poradil. Vzápětí opět Mišun pálil tvrdě, ale mírně nepřesně. Na konci utkání mohli zvýšit ještě domácí, ale L. Hadvičák dvě tutovky napálil do brankáře. Za Choryni skórovali v utkání čtyři hráči dorosteneckého vě­ku.

BRANKY: 1. Vedral, 7. a 41. Tvrdoň, 11. Drozd, 57. Kamas.

ZAŠOVÁ – LIDEČKO 3:0 (2:0)

Fotbalisté Zašové i ve svém prvním jarním zápase udrželi podzimní normu. Měli to ale těžké. Lidečko v posledních kolech mělo výbornou formu a v úvodu obou poločasů hýřilo aktivitou. Od prvních minut se hrál oboustranně útočný fotbal. První se do šance dostali hosté. Ve 25. minutě šel sám na brankáře Číž, ale Nosálek skvěle zachránil. Na druhé straně krásná individuální akce Chevišťana skončila na tyči. Fotbal v Zašové se líbil a po půlhodině přišla první domácí radost. Pšenica z poloviny hřiště poslal pas za obranu na Petřeka a ten si dovolil kličku na brankáře – 1:0. Úvodní branka sebrala hostům odvahu a domácí první poločas dohráli v pohodě. Ve 40. minutě výborně hrající Chlevišťan pronikl po křídle a centrem našel Trtíka. Jeho dělovka prostřelila gólmana Fojtíka – 2:0. Úvod druhé půle ale našel domácí tým v nedbalkách. Již ve 48. minutě hosté krásně vykombinovali akcí před šestnáctkou a Janáč šel sám na branku. Nosálek ale skvěle vystihl střelu a míč vyrazil. Osudový okamžik v zápase domácí zamazali závarem před brankou, když postupně doráželi Bartošák, Petřek a ze šestnáctky pálil Chlevišťan – bez úspěchu. Profesorský fotbal Zašové měl dostat trest, ale Číž ve svém druhém nájezdu na Nosálka pohořel. V 75. minutě si Chlevišťan před pokutovým územím přišel pro faul a domácí kopali trestný kop. Střelu Fröhlicha ale zeď zastavila rukou a přišla penalta. Tu nejlepší kanonýr Zašové Bronislav Trtík proměnil s přehledem. Zašová se probudila a chtěla soupeře dorazit. Petřekovu dělovku skvěle vytáhl Fojtík na roh, centr Fröhlicha mladý Maleňák poslal vedle. Poslední zápas tohoto roku trošku pokazil sudí Ponížil, který duel odpískal s přehledem a bez chyb. Jenže si popletl hodinky. Končilo se v 84. minutě. Takže veselé vánoce a hodně dárků pro sudího. Fotbalisté si poslední mač chtěli užít a zahrát. A díky výkonům obou týmů to byl hodně kvalitní zápas.

BRANKY: 30. Petřek, 41. a 75. pen. Trtík. ZAŠOVÁ: Nosálek – Brlica, Chlevišťan, Škrobák, Šichtář – Holiš, Pšenica, Fröhlich, Petřek (80. M. Maleňák) – Bartošák (76. Pobořil), Trtík. LIDEČKO: Fojtík – Kocourek, Buček, R. Číž, Havelka – Jan Novosad, Kovačík, Jaroslav Novosad (46. Františák), R. Gargulák (55. R. Kulíšek) – Janáč (60. Botík), A. Číž.

V. BYSTŘICE – LHOTA U VS. 0:1 (0:1)

Z velmi slabého utkání si Lhota odvezla z půdy posledního celku tabulky tři body za jedinou vydařenou fotbalovou akci. V 15. minutě chyboval po rohu domácích zbytečnou kličkou Kremel a hosté podnikli výpad zakončený Zeťákem – 0:1. Ve druhém poločase se úroveň hry nezvedla. Oba brankáři se nudili. Domácí měli dva náznaky získat alespoň bod. Hlavičky Vaška a Macháčka však v síti neskončily. Lhota si tři body v pohodě pohlídala.

BRANKA: 15. Zeťák.

PODLESÍ – NEDAŠOV 5:1 (5:0)

Výborná divácká návštěva 350 diváků viděla skvělý první poločas od domácích. Ve 2. minutě z úhlu z přímého kopu otevírá skóre Košut – 1:0. Ve 4. minutě zatáhl míč po křídle Bína a jeho přihrávku pod sebe posílá do sítě opět Košut – 2:0. Ve 14. minutě se hezkou střelou prosazuje Tydlačka – 3:0. Ve 25. minutě střela z přímého kopu od Boráka jde od tyče do tyče a ven. Tentýž hráč se dočkal branky v 29. minutě. Prosazuje se na zadní tyči hlavičkou po rohu – 4:0. Ve 32. minutě má velkou šanci Zetek, ale střela mu nesedla. Ve 41. minutě kompletuje hattrick Košut, když se prosazuje přesnou střelou k tyči z 20 metrů – 5:0. Domácí obrana pracovala výborně a hosté si za celou první půli nevypracovali větší šanci.

Ve druhé půli domácí zvolnili a kontrolovali výsledek. V 65. minutě jde sám na brankáře Zetek, ale oblouček brankář chytá. V 75. minutě má dvě šance Bína, první střela končí na tyči, o chvíli později končí střela nad. Hosté se dočkali snížení v 85. minutě. To se po rohu prosazuje na zadní tyči Alois Fojtík – 5:1. Utkání s přehledem řídila trojice Novák-Perutka, Plánka.

BRANKY: 2., 4. a 41. Košut, 14. Tydlačka, 29. Borák – 85. Alois Fojtík.

F. LHOTA – HRACHOVEC 5:1 (3:1)

Hrachovec neobsadil pozici druhého laického rozhodčího a to byl začátek jeho velmi nevydařeného představení. V 10. minutě si na centr Ježe naběl Varga, jeho branka nebyla na popud jednoho z domácích pomezních rozhodčích uznána. V 17. minutě obešel Fichtel Vargu a naservíroval míč nezištně pro Martina Bambucha – 1:0. Ve 21. minutě vyrovnal po centru Vargy Melichařík – 1:1. Hrachovec mohl vedení strhnout na svou stranu. Ve 26. minutě trefil Dub hlavou břevno a o dvě minuty později Vrána taktéž. Domácí to přežili a do konce poločasu ovládli zápas. Ve 33. minutě si míč o tyč narazil Hrbáček a napodruhé poslal Lhotu do vedení – 2:1. V 39. minutě uzavřel zajímavý první poločas krásným volejem za tyč Fichtel – 3:1. Naději na zvrat vzal hostům hned po přestávce důrazem Kuriš – 4:1. V 55. minutě dal branku evidentně rukou Dub a byl po druhé žluté kartě za nesportovní chování vyloučen. V 62. minutě neplatila opět branka na 4:2 z kopaček Vančury na popud domácího laického rozhodčího. I v devíti lidech měli hosté tři možnosti ještě zápas zdramatizovat. Francova Lhota ale měla efektivní den. V 70. minutě poslal hosty definitivně do kolen perfektním lobem Fichtel – 5:1.

BRANKY: 17. Martin Bambuch, 39. a 70. Fichtel, 33. Hrbáček, 46. Kuriš – 21. Melichařík.

V. POLANKA – H. LIDEČ 1:2 (1:0)

První šance si vytvořili domácí Polančané. Ve 2. minutě vybídl Mikulík k samostatnému úniku Gergelu, ten však pronásledovaný hostujícími obránci, nezamířil přesně. O tři minuty později se do střelecké pozice dostal Sívek, s touto střelou neměl brankář Valčík problémy. Hosté se snažili ohrozit domácí svatyni, ale nedařilo se jim nijak zvlášť vyvést z míry domácí obránce. Další příležitost Polanky přišla v 18. minutě. Řezníček se prodral do zakončení a jeho pokus musel Valčík vyrazit na rohový kop. Velká příležitost domácích přišla pak ve 25. minutě. Dlouhý aut Polanského prodloužil Řezníček na Mikulíka, domácí záložník hlavičkoval k tyči, ale pohotový Valčík stihl zasáhnout. Při další příležitostí už se však domácí radovali. Gergela centroval na hlavu Řezníčkovi a tentokrát už byl Valčík krátký – 1:0. Hosté to zkoušeli alespoň střeleckými pokusy. Ve 32. minutě zahrozil Trochta z 20 metrů, střílel nad. Ve 36. minutě pálil ze standardní situace Trčka Daniel a trefil tyč. Když ani ve 45. minutě neuspěl hostující kapitán Seidl, šlo se do šaten za příznivého stavu pro domácí.

Ve druhé půli měli více ze hry hráči z Horní Lidče. Již v 50. minutě se jim podařilo vyrovnat po pěkně sehrané kombinaci, když Martínek centroval Trčkovi, ten hlavičkou posunul na volného Fojtíka a jeho úloha dopravit míč do odkryté brány již byla jednoduchá – 1:1. Domácí mohli odpovědět v 52. minutě, hlavičku Řezníčka Valčík vystihl. V 68. minutě střílel ze standardní situace Sporek, Kolínek jeho šanci zlikvidoval. Následující minuty se odehrávaly převážně ve středu hřiště. Zlom přišel v 81. minutě. Hostující Seidl našel dobře postaveného Sporka a ten poslal hosty do vedení svou brankou na 2:1. Domácí se již nezmohli na odpor a Horní Lideč si tak odváží z Val. Polanky všechny body.

BRANKY: 18. Řezníček – 50. Fojtík, 81. Sporek.

SKUPINA B

KELČ – BŘEZNICE 1:0 (0:0)

V prvním poločase to byl oboustranně bojovný fotbal. Domácí po předešlém výpadku před svými diváky působili nervózně a jen těžko se prokousávali hostující obranou. Pravý fotbal z domácí strany se rozjel po přestávce. V 60. minutě se po rychlém rozehrání standardní situace chopil míče Pitrun a přesným centrem našel ve stále střelecké formě hrajícího Jaroslava Machače – 1:0. Kelč byla od tohoto momentu až do konce při chuti. Kulich šel sám na brankáře, ale v rozhodujícím momentu si moc předkopl míče. Petr Minář loboval neúspěšně vybíhajícího brankáře. Druhou branku nepřidal ani Jaroslav Machač, který minul odkrytou branku z malého vápna. Tři body to domácímu celku nevzalo.

BRANKA: 60. Jaroslav Machač.

MARTIN NĚMEC