Havířov – VKK 1:0 (0:0)

Byl to zápas nevalné úrovně. Domácí se nutili do složité kombinace, hosté perfektně bránili a nic si nekomplikovali. Dlouhé nákopy měly hledat rychlého Škrobáka, ale ten se za celý zápas stejně jako jeho spoluhráči do zakončení nedostal. Hosté aniž by vystřelili na branku, sahali až do samotného závěru po cenném bodu. Domácí měli do 90. minuty čtyři náznaky šancí, ale neujala se střela Skoupého z úhlu, tečovaná střela Zupka, otočka Gomoly ani Omastova bomba levačkou.

Čtěte také: Lapač v extázi! Vsetín rozhodl finále a zahraje si o 1. ligu

VKK mohly udeřit překvapivě pouze jednou, kdy zajímavý centr Podešvy letěl vzduchem kousek od brankové čáry za překvapeným strážcem svatyně domácích. Nastavovat se měly tři minuty. Jenže během nastavení dostal do slabin prudkou ránu Podešva a ještě minutu trvalo, než opustil hrací plochu. Doslova deset sekund před vypršením času domácí rozhodli. Trojice rozhodčích ještě vyloučila po druhé žluté kartě hostujícího Vašuta, který byl již v kabině. S tím zásadně nesouhlasil kapitán VKK Mikula. Na kruté porážce VKK se již nic nezměnilo.

„My jsme takový průběh utkání čekali. Se silnými soupeři venku bojujeme o každý bod. Dnes jsme mu byli blízko. Kouskovali jsme hru. Škoda té branky, kdy tam Sváček neudržel míč. My se musíme soustředit na domácí zápasy, abychom je vyhrávali," dodal k zápasu vedoucí mužstva VKK Jaroslav Valián.
VKK již znají termín dohrávky domácího duelu s Novými Sady. Hrát se bude ve středu 12. dubna od 15:30 hodin.

Branky: 94. Omasta.
VKK: Sváček – Maliňák, Mikula, Martin Pavelka, Heger (85. Mynarčík) - Jan Pavelka (78. Langer), Maček, Podešva, Vašut – Chuchma, Škrobák. Trenér Petr Ondřejka, asistent trenéra Ivo Davídek.