Opět silně kombinovaná sestava Valmezu držela krok se svým soupeřem do 31. minuty, kdy Prostějov odskočil na dvoubrankový rozdíl. V dresu Valmezu se dvěma pěknými brankami blýskl Skwarczek, který odchází na testy do Polska a byl nejlepším hráčem Valmezu.

„Soupeř byl lepší. V závěru se projevilo, že jsme měli v nohách včerejší zápas s Baníkem. Dělali jsme hrubé chyby a nemuseli prohrát o tolik,“ řekl manažer týmu Pavel Býma.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (v černém). Ilustrační foto.
Valmez zkoušel proti Baníku Pospěcha. Na úvod přípravy dostal sedm branek

„Na některých hráčích se projevilo, že měli v nohách včerejší celý nebo velkou část zápasu s Baníkem. Klusi si dobře zaběhali a měli to jako další jednotku v kondiční přípravě. Co se týká herní stránky, tak zatím hrajeme ve složení s mnoha kluky, co třetí ligu nikdy nehráli. Do toho testujeme naše dorostence, pro které je to velká škola. Dnes si mladí kluci vyzkoušeli, jak vypadá technický fotbal v plném pohybu.

Jejich chyby jim jasně ukázaly, na čem musí zapracovat, ale jsem rád, že si takový zápas vyzkoušeli. Měli jsme určité pasáže, kdy jsme si vytvářeli šance, ale pak jsme inkasovali z brejků, kdy jsme měli moc otevřené hřiště. Podržel nás dnes na míči Skwarczek a na pravé záloze se mi líbil Byrtus. Jsme stále ve fázi hledání a kádr se bude ještě výrazně měnit,“ řekl trenér Valmezu Michal Hubník.

Tipsport liga, skupina D -

Valašské Meziříčí – Prostějov 2:7 (0:4)

Branky: 16. a 38. Skwarczek – 9. Zapletal, 20. Zapletal, 22. Píchal, 31. Langer, 55. Rus, 84. Fládr, 86. Hapal.

Valašské Meziříčí: Rohel – Koňařík, Šulák, Drozd, Vychodil – Byrtus, Skwarczek, Kiška, Furmánek – Behan – Výmola. Střídali: Gajdoš, Bělíček, Slovák, Bayer, Wludyka). Trenér Michal Hubník.