„Jméno dalšího soupeře ale neřešíme. Soustředíme se na víkendový mistrovský duel s Bruntálem,“ tvrdí kouč Valmezu Pavel Hajný.

I přesto zkušeného trenéra triumf nad krajským rivalem potěšil.

„Jsem rád, že když jsme si pohárové utkání před sobotním mistrákem protáhli o půl hodiny, tak že alespoň přes silného soupeře postoupili do dalšího kola. Mužstvo je stále takové syrové, je to pro něj povzbuzení do další práce,“ vnímá Hajný.

Ilustrační foto.
MOL Cup: Skaštice touží po skalpu rozjeté Líšně, Valmez se utká se Slavičínem

Podle něj Valaši zvítězili zaslouženě.

„Do utkání jsme vstoupili lépe a po penaltě se ujali vedení. Už ale předtím jsme neproměnili vyloženou šanci. Soupeř vyrovnal šťastným gólem po standardní situaci, když tečovaná střela skončila v protisměru gólmana Pobořila. Zbytek první půle byl vyrovnaný,“ hodnotil Hajný.

Na vedoucí trefu domácího kapitána Výmoly odpověděl ve 20. minutě Kořenek. I ve druhém poločase si oba týmy vypracovaly několik vyložených šancí.

„V prodloužení už jsme jasně dominovali, měli převahu a zaslouženě se ujali vedení 3:1. Slavičín sice z penalty závěr zdramatizoval, ale Švec po rohovém kopu stvrdil postup,“ uvedl Hajný.

Valašské Meziříčí nasměroval do dalšího kola Gajdoš s Jonášem Vránou, hostům nepomohla ani kontaktní trefa Mezírky.

„Sice bylo utkání nasazením trošku utahané, přesto přineslo hodně šancí. Rozhodnout jsme mohli v závěru řádné hrací doby, ale Salajka své sólo neproměnil. V nastavení se soupeři podařilo dát dva slepené góly, což rozhodlo,“ zhodnotil duel hostující kouč Petr Slončík, který dal ve středu šanci širšímu kádru.

„Přestože jsme sestavu promíchali, kdy prostor dostalo hodně mladíků, aby nasáli ostrý zápas, nezklamali jsme. Vyřazení mrzí, na druhou stranu jsme rádi, že se nikdo nezranil. Nyní se již chystáme na další mistráky,“ divá se kupředy trenér TVD.

Ilustrační foto.
Okresní přebor: v Ústí padlo 10 gólů, vyhrála ale Valašská Bystřice

MOL Cup, 1. kolo -

TJ Valašské Meziříčí – FC TVD Slavičín 4:2 na penalty (1:1)

Branky: 15. Výmola (pen.), 99. Gajdoš, 102. J. Vrána, 112. Švec – 20. Kořenek, 109. Mezírka

Rozhodčí: Ogrodník – Tomanec, Mikulášek (Zahradníček)

Žluté karty: Kiss Farkas, Kundrát (oba Valašské Meziříčí)

Diváci: 150

Valašské Meziříčí: Pobořil – Kadla, Švec, Michálek, Kiss Farkas - Žilinský (91. Matyáš), Juříček, Daniš (46. Vozák), Š. Vrána (57. Kundrát) – J. Vrána, Výmola (70. Gajdoš). Trenér: Hajný.

Slavičín: Jelínek – Kořenek, Horáček, Goňa, Mezírka, Bartoš (46. Šťastný), Kopilec, Juřica (99. P. Švach), Švach, Žůrek (68. Staněk), Rožek (46. Salajka). Trenér: P. Slončík.