„Jsem rád, že jsme první. I pro mne to byla neznámá, divizi trénuji poprvé. Šli jsme do sezony s cílem být do třetího místa a navázat na kvalitní práci mého předchůdce Martina Kotůlka. Máme dvoubodový náskok na druhého a budeme chtít na jaře bojovat o postup," říká trenér Valašského Meziříčí Michal Kovář.

Valašské Meziříčí se po celý podzim prezentovalo pohledným kombinačním fotbalem.

„Nechtěli jsme se uchylovat k nějaké nakopávané bez ohledu na to, zda hrajeme doma nebo venku. Chtěli jsme a hráli rychlý kombinační fotbal s využitím krajních prostorů a snad se nám to podařilo. První místo nechť je toho důkazem. Vedeme divizi po zásluze," pochvaluje si Michal Kovář.

Valašské Meziříčí disponovalo velmi kvalitní brankářskou dvojicí Květoň, Michut.

„Než pak Pepa Květoň odešel do třetí španělské ligy, vytvořili perfektní dvojku. Oba měli profesionální přístup. Pepa šel z druhé ligy z Opavy o dvě soutěže níže, ale bral to sportovně a oba brankáři měli mezi sebou bezvadný vztah," oceňuje nejen sportovní kvality obou gólmanů trenér Kovář.

Obraně týmu se nevyhýbala zranění. Stabilními oporami byli stopeři Michálek se Svitákem. Měli jsme zranění Roupce s Lasovským. Hlavně pravá strana se točila, ale i když tam zaskočili záložníci Mica s Kotůlkem, tak to fungovalo. A tím se dostáváme k posilám týmu.

„Komara, Kotůlek i Mica ukázali oprávněnost, proč jsme je angažovali. U Ambrože jsme časem postrádali adekvátní výkonnost a moc toho neodehrál," komentuje Kovář hlavní podzimní posily.

I když nemělo Valašské Meziříčí vyloženého střelce, branky dávalo celkem pravidelně.

„Dnes nenajdete v divizi kanonýra, co by za podzim dal třeba sedmnáct branek. Když nám střelecky vypadli Výmola nebo Dragon, dokázali je nahradit jiní kluci a toho si vážím. Třeba veterán Macíček odehrál vždy jen pár minut a dokázal rozhodovat zápasy," dodává kouč k útočné síle týmu.

Za největší soupeře považuje Michal Kovář Dolní Benešov a Havířov.

„Tabulka odpovídá. Ještě kvalitu mají Nové Sady, ty mají zajímavý tým hráčů, kteří to opravdu hrají srdíčkem. Ti mohou jít výše. Před námi stojí cíl a tím je postup do třetí ligy. Poslední listopadový den jsme se sešli naposledy v tomto roce a řekli jsme si, že se ve stejném složení sejdeme 17. ledna na startu zimní přípravy. Nikdo vyloženě neřekl, že by chtěl odejít. Začneme přípravu společně s rezervním týmem a budeme krystalizovat dva kádry. Osobně bych uvítal dvě posily do základní sestavy," říká Michal Kovář k blízké budoucnosti.

Jednu posilu má Valašské Meziříčí již pro jaro jistou.

„Přestupuji z Mohelnice a zapíšu se na soupisku pro jaro. Samozřejmě nastoupím, jen když to bude nezbytně nutné, ale mohu odlehčit mladým klukům, protože vím, pod jakým tlakem se hraje o postup. Sám jsem to zažil v HFK Olomouc a není to žádná sranda," zdůrazňuje úspěšný kouč Valašského Meziříčí.