VAL. BYSTŘICE – HUTISKO B 2:0 (2:0)

Domácí měli v obci pouť, a tak ze ze zištných důvodů předehráli svůj zápas již v pátek. A v něm hlavně díky dobré produktivitě v prvním poločase navázali na tři body z Byniny. Opět branky Pohořelského a Labaje vměstnala Bystřice do šesti minut. Ve druhém poločase nastřelili domácí dvakrát tyč, hosté se snažili, ale dopracovali se pouze k velkému množství rohových kopů. Valašská Bystřice prožívá výborný vstup do sezony.

BRANKY: 30. Pohořelský, 36. Labaj.

HUSLENKY – HALENKOV 1:3 (0:1)

„Šli jsme do derby bez osmi hráčů základní sestavy. Navíc ve čtvrtek musela na trénink rychlá, protože si zlomil čelist Brhlík. I s touto nepříjemnou událostí jsme šli do zápasu zabojovat a kluci neudělali ostudu. Měli jsme více šancí než Halenkov, ale ten nám udělil lekci z produktivity. Pro nás byl problém trefit i prázdnou branku. Vzhledem ke všem okolnostem jsem to čekal horší," hodnotil prohrané derby domácí trenér Miroslav Novosad. Vítězný Halenkov bral všechny body podruhé venku a ukázal svou sílu. Střelcem derby byl dvougólový Haničák.

BRANKY: Baletka – Haničák 2, Pastorek.

STŘÍTEŽ – LHOTKA N. B. 4:2 (3:0)

„ V Poličné jsme neměli čtyři hráče ze základu včetně zraněného Malého. Dneska jsme byli v plné palbě, a i když jsme doma působili poprvé nervózně, máme všechny body. Musím ale uznat, že jsme ve druhém poločase fyzicky odpadli a soupeř za zdánlivě jasného stavu nás přehrával," hodnotil vítězný duel domácí vedoucí mužstva Daniel Třeštík. „Neměli jsme dnes tři hráče základu. Nehrajeme dobře, ale kdyby Rosenkranc ve druhém poločase jen nelízl tyč, mohli jsme domácí ještě potrápit. Musíme se chytit na oslavách našeho 40. výročí založení fotbalu ve Lhotce, ale derby s Choryní bude těžké. Nedělám to často, ale dnes musím pochválit za výkon hlavního rozhodčího Žmijáka," glosoval druhou porážku v soutěži hostující trenér Arnošt Pavelka.

Za domácí se trefil dvakrát kanonýr Malý, zvláště jeho proměněná penalta byla pro domácí ve druhém poločase vysvobozením z tlaku hostí. Pomohl jim k tomu hloupý faul Petřeka. Nejlepším hráčem domácích byl Matouš Melichařík a křest v brance úspěšně absolvoval Andrašík. „Chceme hrát ještě více ofenzivní fotbal než v loňské sezoně," připomněl Třeštík. Lhotka mohla pomýšlet na bod, ale na úvod sezony hodně chybuje v defenzívě.

BRANKY: 19. a 72. Malý, 36. Kubáň, 39. Melichařík – 48. Topič, 74. Kovařčík.

D. BEČVA B – BYNINA 2:2 (1:1)

NA PENALTY 2:3

Do obou branek musely dvojky. Za domácí hrající trenér Radek Pavlica, na straně hostujícího nováčka veterán Martin Krčmář. „Šetřil jsem naši jedničku Jurču na derby s Hutiskem. V samotném zápase mě dvakrát prostřelil tvrdými střelami Bartecký. U první branky jsem balon z přímého kopu ani neviděl, u druhé propálil vše, co mu stálo v cestě. Během zápasu nám uškodilo zranění vazů Mikity. V penaltovém rozstřelu jsem chytil dvě penalty, ale my jsme nedali tři.

Obdivuhodný výkon podal hostující snad padesátiletý brankář. Chytil nám pět minut před koncem čistou šibenici a pak ještě dvě penalty, u té třetí jsme ani netrefili branku," popsal pouhý zisk bodu po zápase hrající trenér domácích Radek Pavlica. „Chyběl nám první brankář. Martin Krčmář je legenda celé meziříčské kopané. Předvedl vynikající výkon," komentoval utkání spokojený funkcionářský nestor hostí Ladislav Šebesta. Bynina jako nováček brala první dva body v nové soutěži.

BRANKY: Trna, Kozák – Bartecký 2.

PRLOV – VKK B 3:2 (2:1)

Domácí nováček se radoval poprvé z plného bodového zisku. V zápase měli domácí více šancí, hlavně v jeho závěru mohli své vedení ještě navýšit. Nakonec z toho bylo pouze jednogólové vítězství, ale to domácí nemusí mrzet. Ti ukázali, že se budou v nové sezoně spoléhat na úderné útočné duo Hajda, Františák, Oba střelci se jednou prosadili, jednou si dala hostující obrana nešťastnou vlastní branku.

BRANKY: Františák, Hajda, vlastní – Pinkava, Králík.

KELČ B – H. BEČVA B 0:0

NA PENALTY 4:2

Sršni si poprvé kopli v nové sezoně, protože se v minulém kole nedostavili k zápasu na Hutisko. Postavila se jim Horní Bečva, která měla v prvním poločase vyloženou šanci Bártkem. „Urostlí hráči domácích nám dělali velké problémy při standardních situacích, ale přestáli jsme to. Sypu si popel na hlavu. Spolu s Koňaříkem jsem selhal v penaltovém rozstřelu," byl k sobě kritický po zápase kapitán hostí Pavel Roman.

Domácí trenér Václav Škařupa mladší viděl vyrovnaný boj: „Bylo to férové utkání. Dělba byla zasloužená. My jsme byli přesnější v penaltovém rozstřelu, kdy jsme se čtyřikrát nemýlili a pátou jsme ani nemuseli zahrávat."

CHORYNĚ – POLIČNÁ 2:0 (2:0)

Choryně vstoupila do soutěže výhrou. Ve velmi tvrdě hraném utkání šli domácí do vedení již ve 3. minutě, kdy nerozhodnost hostujícího brankáře využil Luboš Tvrdoň. Nejprve hlavičkoval do tyče a pak se dostal také k dorážce. V 18. minutě orazítkoval tyč hostující branky pěknou střelou zpoza pokutového území Vedral. Ve 26. minutě si na pěknou akci Zavady počkal na zadní tyči Jiří Hadvičák a domácí vedli již o dvě branky. Poličná se dostala v prvním poločase k jedné tutovce. Když ve druhém poločase přišla o vyloučeného hráče, nevadil Choryni ani fakt, že přesilovku nevyužila k větší výhře.

BRANKY: Tvrdoň, Jiří Hadvičák.

1. Halenkov A 2 2 0 0 6:3 6
2. Valašská Bystřice A 2 2 0 0 4:1 6
3. Dolní Bečva B 2 1 1 0 5:4 4
4. Prlov 2 1 1 0 4:3 4
5. Choryně A 1 1 0 0 2:0 3
6. Střítež A 2 1 0 1 6:5 3
7.Hutisko B 2 1 0 1 3:2 3
8. Horní Bečva A 2 0 2 0 1:1 3
9. Poličná 2 1 0 1 3:4 3
10. Bynina 2 0 1 1 3:4 2
11. Kelč B 2 0 1 1 0:3 2
12. FC Vel.Karl.+Karol. B 1 0 0 1 2:3 0
13. Lhotka n.B. 2 0 0 2 4:7 0
14. Huslenky A 2 0 0 2 3:6 0

MARTIN NĚMEC