Navzdory kolonám a uzavírkám stačil splnit svůj limit. Palba ostrými Jakuba Šroma pokračuje i v I. B třídě, kde hattrickem během druhé půle sestřelil Dolní Bečvu.

„Vracel jsem se pracovně přes Brno. Samá uzávěrka, volali jsme si s trenérem Víťou Sachrem, že to nestihnu. Přijel jsem, jak rozhodčí pískl konec prvního poločasu. Dělali jsme si s Víťou srandu, že jsem byl jak František Koudelka z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje! Přišel jsem a vyhrál jsem," směje se elitní kanonýr Jakub Šrom.

Sám Šrom je příjemně překvapený, jak si jeho tým vede v nové soutěži. „Soupeři jsou vyspělejší po fotbalové stránce. Už nehrajeme proti týmům, které bránily v osmi lidech. Tady chtějí s námi hrát fotbal a to našemu technickému týmu vyhovuje. My nejsme žádní bijci, máme hráče jako Měrka, Nečas, Sacher nebo Kamas, kteří mají rádi technický fotbal," hodnotí Šrom nové soupeře.

V útoku vyfasoval nového parťáka, slovenského legionáře Varhaníka. „Varhy je super hráč, vyhovujeme si. Je jen škoda, že za nás bude hrát ještě jen dva zápasy. Odjíždí pracovně do Anglie, ale jednáme o náhradě. Mohl by přijít shodou okolností můj synovec Jonáš Tesařík, který je univerzálním hráčem. Dělal kapitána dorostenců v Opavě a nyní by mu časově vyhovovalo skloubit hraní za Semetín se studiem na vysoké škole v Brně," říká Jakub Šrom k možné změně útočného parťáka.

Sám Šrom dal za první tři kola sedm branek, naposledy hattrick Dolní Bečvě a jeho tým vyhrál přesvědčivě 5:0. „Brání mě tady i hráči, kteří opravdu chtějí hrát fotbal, mají i zkušenosti z vyšších soutěží. Já to rozbíjím, hrajeme na brejky a sedí nám to. Jsme navíc kompletní kromě našeho majitele Vlasty Fabíka, který se pomalu vrací k tréninku po dlouhodobém zranění. Zatím mi to padá," pochvaluje si Jakub Šrom svou střeleckou potenci.

Nejen celá fanouškovská obec, ale také hráči soupeře se diví, proč hráč jeho kvalit hraje 1. B třídu. „Měl jsem naposledy nabídku z třetí ligy z Otrokovic, ale já to nyní neřeším. Mám práci, podnikám a jsem rád v Semetíně, kde je bezvadná parta v čele s naším majitelem Vlastou Fabíkem. Fotbal mne tady baví a nyní nemám myšlenky na odchod," vysvětluje Jakub Šrom.

Semetín se stal okamžitě lákadlem pro diváky v 1. B třídě. „První kolo v Hrachovci nám lidi nadávali, ale pak jsme se setkali jen s kladnou odezvou. Chodí na nás diváci, zápasy mají i vyšší úroveň, než co hrajeme. Každý se chce na Semetín zdravě vyhecovat. Komplimenty ze strany soupeřů mne samozřejmě těší. Každý nás oceňuje po fotbalové stránce a to je jen dobře," dodává nejlepší střelec nejen Semetína, ale také současné 1. B třídy Šrom.