VKK – Šumperk 1:2 (1:1)

Oslabená sestava měla za úkol důstojně odehrát zápas, ve kterém šlo o hodně. Hosté těch bodů taky neměli na rozdávání, a tak doufali, že si je odvezou z Velkých Karlovic. Nakonec se jim to podařilo a domácí dále bojují spíše sami se sebou, když je doslova drtí nedostatek hráčů.

Zápas začali agilněji hosté, když v 11. a 21. minutě nebezpečně ohrozili branku domácího Sváčka, ale v prvním případě letěl míč nad a ve druhém se blýsknul bravůrním zákrokem Sváček. Ve 34. minutě již hosté udeřili s úspěchem, když si krátce narazili ve velkém vápně a zakončili k tyči placírkou.

Domácí přidali a výsledkem byla červená karta hostů, když Langer krásně vysunul do brejku Škrobáka a ten byl zezadu nemilosrdně sražen hostujícím obráncem. Tlak domácích pokračoval a těsně před poločasem poslal "českou uličkou" do vyložené šance Škrobák Jana Pavelku a ten nezaváhal.

Hosté po přestávce stále předváděli dobrý fotbal, ale už nebyli zdaleka tak nebezpeční jako v první půli. Šanci na úspěch jim ale domácí nabídli sami, když po hrubé chybě pravé strany domácí obrany se lehce dostali až před Sváčka, který na tečovanou střelu neměl tentokrát nárok.

Domácí zmobilizovali zbytek sil a tlačili se do pokutového území hostů a výsledkem toho byl faul na Podešvu, za který nařídil hlavní sudí penaltu. K míči se postavil Škrobák, ale jeho prudká střela skončila na pravé tyči a i dorážka šla mimo hostující svatyni. Domácí stále měli naoko více ze hry, soupeř byl nadmíru spokojen s dosavadním výsledkem a i přečkali i valící se pohromu ze strany domácích, kdy po centru Jurajdy hlavičkoval Škrobák do brankáře a i poté, kdy Pavelkovu bombu zastavila opět tyč. A bylo po zápase.

Asistent trenéra VKK Ivo Davídek neměl po zápase svým hráčům moc co vytknout. „Toto utkání jsme neměli prohrát, soupeř nám nabízel minimálně bod, ale my jsme jej nepřijali. Nemohu hráčům nic vytknout, že jsme nedali gól, bylo spíše otázkou fotbalového štěstí a to se nám dnes vyhnulo. Jsme ve svízelné situaci, chybí pět hráčů základní sestavy, navíc Ondřejka není schopen absolvovat se zraněnými oběma koleny celý zápas. Musíme tuto situaci přestát se zdviženou hlavou, nikdo nám nepomůže, je to jen na nás, jak se k tomu postavíme," dodal Ivo Davídek.

Branky: 44. Jan Pavelka – 34. Strnad, 56. Horák.

VKK: Sváček - Píšek Jan, Píšek Pavel, Mikula - Zeť - Jurajda (82. Mynarčík), Podešva (75. Ondřejka), Chuchma, Pavelka Jan, Langer - Škrobák. Trenér Petr Ondřejka, asistent trenéra Ivo Davídek.