„Chceme si to všichni včetně fanoušků užít. Jakýkoliv výsledek, když nedostaneme moc gólů, bude dobrý. Neříkám, že si na ně věříme. Chceme je nějakým způsobem potrápit a vyzkoušet si, jaké je to hrát proti hráčům, co hráli nejvyšší soutěž," těší se hrající předseda klubu Milan Roubalík.

Ve stejný čas bude mít výkop i duel v divizním Brumově, kde přijede druholigový nováček z Vítkovic. „Do zápasu určitě nejdeme jen si jej vyloženě užít. Připravíme se na ně a uvidíme, na co to bude stačit," podotkl kouč Martin Kolář, jemuž bude scházet dlouhodobě zraněný Patrik Naňák.

Ve Slavičíně se zase těší na regionální bitvu proti třetiligové Kroměříži.

„Chceme v utkání předvést to, co sami od sebe očekáváme. Zápas bereme jako generálku na první kolo s Holešovem. Přistoupíme k tomu jako k ostrému zápasu, ale jsme si vědomi síly soupeře, který hraje o soutěž výš," připustil asistent trenéra Otépky Luboš Hnilo s tím, že kompletní nenastoupí. „Kdo bude chybět, neprozradím," dodal Hnilo.

„Určitě chceme postoupit. Druhá věc je ta, že kádr nemáme stoprocentně připravený kvůli zraněním. Ve středečním utkání s Přerovem nám chyběli čtyři hráči. K tomu Slavičín bude dobrý soupeř, má zkušené a kvalitní hráče a dokáže se na tyto zápasy nachystat. Nicméně pořád bychom měli postoupit," je si vědom role favorita trenér David Klimek.

Do Hodonína se vydá rival Hanácké Slavie Hulín. „Zápas bereme už jako vážnou přípravu na mistrovské utkání, takže podle toho chci, aby vypadal přístup. Jinak je to duel jako každý jiný, takže chceme vyhrát," burcuje kouč Spartaku Jindřich Lehkoživ.

Směr Brno nabere Viktorie Otrokovice, která si to rozdá se svým tradičním rivalem z někdejšího působení z divize z Líšně.

„Pro nás je to ještě příprava, protože přišli noví hráči a chtěl bych je vidět na postech, na kterých nehrávají stabilně," plánoval kouč Marek Sedlák s tím, že již postaví trio posil ze Zlína Nikolu Višněvského, Erika Hradila a Adama Jasenského. Počítat naopak nemůže se zraněným Robinem Elšíkem.

„Doufám, že na mistrák už bude připravený," dodal kouč Viktorie Otrokovice Marek Sedlák. (dan, jš)

ANKETA DENÍKU

Jak se vám líbí změna pravidel v poháru, kdy se v případě remízy před penaltovým rozstřelem hraje ještě prodloužení 2×15 minut?
Od 2. kola poháru budou soupeři losováni. Líbí se vám tenhle evropský model?

Trenér Jindřich Lehkoživ (Hulín):
Prodloužení je spravedlivější, ale pro některé kluby, zejména z těch nižších soutěží, je to limitující, není pro ně důležité natahovat pohár a i pro lidi byl model s okamžitými penaltami asi atraktivnější.
Když byl známý pavouk, pro kluby z nižších soutěží to bylo motivující. Věděli, s jakým ligovým týmem by se případně utkali. Teď by nebylo příjemné hrát se soupeřem ze stejné soutěže.

Trenér David Klimek (Kroměříž):
Prodloužení je spravedlivější, ještě se může rozhodnout ve hře. Penalty jsou náhoda. Jen například pro hráče ze třetí ligy je to náročné, když chodí do práce a mají hrát ještě déle. Obzvlášť ve vedrech.
Pavouk nebo losování, to neřeším. Prostě případně přijede nějaký soupeř.

Trenér Marek Sedlák (V. Otrokovice):
Záleží na počasí, ale přes léto to není šťastné řešení. Hráči bývají dost vysílení. Pro amatérské kluby je to velká zátěž. Když si představím, že bychom měli v neděli odehrát zápas, ve středu pohár a v sobotu další mistrák s kádrem 14 lidí a ve středu by se hrálo 120 minut, tak si myslím, že to není šťastné řešení.
Bylo lepší, když jsme soupeře znali předem. Především pro kluby z nižších soutěží je to určitá motivace podívat se na pavouk. A když vyhrajeme, přijede třeba Zbrojovka Brno, je pak motivace se o ten zápas porvat. Teď odehrajete zápas a nevíte, s kým budete hrát příště.

Trenér Martin Kolář (Brumov):
V této fázi je to zbytečné. Prodloužení klidně až do závěrečných kol v jarní části. Buď je tým natolik schopný, že to dokáže zvládnout v devadesáti minutách. Pokud ne, tak ať rozhodnou penalty.
Je to zajímavé v tom, že můžete dostat různé týmy. I pro diváky je to atraktivní, což je pozitivní.

Asistent trenéra Luboš Hnilo (Slavičín):
Mančaft byl s tímto obeznámen v předkole proti Valašskému Meziříčí. Byli jsme z toho zaskočení, aby se v takových vedrech hrálo ještě dvakrát patnáct minut. Ale je to aspoň dobrá kondiční příprava. Kdyby se však postupovalo dál, byla by to pro neprofesionální kluby zátěž.
V případě losování buď na vás atraktivní soupeř vyjde, nebo ne. Vyjde to ve finále nastejno. Jen si musíme počkat, v případě pavouku jsme jasně věděli.

Hrající předseda Milan Roubalík (Holešov):
Prodloužení jsme hráli proti Provodovu v předkole a řekl bych, že je to zbytečné. Kluci byli hodně vyšťavení.
Určitě jsme pro losování. Už tohle je pro nás obrovský úspěch. Ale kdyby se povedlo postoupit, byl by to pro nás obrovský úspěch.