K účasti stačí vyplnit jednoduchý kupon se zápasy na první kolo, které se hraje o nadcházejícím víkendu a jste ve hře o ceny. Kupon pro první kolo Tip ligy vyšel v úterním vydání Valašského deníku (5. srpna) a vyjde ještě znovu ve středu 6. srpna.

Do podzimních fotbalových bitev v našem regionu se mohou zapojit nejen hráči a funkcionáři, ale také čtenáři Valašského deníku. Právě jim je určena tipovací soutěž Tip liga.

V rámci ní si ověří, zda jsou jejich znalosti místních fotbalových týmů či zprávy ze zákulisí postaveny na pevném základě. Pro nejlépe tipující čtenáře jarního kola máme připraveny zajímavé hodnotné ceny. Oceněni budou také vítězové jednotlivých dílčích třinácti kol.

Jak hrát Tip ligu?

V době trvání Tip ligy, během okresních a krajských fotbalových soutěží, najdete minimálně v úterý v tištěném vydání Valašského deníku hrací kupon. Každý hrací kupon zahrnuje deset zápasů, které jsou zařazeny do aktuálního kola Tip ligy, přičemž jde o duely, které se budou hrát vždy o nastávajícím víkendu.

Vlastní hra je jednoduchá: tipnete si výsledky, vyplníte hrací kupon a zašlete poštou nebo doručíte osobně do redakce. Kupon musí být kompletně vyplněný (adresa, telefon…), jinak je neplatný.

Výsledky tipujete klasicky: volíte 1 jako výhru domácích, 0 na remízu a 2 na výhru hostí. Při prvním odeslání kuponu s natipovanými výsledky je potřeba při vyplňování zadat čtyřmístné číselné heslo a do kolonky startovního čísla vepsat písmeno N. To znamená, že jste novým hráčem.

Redakce vám přidělí startovní číslo, které vás pak bude provázet až do konce podzimního kola soutěže. Přidělené číslo najdete na výsledkové listině daného kola Tip ligy, která bude otištěna vždy v úterním vydání Valašského deníku. Po přidělení čísla již budete soutěžit pod tímto číslem.

Posílat či přinést vyplněný kupon je nutné pouze při vstupu do soutěže. Později již mohou soutěžící pohodlně tipovat přes INTERNET! (www.valasskydenik.cz/tipliga)

Více kuponů nedává větší šanci na výhru

Každý hráč může v každém kole vyplnit na své jméno pouze jediný kupon vystřižený z novin. Dvojtipy nejsou povoleny. Každé úterý si ve Valašském deníku můžete přečíst, na kterém místě mezi ostatními hráči Tip ligy figurujete. Ve výsledkové listině se snadno najdete podle identifikační­ho čísla.

Systém bodování je jednoduchý

Všechny tipy odeslané poštou do redakce budou zpracovány počítačem a zkonfrontovány se skutečnými výsledky jednotlivých klání.

Za každý správný tip dostanete dva body, za chybný či nevyplněný tip pak o jeden bod přijdete. V sázce je tedy pro každého nejvíce dvacet bodů v jednom kole.

Shodu bodů rozhodne Supertrefa

Pokud dojde u soutěžících k bodové shodě, rozhodne o jejich pořadí Supertrefa, což je váš přesný tip na počet vstřelených gólů v daném kole.

Podmínkou hry o hlavní ceny není nutnost zúčastnit se všech kol.

Není tedy nic ztraceno, ani když nezačnete soutěžit hned od začátku. Zapojit se můžete v kterémkoliv kole, jen opět připomínáme, že pokud začínáte, je třeba uvést v kolonce „startovní číslo" písmeno N.