Ke Slavičínu a Kroměříži přibyly Zlín B, Slovácko B a Spartak Hulín. Postup sportovní cestou si přitom vysloužil pouze prvně jmenovaný celek. Zbývající dva využily nezájmu těch, co z ekonomických důvodů daly přednost nižším soutěžím.

Regionálnímu fanouškovi to ale jistě nevadí. Zatímco loni šel ve třetí lize na podzim a na jaře pouze na jedno derby, teď si duelů krajských rivalů užijí dosyta, dohromady o 20 více. Tak třeba sobotu 2. října si v kalendářích určitě zaškrtli příznivci Hulína a Kroměříže, tedy měst, která od sebe dělí sotva pět kilometrů. A klubů, s nimiž je spojeno jméno hulínského podnikatele Zdeňka Zlámala. Jen o den později pak přijede do Slavičína juniorka Tescomy Zlín, která s místním oddílem úzce spolupracuje na hráčském poli.

Jenže zrovna zápasy rezervních celků Zlína a Slovácka se mohou hrát v této sezoně na dlouhou dobu naposledy. ČMFS se totiž rozhodl založit soutěže čistě pro juniorky. Zatím ale jen pro prvoligové kluby. Ostatní, včetně Tescomy, se mohou rozhodnout sami, jestli do nich vstoupí. Zda tuto průkopnickou vizi stihne svaz uvést do života už od příštího roku, není moc pravděpodobné. Pokud ovšem ano, dotknou se tyto změny všech soutěží od divize až po IV. třídy.
Více informací z regionálních klubů včetně losů podzimní části fotbalových soutěži od MFSL až po nejnižší třídy ve vašem okrese, přináší úterní speciální příloha Zlínského deníku - Fotbalové ozvěny speciál!