První utkání je na programu v jedenáct hodin, druhý duel začne ve 13.00.

„Bude to zajímavá konfrontace s vedoucím týmem Národní fotbalové ligy. Zátěž rozložíme na všechny hráče-. Prostor dostane kompletní kádr,“ říká trenér Fastavu Bohumil Páník.

Jednašedesátiletý zlínský kouč má společně s asistenty Kameníkem a Sombergem nově k dispozici multimediální tabuli, na které mohou provádět efektivní rozbory utkání s hráči.

Ti si v posledních dnech na ranní srazy museli hodně přivstat. „Na stadionu ale měli připravený veškerý servis včetně snídaně,“ informuje Páník.

Juniorka ševců. Ilustrační foto
Juniorka Fastavu zdolala Hodonín. Jelínkovi se líbilo tempo

Slovácko nastoupí i s Janoškem

I s devatenáctiletým talentem Dominikem Janoškem vyrukují na druholigové Vítkovice fotbalisté Slovácka. Vedení klubu přetáhlo člena reprezentačního výběru do dvaceti let z brněnské Zbrojovky. „Je to záložník, středový hráč, ročník 98. Sledovali jsme ho delší dobu, je to reprezentant do dvaceti let. Určitě to ale není ten, který by měl okamžitě pozvednout mužstvo. Vidíme v něm společně s našimi mladými hráči perspektivu do budoucnosti,“ říká trenér Slovácka Michal Kordula.

Na zvučnější jména stejně jako fanoušci celku z Uherského Hradiště zatím čeká. „Vždycky je lepší, když vám posily přijdou hned, to je jasné. Realita je taková, že zatím nepřišly, když přijdou týden před ligou, tak s tím nic neudělám. Budu rád, když ti top hráči, kteří okamžitě pozvednou mužstvo, přijdou,“ říká Kordula.

Trenér fotbalistů Slovácka Michal Kordula je se zimní přípravou zatím spokojený. Chválí mladíky Matouše Trmala a Michala Kohúta.
Kordula chválí přípravu i mladíky v kádru. Mladé pušky mě překvapily, říká

Jeho tým má za sebou soustředění v Turecku a týden přípravy, které absolvoval v domácích podmínkách. Další cyklus zakončí dnešní přípravný duel s Vítkovicemi. Utkání se hraje na stadionu Lapač v Uherském Brodě od jedenácti hodin.

Trenér Kordula dá proti soupeři z Ostravy šance většině kádru. Nepřítelem může být počasí. „Snad nebude sněžit nebo pršet a hřiště bude v dobrém stavu,“ přeje si Kordula.

Zvučnější protivník čeká na fotbalisty Slovácka další víkend. V neděli 28. ledna se čtrnáctý tým HET ligy představí ve Vídni, kde se postaví slavnému Rapidu. „Utkání se odehraje v tréninkovém centru Ernst-Happel-Stadion. Pro Rapid půjde o generálku před derby s Austrií a v případě příznivých povětrnostních podmínek se utkání odehraje na hlavním stadionu," informuje na klubovém webu sportovní ředitel Slovácka Stanislav Levý.

Devatenáctiletý záložník Dominik Janošek přichází do Slovácka z brněnské Zbrojovky.
První posila. Slovácko získalo talenta Janoška z Brna

Na konci ledna Šumulikoski a spol. odletí znovu do Turecka, kde je ve známém prostředí čeká další soustředění. Na pobřeží Středozemního moře sehrají Moravané čtyři přípravné zápasy.