Jeho celek nasbíral v podzimní části I. A třídy skupiny A 28 bodů (25:16) a na vedoucí Valašskou Polanku měl ztrátu pouhých tří bodíků.

„Je to škoda, do odvet jsme si věřili,“ posteskl si nad předčasným koncem Fröhlich.

Základ mužstva tvoří brankáři Pobořil a Petrnek, dále Černý, Kundrát, Švajda, Zachrla, Horáček, Gajdoš či Macura. „To jsou ti kmenoví, kteří chodí pravidelně a makají. Kolem nich se točili další kluci, kteří společně tvoří dobrou partu. Nikdo není uražený, že občas dostanou přednost kluci z áčka,“ pochvaluje si Fröhlich.

„Samozřejmě, od ostatních celků máme dosti široký kádr a v případě nutnosti si můžeme vypomoci i dorostenci," mne si ruce trenér rezervy.

Fotbalisté Valašského Meziříčí (v modrých dresech) hráli ve Vsetíně bez branek
Šancí dost, branka žádná. Vsetín remizoval s Valašským Meziříčím

Navíc do týmu přijde v létě několik mladíků.

„Do kádru postupně zapracujeme několik končících dorostenců - Žemlu, Kristýna, Zahradníčka, Kelárka, Němce a Kolečka, kteří se tak poperou o místo v základní sestavě. Navíc můj syn se připravuje jako třetí brankář v prvního týmu a dá se očekávat, že nám bude na podzim k dispozici,“ nastínil situaci u týmu trenér Fröhlich.

Trénovat jeho výběr začal již v květnu a první přípravné utkání odehráli v kombinované sestavě v polovině května proti Veřovicím.

„S chutí jsme si zastříleli a zvítězili 6:3. Utkání jsme rozhodli z dobře vyřešených brejkových situací," hodnotí první přípravný duel trenér B týmu.

Odvetné utkání se hrálo o týden později (2:2).

„Tentokrát jsme měli problém na brankářském postu a sestavu proti úvodnímu utkání byla hodně odlišná. V závěru duelu náš výkon oživili mladíci Vrabec s Halaštou," dodal trenér.

Ve Valašských Příkazech pomohl k výhře i mladičký brankář Vrba.

„Ve velmi kvalitním duelu jsme nakonec vyhráli těsným výsledkem 2:1. V brance nás podržel mladíček Vrba, který nám byl zapůjčen z Kateřinic a v nadcházející sezoně by měl chytat v naší U18,“ prozradil Fröhlich.

Ilustrační foto.
Měli jsme z okresního přeboru strach. Jdeme do III. třídy, říká Michal Pastorek

„Od července budeme trénovat dvakrát týdně, 7. července nás prověří Ratiboř. O čtrnáct dnů později se zahrajeme odvetu proti Valašským Příkazům. Dalším soupeřem bude na začátku srpna Mořkov a na generálku před nadcházející sezonou soupeře ještě hledáme,“ dodal trenér rezervy.

Rezerva má nejvyšší ambice.

„Pokud by se nám i nyní naskytla možnost postupu z druhého místa, určitě bychom se této variantě nebránili. Věřím, že i ve vyšší soutěži jsme schopni hrát důstojnou roli," pronesl závěrem odhodlaný meziříčský lodivod.

Petr Koseček, Martin Břenek