Jak hodnotíte páté místo? 

Devět utkání v řadě jsme během podzimu neprohráli. Měli jsme špatný začátek soutěže. Narazili jsme na těžké soupeře a nebyli jsme sehraní a kompletní. Také forma se některým hráčům dostavila až později. Pak jsme se rozjeli a z tohoto pohledu panuje spokojenost. 

Vsetínu to na podzim nešlo příliš směrem dopředu, ale pravidelně bodoval. 

Kdybychom měli rozeného střelce, bylo by tomu jinak. Jenže najít ho pro divizi není lehké. Takoví hráči buď nejsou nebo hrají výše. My jsme si ale každý zápas vytvořili šance a nakonec jsme začali dávat i více branek, které se rozložili mezi Hořelicu, Bubláka, Surovce nebo Naňáka. Ti kluci umí dát branku a je pozitivní, že to nemáme postavené jenom na jednom hráči. 

Vsetín postihla i bohužel tradiční velká marodka. 

Začali jsme soutěž nekompletní a prvních pět kol potkávali favority. Postrádali jsme některé stabilní hráče, a proto přišli Leskovjan s Geržou. Pozitivní je, že do zimní přípravy by měli naskočit dlouhodobě zranění hráči. Jaroš měl problémy s kolenem, naskoči snad i po plastice Stuchlík. Doležal měl natolik vážné svalové zranění, že také nic neodehrál. Ti, co nastoupili místo nich, si svoje odvedli a stali se právoplatnými členy kádru Vsetína. 

Brankář Jakub Eliáš prožil skvělý podzim. 

Eli snad od toho pátého kola zavřel branku a byl pro nás velkou jistotou. Jak rostla výkonnost jeho, tak i celého týmu zároveň. 

Kde se ukázala největší síla týmu, který neprohrál do konce podzimu devět zápasů v řadě? 

Měli jsme široký kádr, a kdo tam naskočil, ten obstál. Nebyli jsme pro soupeře čitelní. Strání se na nás připravovalo, ale my jsme udělali tři změny a tím je zaskočili. 

Vsetín má hodně perspektivní kádr. Je to gró Vaší práce na Valašsku? 

Když jsem přišel na Vsetín před dvěma a půl lety, tým postoupil do divize z čtvrtého místa krajského přeboru a měl ze 14 hráčů sedm až osm kolem 30 let. Dnes máme v kádru 20 hráčů a čtrnáct jich je do 23 let. Budujeme perspektivní tým, který se třeba jednou může pokusit o postup do třetí ligy. To je přesně ta práce, kvůli které jsem do Vsetína přišel, a kterou tady tak rád dělám.