KRAJSKÝPŘEBOR

VIGANTICE – PROVODOV 2:1 (0:0)

Zápas měl v první půli hodně vlažné tempo a Modrá hvězda jako by měla v hlavě debakl z minulého kola. Do pohody je mohl dostat v 7. minutě Kučera. Naběhl si na rohový kop Štreita a krásnou rybičku umístil k tyči – brankář Zámorský byl ale proti. Střelu vyrazil na roh. Po čtvrthodině se ocitl na penaltě sám Štreit, ale vyslal žákovskou ránu. Ve 21. minutě zahrozili hosté poprvé a v první půli naposled. Střelu Hlavňovského vyrazil Slovák na roh, po něm pálil v dobré pozici Malaník nad. Další domácí tutovka přišla o tři minuty později a Mičkal hodně zpytoval svědomí. V závěru první půle se dělovky Štreita a Kožušníka gólové radosti nedočkaly. Ta přišla tři minuty po přestávce. Na centr Štreita si naběhl Mičkal a tak trochu nepovedenou hlavičkou jej umístil k tyči – 1:0. Potom domácí obrana zaspala a Hlavňovský mohl vyrovnat. Mířil v jasné šanci vedle. Po hodině se dočkali i Rakovi svěřenci. Ulman narazil Chalupovi, který se protáhl až před Slováka a zkušeně míč uklidil k tyči – 1:1. Domácí zvýšili tempo a rozhodnout mohli v 70. minutě. Krásná akce, krásný centr Křivy na Mičkala, ten v jasné šanci hlavičkuje vedle. Rozhodnutí přišlo o devět minut později. Štreitův centr hlavičkoval Mičkal do břevna, odražený míč dorážel Křiva opět do břevna a vyšla až třetí dorážka. Křiva efektně nůžkami napálil míč do sítě – 2:1. Hosté v nastaveném čase vybojovali roh, vpřed se vydal i brankář, domácí obrana přežila.

RADEK MALINA – TRENÉR VIGANTIC: „S Provodovem hrajeme vždy těžké zápasy. V první půli jsme šance nedali. Zlepšení přišlo až po změně stran a vůlí jsme soupeře zdolali. Myslím si, že zcela zaslouženě."

BRANKY: 48. Mičkal, 79. Křiva – 60. Chalupa. VIGANTICE: Slovák – Kožušník, Kučera, Z. Vokáč, Ondřej – Náměstek (89. Náměstek), Mydlo, Bolcek (78. Vičan), Gálik (53. Křiva) – Štreit, Mičkal.

KATEŘINICE – CHROPYNĚ 6:4 (2:1)

Domácí mají problém s ofenzívou. Trenér Zbranek proto vymyslel řešení, které se ukázalo pro tento zápas jako rozhodující. Do útoku k Peredarjukovi postavil stopera Kuzníka. Tento tah vyšel super, neboť Peredarjuk nasázel Hanákům čtyři branky. Zápas ale začali lépe hosté a již ve 2. minutě šli do vedení brankou Bernatíka. Domácí obrana nebrala varování vážně a v 10. minutě musel Zimek likvidovat Bernatíkovi další šanci. Rychlý Peredarjuk ukázal své schopnosti ve 20. minutě. Do brejku jej vyslal kolmicí Ondra, střelec mířil přesně k tyči – 1:1. Nahrávač Ondra byl při chuti a ve 40. minutě našel dlouhým pasem hlavu Kašpara. Nádherná hlavička – 2:1. To, co zažili Hanáci po změně stran, se jen tak nevidí. Na hřiště přiletělo kateřinické tornádo. Ve 47. minutě si Peredarjuk pohrál s obranou – 3:1. O dvě minuty později Sacher našel přesnou přihrávkou Kuzníka a jeho levačka se nemýlila – 4:1. V 57. minutě se Peredarjuk skvěle uvolnil, dovolil si kličku brankáři a hattrick byl na světe – 5:1. Hosté byli zralí na ručník a mohlo být pro ně ještě hůře. V 63. minutě byl kanonýr sražen v pokutovém území a Kotrla kopal penaltu. Tu ale poslal nad branku. Hosté se chtěli dostat do hry hlavičkou střídajícího Táborského – 5:2. Peredarjuk byl ale i nadále při chuti. V 75. minutě přišel další blafák brankáři – 6:2. Domácí se vedením uspokojili, všichni chtěli útočit a soupeř trestal. V 78. a 85. minutě snížili Bernartík a Navrátil. Víc už Kateřinice nedovolily.

BRANKY: 20., 47., 57., 75. Peredarjuk, 40. Kašpar, 49. Kuzník – 2. a 78. Bernatík, 69. Táborský, 85. Navrátil. KATEŘINICE: Zimek – M. Olšák, Kamas, Kotrla, Ondra – Cahlík (82. Žamboch), Sacher, Kašpar K. Olšák – Peredarjuk (80. Hořela), J. Kuzník.

VSETÍN – VLACHOVICE 0:3 (0:3)

Fotbalisté Vsetína po vítězství v Provodově zápas totálně nezvládli a nebýt v brance Sedláka, mohla být porážka mnohem výraznější. Hráči za svým protivníkem od začátku silně zaostávali, tým hostů jim dával lekci zejména v pohybu, přímočarosti, rychlosti a jednoduchosti. Do první vážnější příležitosti se přesto dostali v 8. minutě domácí, kdy Muchova střela po zemi skončila těsně vedle branky mladého Bodláka. V mužstvu Vlachovic se to hemžilo vesměs mladíky, majícími obrovskou chuť do hry. V rozmezí desáté až patnácté minuty si vytvořili hosté tři dobré příležitosti, ale zúročili až tu čtvrtou v 19. minutě po hrubé chybě obránce Hurtoně. Ten zcela zbytečně ztratil ve středovém kruhu míč, čehož dokonale využil Horáček a po nezištné příhře Faldíka poslal své mužstvo falšovanou střelou kolem vybíhajícího Sedláka do vedení. Ve 26. minutě domácí inkasují znovu a v hlavní roli se představil opět Hurtoň. Ve snaze zabránit míči v pokutovém území směřujícími na Vavryse jej hlavou trefil tak nešťastně, že skončil pod břevnem za zády překvapeného Sedláka podruhé. O dvě minuty nato se vyznamenal domácí gólman, který zázračně zlikvidoval bombu Faldíka. V 31. minutě se hosté radovali potřetí. Po rohovém kopu nedůraz obrany potrestal Kolouch. V závěru první půle trefil N. Němec tyč. Fotbalová mizérie domácích pokračovala i po změně stran a hru hostů dirigoval skvělý Olejník. V rozmezí 65. – 75. minuty se opět dvakrát vyznamenal domácí gólman Sedlák, který zlikvidoval nejprve dělovku Míče a poté technický oblouček Plška. A když sudí Chlevišťan zápas s úderem 90. minuty ukončil, byli rádi oba. Hosté za tři zasloužené body, domácí tým za to, že má trápení za sebou.

BRANKY: 19. Horáček, 26. Hurtoň vlastní, 31. Kolouch. VSETÍN: Sedlák – Orság, Jantoš, Hurtoň (84. Smýkal), N. Němec – T. Němec, Pavlinec, Doležel, Trlica (56. Zimek) – Mucha, Luhový (66. Ryza).

BYSTŘICE P.H. – VKK 2:1 (2:1)

Od památného Hostýna pro Valachy v úvodní půlhodině pořádně zafúkalo. Domácí soupeře přišpendlili před pokutové území. Po úvodních dvou šancích se dočkali v 15. minutě – Matějka mířil přesně do šibenice. Tlak domácích gradoval a hosté sáhli ke střídání. Místo Pinkavy přišel Pavel Mikula, který se ale záhy připletl ke druhé brance. Krajcar si jej vychutnal a bylo to 2:0. Domácí se uspokojili a Valaši se postupně dostávali do hry. Ve 39. minutě po pěkné akci Vašuta s Haasem snížil Škrobák – 2:1. Těsně před přestávkou mohl vyrovnat Haas, ale v jasné šanci nedal. Druhý poločas – to již byla hra Karlovjanů, jak ji známe. Branku měl na kopačce opět Haas, ale nebylo mu souzeno. Hosté tlačili soupeře, ten ale v závěru chybu neudělal.

BRANKY: 15. Matějka, 29. Krajcar – 39. Škrobák.

VKK: Sváček – Štuler, J. Mikula, Pinkava (27. P. Mikula), Maliňák – Vašut, Haničák, Surovec, Melichařík – Škrobák, Haas.

1. VALAŠSKÝ FC – SLUŠOVICE 1:0 (1:0)

V prvním poločase se hrál nezáživný fotbal. V 16. minutě hlavičkoval Drápala, ale brankář Kupka vytáhl míč na roh. Potom se do šance dral Drda, ale míč řádně nezpracoval. Hosté branku Majera ohrozili pouze jednou. Ve 20. minutě musel gólman nadvakrát likvidovat střelu Lošťáka. Po půlhodině se domácí radovali. Akci M. Maléře zakončil Drápala – 1:0. Po změně stran Rožnované v 57. minutě nastřelili tyč. Hosté se snažili o vyrovnání, ale čistou šanci si nevypracovali. Vedení mohl pojistit Stavinoha, ale ve dvou střeleckých pokusech mířil vedle. V poslední minutě pálil těsně vedle domácí Drda.

BRANKY: 30. Drápala. VFC: Majer – Fiurášek, Balejík, Bortl, Žitník – Drda, J. Maléř, Stavinoha, Karban – M. Maléř, Drápala. Střídali: Poledník, Šimek, Talpa.

DALŠÍ ZÁPASY: Luhačovice – Holešov 2:0, Boršice – Uh. Brod 3:1.

1. Boršice 6 5 0 1 17:7 15
2. Uh. Brod 6 5 0 1 15:6 15
3. Bystřice p. H. 6 4 1 1 9:5 13
4. Vel. Karlovice 6 3 1 2 12:9 10
5. Provodov 6 3 1 2 16:14 10
6. Vlachovice 6 3 1 2 15:13 10
7. Vigantice 6 3 1 2 10:13 10
8. Kateřinice 6 3 0 3 13:15 9
9. Holešov 6 2 2 2 12:9 8
10. 1. Valašský FC 6 2 0 4 7:9 6
11. Chropyně 6 1 1 4 13:13 4
12. Luhačovice 6 1 1 4 13:15 4
13. FC Vsetín 6 1 1 4 3:13 4
14. Slušovice 6 1 0 5 6:20 3

Autor: VLADIMÍR ŠTĚPÁN