POLIČNÁ – VKK B 5:0 (1:0)

Stejně jako v jarní části se oba celky setkay v neúplných sestavách. Domácí stály dva získané body v Bynině z předchozího týdne Matěje Šedého (vymknutý kotník po nešetrném zákroku) a i další hráči si odnesli drobné šrámy. Hosté přijeli se čtyřmi dorostenci v základní sestavě. Taktika rezervy Karlovic vypadala na první pohled jasně – zavřít to a zkusit rozhodnout ze standardních situací a domácí jim k tomu dávali zbytečnými fauly dost příležitostí. Bohužel pro ně se jim nepovedlo nic než střely zpoza vápna, které byly zblokované. To domácí měli šancí dostatek, ale ne a ne tam něco padnout. Především z křídelních prostorů se prosazovali jak Radim Bártek, tak Petr Bártek, ale v zakončení vždy selhali. Až ve 39. minutě zahrál Jakub Kapusta kvalitní rohový kop a nikým nehlídaný Tomáš Marek se krásně trefil hlavou do šibenice. Do půle měli ještě dobré střely Capil a Marek, ale bez efektu.

Začátek druhé půle možná rozhodl o zbytku utkání. Hned v 46. minutě vysunul Petr Bártek Kapustu, ten nacentroval a Zbyněk Žilinský přidal hlavou druhou branku Poličné. V 59. minutě museli hosté využít své jediné střídání pro zranění Hrušky (všichni přejeme brzké uzdravení, pozn. aut.), což se ukázalo jako další zlomový okamžik, jelikož o pár minut později museli po svalovém zranění dalšího hráče dohrávat o desíti. To už byl stav 3:0, když se pár minut po svém vystřídání trefil hlavou po rohu Štěpán Šedý. A domácí nepřestávali. Nově příchozí hráči Babala, Šedý, Pelc a Roupec prokazovali chuť do fotbalu a snažili se přidat další branky. Po faulu na Roupce a dobře kopnuté standardní situaci dal na 4:0 opět hlavou Jakub Orság. V závěru pak ještě Poličná spálila nějaké šance, ale přece jen se jim povedlo přidat poslední branku na 5:0, když Radim Bártek nedokázal využít svou šanci, ale Štěpán Šedý jeho střelu po vyražení gólmanem s lehkostí doklepl. Domácí si nepokazili sérii vítězných zápasů a v netradičním pátečním termínu urvali pro sebe tři body.

Poličnou v utkání zase po návratu ze zámořského pobytu vedl trenér Marek Vala a jeho svěřenci mu potvrzení předešlé formy i výsledků udělali samozřejmě radost. „I když jsme v úvodu nedali několik šancí, kluci byli trpěliví a ukázali, že hrají poslední zápasy v ohromné pohodě. Závěr podzimu nám vyšel. Dnes jsme dali čtyři branky hlavou ze standardních situací," dodal trenér Poličné Marek Vala.

Branky: 39. Marek, 46. Žilinský, 68. a 88. Šedý, 82. Orság.

JARCOVÁ – BYNINA 4:2 (1:0)

Favorizovaná Bynina v Jarcové vyhořela. Naopak domácí se překonávali. „Je to pro mne velmi překvapivý výsledek. Zatímco jsem před 14 dny svůj tým po domácím zápase ostře kritizoval, dnes musím klukům vyseknout poklonu. I když jsme to museli otáčet ze stavu 1:2, zvládli jsme to perfektně. Byl to kolektivní výkon a tři body jsou pro nás neskutečnou vzpruhou," řekl šťastný trenér Jarcové Martin Bártek.

„Dnes jsme k utkání přistoupili velmi ležérně. Kluky jsem upozorňoval, že Jarcová nehraje tak špatně, jak je na tom v tabulce. První poločas byl z naší strany velmi špatný. Pak jsme do 64. minuty hráli výborně. Následně nás dvě branky za minutu položily. Soupeř víc chtěl a byl bojovnější. Vyhrál zaslouženě. Kluci nepodali očekávané výkony a to nás ještě hlavně v prvním poločase podržel brankář Petr Podmol, který chytil domácím pět šancí," dodal trenér a manažer Byniny David Kelnar.

Branky: 37. a 85. Slovák, 67. Pavlík, 68. Ondruš – 48. Bartecký, 64. Kelnar.

JABLŮNKA – KRHOVÁ 1:5 (1:1)

Krhová ukázala Jablůnce, že musí zatím pro konečný podzim zapomenout na nějaký vzestup tabulkou a jako přímý konkurent v boji o záchranu jasně ve druhém poločase dominovala. „Vezeme další veledůležité body a můžeme přezimovat v naprostém klidu. Dneska jsme hráli všichni dobře, ale já bych chtěl vyzdvihnout hlavně naši obranu. Už delší dobu ti kluci šlapou fantasticky a od toho se odráží i hra dopředu. Krom těch dvou debaklů na podzim si myslím, že 19 bodů čekal málokdo a můžeme být všichni spokojeni. Domácí dnes kousali hlavně v prvním poločase, druhý hráli pouze po šestnáctku. Vůbec nevyužívali rychlonohého Horáka a to nám pomohlo. My jsme museli měnit brankáře, který po nezaviněném střetu musel střídat pro obrácený prst. Výborně ho zastoupil Mužík. V podstatě celý podzim jsme hráli bez brankáře. Chytali kluci z pole. Já se dneska více než soupeře obával rozhodčího Josefa Nuce. Tímto bych se mu chtěl omluvit, protože pískal výborně. A neříkám to proto, že jsme vyhráli, ale protože to tak opravdu je," dodal objektivně po utkání hráč hostí Libor Badošek.

Branky: 40. Biel – 38. Kristek, 52. a 84. Vladislav Grygařík, 68. Pastuszek, 84. Martínek.

CHORYNĚ – HALENKOV 1:3 (0:2)

Ve šlágru kola konečně Halenkov i venku s hlavním favoritem na postup ukázal, že je třeba s ním pro jaro v bojích o první místo počítat. „Nechci se vymlouvat na zranění, ale dost nám chyběl ve středu zálohy Jiří Hadvičák, který toho neskutečně oběhá a pobrání a v obraně Lukáš Trefil, který je důrazný a umí také podpořit ofenzivu. Soupeř byl o krůček lepší a já mu gratuluji k vítězství. My sice máme nejlepší obranu v soutěži, ale není to zásluha našeho brankáře Ječmeňa, který si dnes na svůj vrub připsal všechny tři inkasované branky. Jednu dostal z úhlu, druhou po rohu. Za stavu 1:2 jsme myslím měli kopat pokutový kop, ale rozhodčí je jenom člověk a prostě neviděl jak tento nedovolený zákrok, tak také útočný faul, kdy jsme v závěru dostali třetí branku," řekl k utkání trenér Choryně Karel Haša.

„Chtěli jsme v Choryni získat nějaké body, abychom se pro jaro trochu na čelo dotáhli. Domácí měli úvodní šanci, ale jejich hráč tam promáchl. Pak si náš snajpr Šulák obhodil Hadvičáka a trefil to z úhlu do šibenice. Po rohu jsme dali druhou branku. Ve druhém poločase nás domácí zmáčkli. Dali kontaktní branku. My jsme si závěr pohlídali a naopak nám útoky do otevřené obrany vyhovovaly. Musím pochválit trojici rozhodčích. Velezkušený hlavní pan Václavík podal výkon, který předvádí každý víkend. O jeho kvalitě není pochyb, ale byl jsem velmi příjemně překvapen výkony mladičkých asistentů pánů Frňky a Pavlici," řekl vedoucí mužstva Halenkova Josef Toman.

Branky: 56. Luboš Hadvičák – 12. Šulák, 26. Haničák, 86. Zádilský.

STŘÍTEŽ – H. BEČVA 2:1 P. K. (1:1)

Ve Stříteži se hrál velmi vyrovnaný zápas. „Byl to boj. Nicméně jsme nakonec byli my tím šťastnějším týmem. Chtěli jsme Horní Bečvu porazit, protože doma potřebujeme sbírat body, ale hosté byli houževnatým soupeřem. Do vedení šli hosté po dobře zahraném rohovém kopu. My jsme srovnali po pěkné kombinaci, Malý našel Michalák a ten přesně zakončil. Zápas moc brankových příležitostí nepřinesl. Při penaltách potvrdil kvalitu náš brankář Daniel Cuper," řekl k utkání hráč Stříteže Josef Baláž.

Branky: 43. Michalák – 34. Třeštík.

LHOTKA – HUSLENKY 0:2 (0:1)

Huslenky to v závěru podzimu venku umí a to potvrdily také ve Lhotce. „Jeli jsme do Lhotky s cílem uhrát minimálně bod. Nakonec máme tři a jsme za to velmi rádi i vzhledem k tomu, že oproti venkovním zápasům nám to doma v poslední době nejde. Taktiku jsme zaměřili hlavně na zodpovědnou defenzivu a rychlými útočnými výpady, což se nám nakonec dařilo. Myslím si, že jsme si vytvořili více brankových příležitostí a domácí jsme do tutových šancí takřka nepouštěli nebo se nám dařilo jejich střely blokovat. Domácí hrozili většinou ze standardních situací. Vyšla nám stanovená taktika a zaslouženě jsme vyhráli," řekl k utkání asistent trenéra Huslenek David Pisklák.

Branky: 22. Helis, 89. Labaj.

VAL. BYSTŘICE – N. HROZENKOV 4:1 (1:0)

Domácí sice tento zápas vyhráli jasně, ale průběh hry tomu neodpovídal. „Výsledek je pro hosty až příliš krutý. Hra byla v prvním poločase rozháraná, hlavně my jsme se utápěli v dost nepřesnostech. Do vedení jsme šli po hrubce hostujícího brankáře, kterému vypadl lehký míč a Radim Macháček ho dorazil. To mu pomohla a nakonec dal hattrick. Hosté spoléhali po celý zápas na brejky. My jsme vyhráli výrazně i proto, že jsme v koncovce měli více štěstí než oni," dodal k utkání brankář domácích Josef Maleňák.

Branky: 39., 69. a 87. Macháček, 53. Pohořelský – 85. Orság.

1. Choryně 13 9 0 1 3 39:13 28
2. Halenkov 13 8 1 1 3 49:21 27
3. Bynina 13 6 2 3 2 30:21 25
4. Horní Bečva 13 6 1 4 2 34:15 24
5. Poličná 12 6 3 0 3 25:16 24
6. Střítež 13 6 1 2 4 24:24 22
7. Val. Bystřice 12 5 3 0 4 31:22 21
8. Krhová 13 6 0 1 6 27:37 19
9. Huslenky 13 6 0 0 7 22:32 18
10. Lhotka n. B. 13 3 3 0 7 25:39 15
11. N. Hrozenkov 12 4 1 0 7 15:26 14
12. Jarcová 12 4 0 1 7 27:31 13
13. VKK B 13 4 0 1 8 18:38 13
14. Jablůnka 13 1 0 1 11 15:46 4