OKRESNÍ PŘEBOR

HALENKOV – PRLOV 2:0 (1:0)

„Prlov, že je nováček?," nesouhlasil po zápase sekretář domácích Josef Toman. „Musím souhlasit s panem Pavelkou ze Lhotky nad Bečvou, který v minulém kole chválil tento celek. I u nás hráli výborně, ale musím upřímně říct, že my jsme byli ještě o chloupek lepší. Byl to vynikající zápas nahoru dolů," neskrýval spokojenost i uznání soupeře po zápase Toman. První branka padla z pokutového kopu. „Ten faul byl nezpochybnitelný," glosoval domácí sekretář. Penaltu proměnil Roman Haničák. Osm minut před koncem přidal druhý gól hlavou nejmenší hráč na hřišti Radim Jakeš. Domácí mají snový start do sezony.

BRANKY: 41. Haničák, 82. Jakeš.

STŘÍTEŽ – CHORYNĚ 4:2 (2:0)

„Zaspali jsme začátek. Trochu na nás vběhli a měli jsme štěstí, že jsme neinkasovali. Pak jsme hru vyrovnali a od první branky můžeme být s naším výkonem spokojeni. Podržel nás i mladý brankář Andrašík. On je rád, že je u nás a my jsem rádi, že ho máme. Určitě bude nadále dostávat příležitost," komentoval vítězný zápas vedoucí domácího týmu Daniel Třeštík. Domácím šly rohy v podání hrajícího trenéra Oldřicha Malého. Jednou si dezorientovaní hosté dali vlastní branku, jednou skóroval nezadržitelně hlavou zkušený Šťástka. Když v 54. minutě snížil na rozdíl jediné branky Táborský, vypadalo to chvíli na drama. Šťástkova hlava poslala zápas zase do klidných vod.

BRANKY: 27. Kachtík, 43. vlastní, 60. Šťástka, 74. Kuběj – 54. Táborský, 85. Kamas.

HUTISKO B – HUSLENKY 2:3 (0:2)

V domácích řadách přešel z branky do role vedoucího mužstva Jan Trčka a byl po zápase skleslý: „Bylo to vyrovnané. Nám sice utekl úvod, ale pak jsme si vytvořili tlak a dali dvě branky. Tři body jsme hostům darovali osm minut před koncem. Udělali jsme velkou chybu a bylo po zápase." Huslenky byly hodně produktivní a Hruška rozhodl v 82. minutě o jejich možná trochu překvapivé výhře.

BRANKY: 62. Adamec, 73. Josef Koláček mladší – 7. Baletka, 17. Ryšica, 82. Hruška.

H. BEČVA – BYNINA 1:1 (0:1)

NA PENALTY 4:5

Horní Bečva je zatím zakletá penaltovým rozstřelem. Její hráči dovedli již čtyřikrát zápas do remízového konce, ale pouze v prvním kole se silným Prlovem brali bod navíc. Smutnou postavou tohoto zápasu se stal Michal Třeštík. Ten nedal v nedělním dopoledni dvě penalty. Jednu nedal v normální hrací době a druhou v rozstřelu, kdy všech devět předchůdců se nemýlilo. „Jsme totálně nemohoucí v koncovce. Byninu jsme mačkali. V prvním poločase hosté dali gól, kdy si tělo dal Bartecký a ukázal, že má v noze dynamit. A my jsme pálili šanci za šancí. Solanský, Bártek nebo Hejný netrefovali v jasných šancích branku. Po přestávce jsme na ně ještě více vletěli. Nedáme ani ty největší tutovky, které měli třeba Hejný nebo Koňařík. Michal Třeštík zahodil i penaltu. Asi by nás omylo, kdyby hosté po brejku dali vítěznou branku, ale Tomáš Třeštík nás podržel," hodnotil další nevydařený zápas Horní Bečvy kapitán Pavel Roman. A tak střelecky se trápící domácí vzali zavděk vyrovnávací brankou Bártka. Ze dvou zápasů doma vytěžili pouze dva body.

BRANKY: Bártek – Bartecký.

VKK B – D. BEČVA B 4:0 (3:0)

Utkání mělo již klasický domácí scénář. Domácí bušili do dvacítky hostů jeden pas za druhým a občas to proložili sólem či ranou z poza dvacítky. Góly ale padaly až později. Nejprve se ve 20. minutě nádherně uvolnil domácí Adam Mynarčík a po sólu přesvědčivě zavěsil. Posléze ve 23. minutě se krásně uvolnil Vláďa Orság, následoval míč na Martina Šimáka, a ten perfektně upravil na 2:0. Do poločasu ještě nádherně hlavou skóroval znovu Adam Mynarčík, čemuž předcházel brejk Adama Králíka mladšího a jeho přesný centr na hlavu. Po poločase se diváci těšili na další nárůst skóre, ale v zapadajícím prudkém slunci již oba týmy utkání jen dohrávaly. Nutno ovšem říci, že i takto mohli domácí minimálně čtyřikrát skórovat, ale prakticky vždy buď akci překombinovali, nebo je zastavila branková tyč. Gól však přece jenom padl a to po kombinaci na trase Šimák – Králík, kdy na konci tohoto brejku se ocitl Jan Langer a bezpečně zavěsil na 4:0. „Hosté jsou určitě spokojeni, domácí na ně byli až příliš hodní," poznamenal po zápase statutární zástupce domácího klubu Jaroslav Valiján.

BRANKY: 20. a 41. Mynarčík, 23. Šimák, 79. Langer.

POLIČNÁ – VAL. BYSTŘICE 1:2 (1:2)

Hosté spoléhali na velmi nebezpečné protiútoky, kdy z jednoho po centru z pravé strany si domácí srazili míč do vlastní branky 0:1. Poličné se podařilo ve 38. minutě po centru z trestného kopu hlavičkou Tomáše Marka vyrovnat na 1:1. Ovšem hosté využili ve 42. minutě nedůslednosti domácí obrany. Bolf vystřelil z hranice pokutového území a tečí ve skrumáži před brankou domácích míč skončil v síti – 1:2.

BRANKY: 38. Tomáš Marek – vlastní, Bolf.

LHOTKA N. B. – KELČ B 1:0 (0:0)

„Jsme pod obrovským tlakem a i díky rozhodčím na nás padá neuvěřitelná deka. Dneska jsme to nemohli urvat. Rozhodčí Vašek nám pro ofsajdy neuznal góly v první a patnácté minutě. Asi jsou fotbalová pravidla jenom pro někoho. Pořád nám mávali ofsajdy. My jsme dnes dali dvě branky, které neplatily, ale Halenkov tady ze stejné situace branku uznanou měl. Ano, měli jsme dát pět branek a rozhodnout dříve, ale u nás se branky neuznávají a na vsetínské straně ano. Takový fotbal nás nebaví," neskrýval i přes těsnou výhru rozčarování po zápase trenér vítězů Arnošt Pavelka. A co hostující Sršni. Co k nim dodat? Vědí vůbec, že hrají okresní přebor? Skóre 0:16 tomu vůbec nenasvědčuje. A počasí na zimní spánek rozhodně ještě nevypadá.

BRANKA: 60. Šobora.

DOHRÁVANÉ UTKÁNÍ

H. BEČVA – VAL. BYSTŘICE 1:1 (0:0)

NA PENALTY 0:3

Bojovný zápas rozhodly penalty. Domácí již podruhé v sezoně vyhořeli.

BRANKY: 55. Bártek – 65. Vašek.

1. Halenkov A 5 4 1 0 13:4 14
2. FC Vel.Karl.+Karol. B 5 4 0 1 20:3 12
3. Valašská Bystřice A 5 3 1 1 7:5 11
4. Prlov 5 3 1 1 12:7 10
5. Bynina 5 2 2 1 12:10 10
6. Horní Bečva A 5 1 4 0 9:4 8
7. Střítež A 5 2 1 2 13:13 7
8. Hutisko B 5 2 0 3 10:9 6
9. Poličná 5 2 0 3 9:9 6
10. Huslenky A 5 2 0 3 14:15 6
11. Lhotka n.B. 5 2 0 3 9:13 6
12. Dolní Bečva B 5 1 1 3 7:17 4
13. Choryně A 5 1 0 4 5:15 3
14. Kelč B 5 0 1 4 0:16 2