Deníku to potvrdil předseda komise Pavel Nezval.

Moravskoslezská fotbalová liga už má v jarní části za sebou jedno odehrané kolo. Další přidá nejdříve v dubnu. Po jednání, které řídící komise svolala, se kluby jednohlasně neshodly, a tak nakonec orgán rozhodl sám.

Nařízení se ze Zlínského kraje týká fotbalistů Kroměříže, Otrokovic, Uherského Brodu, prvoligových rezerv Slovácka a Fastavu Zlín, kteří hrají MSFL.

Z divizních výběrů pak Slavičína, Brumova, Skaštic, Vsetína, Strání a Valašského Meziříčí.

„Komise navrhla dvě možnosti pokračování. Buď podobně jako první a druhá liga v omezeném režimu se 100 účastníky, nebo odložení do konce března,“ řekl Nezval.

„Hlasování vyšlo zhruba půl na půl. Proto jsme nakonec rozhodli o odložení sami. Fotbal se má hrát pro fanoušky. K rozhodnutí nás k tomu i situace, kdy města klubům uzavírají stadiony. Soutěž by byla neregulérní. Termínů není mnoho, ale jsme připraveni hrát případně do konce června, pokud by to situace vyžadovala. Euro nás na rozdíl od ligy nelimituje,“ řekl Nezval.

Obránce Dominik Simerský je se dvěma brankami nejlepším jarním střelcem Zlína. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš
Simerský o zápase bez diváků: Sám jsem zvědavý, jak se kdo s tím vypořádá

Divizní kluby se na návrhu komise na odložení dvou kol, která se měla hrát o víkendech 21. a 22. března a 28. a 29. března, shodly. V jejich případě je termínová situace snazší, protože účastníků soutěže je jen čtrnáct, oproti osmnácti v případě MSFL.

„Zdraví všech je na prvním místě, navíc fotbal se má hrát pro fanoušky. Nikoho situace netěší, ale v současné chvíli to cítíme jako nezbytnost,“ řekl Josef Ondroušek, funkcionář divizních Nových Sadů.

„O dalším průběhu se bude jednat někdy na konci března podle aktuální situace. Ta je i v posledních dnech velmi proměnlivá. Soutěž je každopádně klubů a rozhodně budou přizvány ke spolurozhodování,“ dodal Nezval.

Mládežnické soutěže komise pozastavila do doby, než se děti opět vrátí do školních lavic, tedy než pominou opatření, která stanovila Bezpečnostní rada státu.

Co bude s krajskými a okresními soutěžemi se rozhodne pravděpodobně v následujících dnech. První jarní kola většiny z nich jsou naplánována na 21. a 22. března.

Předseda Zlínského krajského fotbalového svazu Pavel Brímus
Výkonnostní krajský a okresní fotbal odstartuje v termínu a s minimem diváků