PROVODOV - BORŠICE 3:1 (2:0)

Oběma mužstvům chyběly opory – na straně domácích Ulman, Boršickým pak Kaspřák. S absencí se lépe vypořádal Provodov, třebaže Velev a Laciga na úvod svá sóla neproměnili. Do vedení je dostala až skrumáž s chybou gólmana, kdy do prázdné brány dorážel Hlobil. Převahu domácích po půlhodině zvýraznil Velev – 2:0. Po přestávce polevení Provodova využil ke vstřelení kontaktní trefy Ohnutek. Definitivně zlomit odpor Boršic se podařilo čtvrthodiny před koncem opět Velevovi. „Jsem moc rád, že se nám hlavně v první půli podařilo navázat na výkon z Velkých Karlovic. Pak kluci sice dovolili soupeři se dostat do utkání, ale jeho vývoj jsme i přesto kontrolovali. Se vstupem do soutěže jsem spokojen, popravdě je očekávaný,“ pousmál se kouč Provodova Josef Rak.

Branky: 35. a 78. Velev, 17. Hlobil , - 67. Ohnutek. Rozhodčí: Ševčík, 30 diváků

ROŽNOV P. R. – JUŘINKA 1:0 (0:0)

Očekávaný zápas zvládli lépe domácí a ani podruhé doma neinkasovali branku.
„My jsme chtěli navázat na první dva zápasy, které se mi líbily. To se nám podařilo hlavně po stránce nasazení. Měli jsme v úvodu několik nedotažených možností, pak jsme přežili nastřelenou tyčku Juřinky. Vyšel nám úvod druhého poločasu, kdy po krásné akci a centru Matouše Melichaříka uklidil míč do sítě Martin Bolcek. Pak ještě trefil Michal Melichařík spojnici. V závěru nás Juřinka přitlačila a měla několik rohů. Výhru jsme uhájili a jsem s ní velmi spokojený. Chybělo mi ale více kombinační hry. Dnes jsme hráli za Razyho (Mohammad Rezdar, pozn. aut.), která odjíždí na měsíc za rodinou do rodného Kurdistánu a my doufáme, že se v pořádku vrátí,“ řekl k utkání trenér Rožnova Milan Náměstek.
„My buď utkání chytíme pevně za ruce nebo si ho sami prohrajeme a to byl tento případ. Jsem hodně naštvaný. Podali jsme snad šedesátiprocentní výkon oproti Holešovu. V prvním poločase jsme udávali tempo hry, ale chyběla nám tam finálka, abychom z tlaku vstřelili první branku. Po přestávce musel odejít ze hřiště pro drobné zranění Dan Fojtášek. Bolístky jsme měli i na třech dalších postech, ale my jsme kolektiv a na to se nevymlouváme. My jsme si dnes i kolektivně prohráli,“ řekl trenér Juřinky Pavel Vaigl.

Branka: 48. Bolcek. Rozhodčí: Mejzlík, 105 diváků. Rožnov: Barabáš – Matouš Melichařík, Dvořák, Jan Hrůzek, Michal Melichařík (79. Fiurášek) – Zetocha (66. Fuksa), Šimek, Bolcek, Žitník – Rezdar, Růčka (85. Zetek). Trenér Milan Náměstek. Juřinka: Holáň – Vadel, Solanský, David, Novák – Lušovjan (88. Krajča), Škařupa (81. Goláň), Heřmánek, Robin Fojtášek – Dan Fojtášek (51. Šnajdr), Vavřík. Trenér Pavel Vaigl.

CHROPYNĚ - HLUK 1:5 (0:1)

Domácí hráči podali ostudný výkon, který byl na míle vzdálený úrovni krajského přeboru. Hosté byli ve všech činnostech lepším týmem a zvítězili zcela zaslouženě. Zpočátku byl ale Hluk nedůrazný a své šance zahazoval. Ve 23. minutě se dostali do úniku Straňák s Martišem a prvně jmenovaný udeřil – 0:1. Byl to první gól Radima Straňáka v hluckém dresu.
Domácí se snažili, ale jejich akce, většinou nakopávané míče do pokutového území, skončily na hlavě obránců nebo v rukách brankáře Davida, který zastoupil zraněného Fojtíka.
Do druhého poločasu nastoupili domácí s velkým odhodláním a tlačili se k brance. Přišla však 65. minuta a přímý kop z pravé strany si naskočil Jan Dohnal a vymetl šibenici – 0:2. Chropynští se nevzdávali a snažili se zápas zdramatizovat, a to byla voda na mlýn pro soupeře. Rychlými brejky se dostávali do nebezpečných situací. V 74. minutě vysunul Saša Machala Tomáše Martiše a ten proti domácímu brankáři nezaváhal. V 85. minutě se za domácí trefil parádní střelou Nehoda – 1:3. Do dalších šancí se dostali i střídající hráči Sagula a Athang, ale nevyužili je. Přišla 88. minuta a tentokrát vysunul Martiše Dohnal, jeho střelu sice domácí brankář tečoval, ale míč zapadl k jeho levé tyči. O chvíli později unikl opět Martiš, kterému se ukázal Dohnal a ten do prázdné branky upravil na konečných 1:5.

Branky: 86. Nehoda - 65. a 88. Dohnal, 74. a 88. Martiš, 23. Straňák. Rozhodčí: Mičkal, 70 diváků. Chropyně: Večeřa – Urubek, Nehoda, Dočkal, Navrátil, Hrabal, Dutkevič, Vaňhara, Kovařík, Řezáč, Ležák. Střídali: Janovský,Urbánek. Chropyně: David - Zálešák, Horák, Machala A., Baroň, Kukla (Kuřina), Němec (Athang), Dohnal, Galuška, Martiš, Straňák (Sagula).

MORKOVICE - KVASICE 4:2 (3:1)

V okresním derby byli lepší domácí. Ve 12. minutě poslal Smažinka do úniku Oplta, jehož centr od lajny proměnil pěkným volejem Doležel. O dvě minuty později už to bylo 2:0 - po rohu střílel Doležel, jehož pokus brankář Vymazal vyrazil před Gröpla, který byl v dorážce pohotový. Po půlhodině hry po akci Ferka snížil Malát na 2:1. Vzápětí zlikvidoval hlavičku Gröpla bravurním zákrokem Vymazal. Chvíli před přestávkou zvýšil pro domácí nechytatelnou střelou opět Gröpl. Druhý poločas měl už vyrovnanější průběh. Po změně stran si na centr Oplta naběhl Doležel a přesnou hlavičkou vstřelil čtvrtou branku Morkovic. Poté přišli ke slovu i Kvasičtí - tvrdou střelu Lepši brankář Jarka vyrazil a dorážku vyhlavičkoval z brankové čáry Smažinka. Hostující kapitán Musil z dobré pozice střílel vysoko nad branku. Domácí si už výsledek jen hlídali, ale v poslední minutě snížil na konečných 4:2 Lepša.

Branky: 13. a 48. Doležel, 15. a 44. Gröpl - 33. Malát, 90. Lepša. Rozhodčí: Bartoň, 165 diváků.

BAŤOV - LUHAČOVICE 5:1 (3:0)

V oboustranně kvalitním utkání se fanoušek dočkal gólových hodů. Výsledek je však zavádějící, neboť hostující tým nevyužil v prvním poločase dvě gólové příležitosti a prvních dvacet minut druhého poločasu si vyvinul mimořádný tlak a byl lepším týmem. Přesto se podařilo Baťovu ve druhém poločase vstřelit ještě dva góly a navýšit výsledek utkání.

Branky: 46. a 87. M. Vitásek, 10. Lorenc, 21. Žáček, 84. Zikmund - 62. Liška. Rozhodčí: Stodůlka, 100 diváků. Baťov: R. Vitásek - Bršlica, Krajča (75. Zikmnund), Skyba (82. Gerych), Lorenc, Kašík (46. Novák), M. Vitásek, Žáček, Ondráš (89. Večeřa), Zapletal, D. Spurný (87. M. Spurný).

HOLEŠOV – VELKÉ KARLOVICE 2:1 na pen. (0:0)

Už ve druhé minutě mohli jít Holešovští do vedení, když Chudárek nezužitkoval přihrávku Kryla a z hranice šestky trefil pouze brankáře. I poté to byli domácí, kteří vytvářeli tlak a měli převahu v držení míče. I přes několik slibných příležitostí to ke vstřelení gólu nevedlo. Druhý poločas se odehrával dle stejného scénáře jak první, kdy se hráči Karlovic v deseti lidech bránili, ale Holešovu se i přes několik šancí skórovat nepovedlo. Naopak to byli hosté, kteří v 80. minutě po chybné rozehrávce Janalíka jedinou střelou zápasu na bránu Holešova šli do vedení, když se trefil Škrobák. Zvýšený tlak domácích dovedl Holešov k vyrovnání v 86. minutě – hlavou se trefil Číhal. Zápas nakonec rozhodly penalty, kdy byli šťastnější Holešovští.

Branky: 86. Číhal - 80. Škrobák. Rozhodčí: Rybka, 150 diváků.

ŠTÍTNÁ N. VL. - BYSTŘICE P. H. 1:3 (0:2)

V úvodu měli dvě příležitosti domácí. Ty neproměnili a po deseti minutách hry převzali taktovku Bystřičtí. Nejprve po rychlém brejku a poté po nevídané střele téměř z brankové čáry do šibenice šli do dvoubrankového trháku. Fotbalisté Štítné měli před přestávkou obrovskou tutovku, ale neproměnili ji. Druhý poločas chtěli domácí se zápasem něco ještě udělat, ale nic se jim nedařilo. K tomu byla ještě proti nim za ruku nařízená penalta, kterou Bystřičtí definitivně rozhodli. Domácí v závěru již jen korigovali, také z penalty.

Branky: 90. Vaculík T. - 22. Berky, 38. Drápal, 60. Krajcar. Rozhodčí: Nohavica, 150 diváků. Štítná: Vaculík P. - Krůžela (57. Malaník), Sloboda, Smolka (23. Chovančík L.), Chovančík V. - Spáčil, Liška J., Maniš, Liška T. (77. Šánek) - Vaculík T., Hrnčiřík. Bystřice pod Hostýnem: Unger - Michálek (54. Kubík), Otsaghe, Drápal, Zámorský, Pumprla, Santana (80. Hradil), Kušík, Krajcar (89. Ulrych), Juhás, Berky.

1. Provodov 3 3 0 0 0 8:3 9
2. Baťov 3 1 1 1 0 8:4 6
3. Bystřice p. H. 3 2 0 0 1 5:3 6
4. Rožnov p. R. 3 2 0 0 1 3:1 6
5. Morkovice 3 2 0 0 1 8:7 6
6. Kvasice 3 1 1 0 1 7:6 5
7. Holešov 3 1 1 0 1 4:5 5
8. V. Karlovice 3 1 0 1 1 5:3 4
9. Hluk 3 1 0 1 1 6:5 4
10. Štítná n. Vl. 3 1 0 0 2 4:4 3
11. Juřinka 3 1 0 0 2 4:5 3
12. Boršice 3 1 0 0 2 4:6 3
13. Luhačovice 3 1 0 0 2 2:7 3
14. Chropyně 3 0 0 0 3 3:12 0

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU