Nakonec se ukázalo, že o všech zásadních tajenkách se rozhodlo už v předchozím týdnu, neboť z postupu mezi divizní společnost se radují Velké Karlovice+Karolinka a naopak poslední sestupová příčka i přes výhru v Luhačovicích zůstala Chropyni.

„Jak ale bude vypadat složení pro příští ročník, ukážou až příští dny," poznamenal šéf STK KFS Zlín Stanislav Travenec, jenž už zaslechl zákulisní informace v podobě neochoty pokračovat mezi krajskou elitou v případě Spytihněvi a Kateřinic. A protože zájem postoupit zatím má jen vedoucí Vsetín, vedení KFS vážně uvažuje, že Chropyni v kraji ponechá.

VELKÉ KARLOVICE+KARO­LINKA – MORKOVICE 3:2 (1:1)

Domácí se loučili s postupovou sezonou, přičemž pohár pro vítěze krajského přeboru jim předal předseda KFS Zlín Vlastimír Hrubčík, který tak odstartoval bujaré postupové oslavy. Oba celky nastoupily v silně kombinovaných sestavách. Domácí například postrádali elitního střelce přeboru Škrobáka, Morkovičtí přijeli s několika hráči, kteří měli v nohách svůj dopolední zápas. Úplnou kuriozitou duelu byl fakt, že Morkovice nastoupily se třemi brankáři. Mezi tyčemi se objevil dorostenec Doleček, v poli pak klasická jednička Vrba a gólman rezervy Jarka. Do vedení šli hosté hned ve 3. minutě z penalty po faulu na Oplta. Karlovičtí ale brzy srovnali Podešvou a po přestávce otočili vývoj díky Maliňákovi. Po rohu však krásnou střelou do šibenice srovnal Posolda. Rozhodnutí přišlo nakonec z kopačky Barčáka a tři body na konec sezony zůstaly na půdě čerstvého divizního nováčka.

Branky: 15. Podešva, 50. Maliňák, 78. Barčák – 3. Huška, 65. Posolda. Rozhodčí: Dostálek, 300 diváků. Velké Karlovice: Sváček – Maliňák, Mikula, Křenek, Melichařík – Pavelka, Vašut, Červenec, Ondřejka – Barčák, Podešva. Střídal: Mazač. Morkovice: Doleček – Vrba, Havlík, Rozsypal, Přecechtílek – Novák, Krejčí, Huška, Oplt – Posolda, Jarka.

VIGANTICE – KATEŘINICE 2:1 (0:1)

Domácí otočili zápas s Kateřinicemi, které se sice formálně díky lepšímu vzájemnému zápasu s Chropyní zachránily, ale podle zákulisních informací je v další sezoně pravděpodobně uvidíme až v I. B třídě.

Do zápasu vstoupily lépe Kateřinice, ale opět ukázaly, že jim na jaře totálně zvlhl střelecký prach. Ze tří šancí se neprosadily, jednou napálily tyč, jednou se zase v šanci ukopl střelec Šrom. To Vigantické probudilo a vyrovnali hru. Nebezpečný byl hlavně Mydlo, přesto první branku vstřelili hosté. V 33. minutě se po přesném centru konečně prosadil Šrom – 0:1. Po přestávce brzy Modrá hvězda zápas otočila. Ve 49. minutě zakončil přesně svůj únik Martin Zetocha a v 57. minutě se po rohu prosadil hlavou Mydlo – 2:1. Kateřinice bojovaly, ale Slovák v domácí brance byl velmi jistý. Domácí se loučili se sezonou třemi body. Také oni se na jaře trápili, ale s fanoušky se nakonec rozloučili vítězstvím.

Branky: 49. Zetocha, 57. Mydlo – 33. Šrom. Rozhodčí: Škrobák, 120 diváků. Vigantice: Slovák – Porubský, Řepka, Frydrych, Vičan – Kulišťák, Mydlo, Štreit, Türscherl – Zetocha, Macíček. (Střídali: Bolcek, Kalod, Pařenica). Kateřinice: Dančák – Olšák, Kuzník, Pavlinec, Kotrla – Neuberger, Kašpar, Novosad, Cahlík – Šrom, Peredarjuk. (Střídali: Děckuláček, Dančák).

SPYTIHNĚV – FRYŠTÁK 4:0 (1:0)

Začátek utkání byl v režii Spytihněvi, která si vytvořila stálou územní převahu a v 10. minutě se po pěkné kombinační akci prosadil Horsák – 1:0. Útočníci Fryštáku naráželi na pozornou obranu soupeře a první střelu vyslal J. Křenek až ve 27. minutě. V prvním poločase nevyužili domácí ještě další tři slibné gólové šance. Hned na začátku druhé půle ve 47. minutě zvýšil Habanec po ideální přihrávce Sklenáře. V 63. minutě proměnil pokutový kop za ruku ve velkém vápně Hájek a upravil na 3:0. Spytihněvští produkovali pohledný kombinační fotbal a v 78. minutě ideálně uvolnil Kovařík Sklenáře a ten technickou střelou k tyči upravil na konečných 4:0. Nejlepším hráčem hostů byl brankař Mikel, který zneškodnil několik gólových šancí soupeře a v mnoha případech plnil funkci stopera.

Branky: 10. Horsák, 47. Habanec, 63. z pen. Hájek, 78. Sklenář. Rozhodčí: Zicháček, 75 diváků. Spytihněv: Hájek – Kovář, Mařák, Habanec, Sklenář, Kučera, Barot, Horsák, Borusík, Dufka, Chaloupka. Střídali: Večeřa, Ouroda, Bartoň, Kovařík. Fryšták: Mikel – Kolář, Bednařík, Holub, Valášek, Křenek T., Hubáček, Krhůtek, Křenek J., Petráš, Popela. Střídali: Lahola, Rudolf, Doležel.

LUHAČOVICE – CHROPYNĚ 1:2 (0:1)

Domácí po zpackaném jaru chtěli naplno bodovat s posledním mužstvem tabulky z Chropyně. Od začátku měli převahu, ale žádná z větších šancí nepřicházela. Po půl hodině hry zničehonic udeřili hosté. Mezi stopery si naběhl na přesnou přihrávku kapitán Chropyně Vaňhara a překonal Soukeníka. Do druhé půle nastoupili Luhačovičtí jako polití živou vodou. Prakticky hned po minutě bylo vyrovnáno. Centr Hrnčiříka prodloužil Bača na zcela volného kapitána Červenku, který se nemýlil – 1:1. Hned vzápětí mohli domácí zcela zvrátit výsledek. Po levé straně pronikl do vápna Košárek, nalezl kanonýra Červenku, ale jeho pokus zblokovala obrana. Domácí svého soupeře tlačili, ale defenziva Chropyně odolávala. V 65. minutě se uvolnil ve středu pole Urubek a nádhernou střelou rozvlnil síť podruhé a s domácími bylo zle, nedobře. Hosté propracovanou defenzivou odolávali a vycházely jim rychlé protiútoky. Po velké chybě Bači se řítil sám na bránu Navrátil, ale domácí podržel brankář Soukeník. Luhačovice se tlačily za vyrovnáním, ale obrana soupeře je k ničemu nepustila.

Branky: 47. Červenka – 32. Vaňhara, 65. Urubek. Rozhodčí: Bernatík, 100 diváků. Luhačovice: Soukeník – Haloda, Košárek, Červenka D., Červenka O., Hrnčiřík, Pešek, Ševčík, Kořenek, Liška, Rejda. Střídali: Bača, Červenka Z., Slezák. Chropyně: Večeřa – Látal, Hošek, Urubek, Vaňhara, Panáček, Grmela, Stratil, Hrabal, Trávníček. Střídali: Buksa, Navrátil.

PROVODOV – ROŽNOV P/R. 3:1 (1:1)

Přestože měli domácí borci v nohách fyzicky náročné středeční až na penalty prohrané finále poháru, tak byli po většinu času aktivnější. V úvodní půlhodině kontrolovali hru, velkou šanci ke skórování měl Chalupa, ale na brankáře nevyzrál. Ve 23. minutě po ojedinělém útoku šli Rožnovští do vedení Náměstkem. Radost hostí ale trvala pouhou minutu, po zahrání standardní situace se prosadil Josefík. Po přestávce se hrál oboustranně uvolněný fotbal, v 68. minutě našel Ulman v ideální pozici Hlavňovského a ten do prázdné branky přidal druhý zásah. V 80. minutě pak pečetil zaslouženou výhru Provodova umístěnou střelou do šibenice Chalupa.

Branky: 24. Josefík, 68. Hlavňovský, 80. Chalupa – 23. Náměstek. Rozhodčí: Vacula, 50 diváků. Provodov: Zámorský – Urbánek, Beňo, Bůžek, Gagrulák, Josefík, Chalupa, Malaník, Hlavňovský, Ulman, Březík. Střídali: Hnilo, Mlček, Máčala. Rožnov p. R.: Sekyra – Žitník, Bortl, Bolf, Maléř J., Maléř M., Balejík, Náměstek, Karban, Fuksa, Maléř L. Střídali: Poledník, Bolcek L., Bolcek M., Maléř P.

BORŠICE – HOLEŠOV 3:1 (2:0)

Domácí vyrukovali na soupeře s pozměněnou sestavou, ve které se objevilo několik hráčů vracejících se po zranění (Vlk, P. Dufek, Kopčil). V první půli si Boršičtí vypracovali dvoubrankový náskok zásluhou V. Valenty, který tak tímto mohl oslavit narození syna Alexe. Nejprve ve 37. minutě z trestného kopu našel mezeru mezi zdí a tyčí a poslal míč do branky a ve 39. minutě po akci P. Dufka centroval míč do šestnáctky a dobíhající bránící hráč jej usměrnil do sítě Holešova. Jinak ale soupeř velmi zlobil boršickou obranu a hlavně agilní Lomaka prověřil brankáře Remeše – „železného muže", který jako jediný hráč krajského přeboru nechyběl v tomto ročníku v mistrovských zápasech ani minutu. Akce domácích táhl povětšinou Konrád, ale celkově hře jeho týmu chyběla lehkost a přesnost z minulých zápasů. I po přestávce Holešovští pokračovali v aktivní hře a v 63. minutě dal Kadlčík kontaktní gól. Boršičtí ale rychle kontrovali, když v 67. minutě střídající Zach znovu vrátil stav na dvoubrankový rozdíl. Hosté ještě několikrát ohrozili Remeše, kterému jednou pomohla dobře postavená tyč. Body ale zůstaly v Boršicích.

Branky: 37. a 39. V. Valenta, 67. Zach – 63. Kadlčík. Rozhodčí: Kozubík, 200 diváků. Boršice: Remeš – P. Dufek, T. Klvaňa.M. Dufek, Hromada, Vlk, Kopčil, Valenta, Šustr, Kuzma, Konrád. Střídali: Zach, Vlček, Valko, Brzica. Holešov: Bakala – Kadlčík, Barták, Charuza, Mrhálek, Matulík, Marek, Muster, Holík, Lomaka, Chudárek.

BYSTŘICE P/H. – VIZOVICE 3:2 (0:0)

Ospalé tempo provázelo začátek utkání, budíčkem pro všechny aktéry bylo v 11. minutě Machačem nastřelené břevno bystřické branky. Až do konce půle si udržovali herní převahu domácí, šance Kušíka, Zapletala volaly po gólu, v závěru Krajcar trefil břevno. Po změně stran začali domácí pěkně od podlahy. Sadil svou šanci neproměnil, ale o minutu později se po trestném kopu Zapletala hlavou prosadil Krajcar. V 53. minutě ale bylo vyrovnáno, náhodnou útočnou akci úspěšně zakončil Adamuška. S domácími ale branka nijak neotřásla a po necelé hodině hry přihrávku Šindelka usměrnil Kušík a v 59. minutě opět po přihrávce Šindelka se střelecky uplatnil Sadil. I v dalším průběhu měli šance domácí, ale už se jim v koncovce nevedlo. V závěrečné dvacetiminutovce dostali v zápase šanci i dorostenci, hra se vyrovnala a střídající Hlava, který byl na hrací ploše pouhou minutu, upravil stav na 3:2.

Branky: 48. Krajcar, 57. Kušík, 59. Sadil – 53. Adamuška, 80. Hlava. Rozhodčí: Stodůlka, 60 diváků. Bystřice p/H.: Trochta – Olša, Šenovský, Pálka, Zapletal, Šindelek, Kušík, Salajka, Krajcar, Sadil, Kotas. Střídali: Zámorský, Ondroušek, Vašík, Trnčík. SK Vizovice: Pavelka – Suchomel, Adamuška, Dvořák, Kolařík, Novák, Machač, Valenta, Velev, Jurigáček, Sviečka. Střídal: Hlava.

1. Vel. Karlovice 26 19 1 6 58:29 58
2. Boršice 26 17 3 6 57:30 54
3. Spytihněv 26 14 3 9 57:33 45
4. Bystřice p/H. 26 12 4 10 52:44 40
5. Holešov 26 12 4 10 52:48 40
6. Vigantice 26 12 2 12 40:46 38
7. Provodov 26 12 2 12 58:60 38
8. Luhačovice 26 12 2 12 57:54 38
9. Morkovice 26 11 2 13 51:49 35
10. Rožnov p. R. 26 9 5 12 40:48 32
11. Fryšták 26 7 7 12 36:51 28
12. SK Vizovice 26 8 3 15 41:68 27
13. Kateřinice 26 8 2 16 49:66 26
14. Chropyně 26 8 2 16 36:58 26

Autor: zpravodajové Deníku