Zápas se hraje netradičně na hřišti v Karolince. I přesto, že Karlovjané tak nebudou mít stoprocentní domácí výhodu, myslí jen na postup. „Chceme jít dále. Pavouk poháru nám sice nepřihrává tak atraktivního soupeře v případě postupu, jakým například před lety byla Slavia Praha, ale pokud bychom porazili Meziříčí a pak Kroměříž, přijel by k nám Zlín. A zápas s druholigovým soupeřem by také nebyl k zahození," hlásí před zápasem hrající asistent Velkých Karlovic + Karolinky Josef Mikula.

Jeho tým ještě v utkání nepředstaví nové posily. „Registrace ze Slovenska trvá déle, hrát ještě noví hráči nebudou," dodal.

Sportovní manažer Valašského Meziříčí Petr Zahradníček by také rád viděl svůj tým v dalším kole poháru, ale spíše je spokojen s tím, že loňský kádr má již nyní administrativně pohromadě. „Do zápasu jdeme s loňskou divizní sestavou. Jsme rádi, že se nám podařilo prodloužit všechna hostování loňských hráčů základní sestavy. Ani my nepředstavíme zatím žádné posily v poháru, nové hráče testujeme do konce července a pak vyhodnotíme, koho budeme angažovat. Postup v poháru by byl fajn a zahrát si třeba se Zlínem by bylo atraktivní pro naše diváky, ale není to priorita pro nás v této fázi nové sezony," řekl Petr Zahradníček.