SKUPINA A

SLUŠOVICE – VAL. KLOBOUKY 5:1 (3:0)

Pro domácí to měly být povinné tři body. Ráz utkání dala již první desetiminutovka. Hosté sice začali sympaticky, tak jako po celý zápas chtěli hrát fotbal, ale zapomínali bránit. Po osmi minutách to bylo už 2:0, když předtím Slušovičtí spálili další dvě tutovky. Domácí měli zápas plně ve svých rukou a bavili diváky povedenými akcemi, kdy po souhře na jeden dotek Vlachynský zvýšil na 3:0. Hosté měli v první části jen jednu šanci bez gólového efektu. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu, za lídra se dvakrát trefil elitní střelec Kvasnica. Kloboučané vstřelili čestný úspěch Kocourkem z přímého kopu po teči ve zdi do protipohybu gólmana Kučery. Toho ještě předtím nechal vyniknout útočník hostí, když se sám objevil před gólmanem po nedůslednosti obrany. Zápas se odehrál v poklidném duchu a domácí brali zaslouženě plný počet bodů.
Branky: 3. a 28. Vlachynský, 65. a 74. Kvasnica, 7. Zbranek – 81. Kocourek.

KATEŘINICE – BRUMOV B 3:0 (1:0)

Domácí potvrdili po jasné výhře ve Valašských Kloboukách hlavně ve druhém poločase podobně kvalitním výkonem vzestup formy i proti rezervě Brumova. „Hosté neprodali kůži lacino. Hráli zodpovědně vzadu. My jsme v prvním poločase neproměnili některé šance. Ve dvacáté minutě musel pro zranění odstoupit režisér naší hry Smilek. Naše hra byla nepřesná, navíc po půlhodině neproměnil po faulu na Hrabovského penaltu Fojtů. Nakonec jsme dali gól do šatny. O přestávce musel trenér Beňo zvýšit v kabině hlas a ve druhém poločase to byla z naší strany jízda. Po třech nevyužitých šancích dal druhou branku kanonýr Drda. V závěru se prosadil 16letý dorostenec Veselý, který hrál v útoku s dalším dorostencem Mrlinou,“ řekl předseda Kateřinic Jiří Kuzník starší.
Branky: 45. Hrabica, 56. Drda, 87. Veselý.

KELČ – ROŽNOV 2:0 (0:0)

Domácí byli mírným favoritem a ve druhém poločase to potvrdili. Povolali na výpomoc také zkušeného útočníka Jaroslava Machače, který ze své jedné šance dal uklidňující druhou branku.
„V prvním poločase jsme působili ospalým dojmem. Soupeř pozorně bránil a spoléhal vepředu na standardní situace. My jsme měli v prvním poločase jen jednu střelu a to bylo hodně málo. Ve druhém poločase jsme to přestavěli na tři útočníky a postupně si vytvářeli převahu. Po rohu jsme dali první branku, pak nás podržel brankář při šanci Rožnova a prosadil se také zkušený Machač. On s námi normálně trénuje, kariéru neukončil, ale je jen připravený na výpomoc, protože již nechce zabírat místo v základní sestavě mladým hráčům. Ukázalo se, že náš tým umí přepnout během zápasu na vyšší rychlostní stupeň a toho si cením,“ řekl trenér Kelče Daniel Šulák.
Branky: 53. Škařupa, 76. Machač.

VIDČE – HRACHOVEC 7:1 (5:0)

Domácí to konečně střelecky protrhli a odnesl to podobně zachraňující se Hrachovec. „Jednou to muselo přijít. Vysokou výhrou jsme se udrželi v dalším boji o záchranu. Za stavu 2:0 trefil soupeř tyčku, ale od třetí branky jsme opět opanovali zápas. Šli jsme dnes cílevědomě za třemi body a padalo nám to. Mám radost také z výkonu mladého Dobeše, který docílil hattricku po pěkných brankách,“ řekl trenér Vidče Petr Urban.
Branky: 5., 17. a 38. Dobeš, 4. a 20. Mičkal, 54. Bill, 85. Špůrek – 50. Orság.

VLACHOVICE – VIGANTICE 2:1 (2:0)

Hostům dochází šťáva, hlavně v prvním poločase zahráli hodně špatný fotbal. „Jsem dnes hodně nespokojený s výkonem. Zahráli jsme nejhorší první poločas za poslední dobu. Chtěli jsme soupeře zaskočit. Měli jsme hned v první minutě nájezd a pak i další šance, ale nepracovala nám dobře obrana, hlavně její krajní hráči. Byl to laxní přístup a dostali jsme dvě branky. A to ještě brankář Slovák chytil jednu šanci. Ve druhém poločase jsme soupeře trochu přitlačili, měli další šanci, ale celkově to byl nezodpovědný výkon. Přístup některých hráčů je velmi špatný, hrají si, co chtějí a nejsou týmoví. Jsme na podzim jen poločasoví a od doby výborné série vítězství jdeme výkonnostně dolů,“ řekl trenér Vigantic Zdeněk Hoffmann.
Branky: 11. Bobot, 32. Plšek – 86. Kožušník.

V. PŘÍKAZY – VAL. MEZIŘÍČÍ B 5:2 (0:0)

Hosté na těžkém terénu vedli do 66. minuty 0:2. Pak však přišla gólová smršť domácích, na kterou neměli odpověď. „Ještě dvacet minut před začátkem utkání jsme nevěděli, jestli budeme hrát. Levá strana byla silně podmáčená. V prvním poločase to bylo na pološance 2:2, ale jinak nešlo moc kombinovat. Po přestávce jsme hráli podle mých představ jen prvních pět minut. Pak převzal aktivitu soupeř a šel do dvoubrankového vedení. Ihned jsme reagovali změnami v sestavě, za minutu dali kontaktní branku a za dalších šest už jsme vedli. Hosty to psychicky nahlodalo. Vytvářeli jsme si další šance a v závěru celkové skóre ještě navýšili,“ řekl trenér Valašských Příkaz Andrej Stánok.

„Do 67. minuty jsme vedli 0:2 a byli lepším celkem. Pak to domácí změnili na tři útočníky a vysunuli Vaculku. Dostali jsme tři branky za sedm minut a to nás silně poznamenalo. Beru to jako hrající trenér na sebe, protože jsem nezavelel ke změně taktiky. Pořád jsme jak blbci útočili a nepomohli obraně,“ řekl hrající trenér Valmezu B René Fröhlich.
Branky: 67., 70. a 87. Kušnier, 73. Smilek, 90. Babínec – 53. Gold, 66. Zachrdla.

NEDAŠOV – PODLESÍ 3:1 (2:0)

Hosté odjeli s prázdnou, ale minimálně k bodu nebyli daleko. „Měli jsme úvodní šanci, ale tu jsme bohužel neproměnili. I když jsme se připravovali na antinakopávací fotbal domácích, stejně jsme vyrobili dvě chyby a po prostřelení brankáře z úhlu dostali dvě branky. V prvním poločase jsme i my měli další šance a byli lepším celkem. Po přestávce nás domácí dostali od 55. do 75. minuty pod tlak. Měli závary po rohových kopech a standardních situacích. Přišla třetí branka. My jsme pak měli šance. Dali jsme branku, stáhli hru na tři obránce. Kontaktní branka nám nebyla uznána pro vymyšlený ofsajd. Mohli jsme kopat i penaltu za hru rukou. Celkově jsme tady neodvedli špatný výkon a mohli bodovat,“ řekl trenér Podlesí Michal Borák.

Branky: 24. Marek, 31. Šenkeřík, 70. Šuráň – 80. Košut.

1. Slušovice 12 11 1 0 0 32:6 35
2. Nedašov 12 8 1 1 2 23:17 27
3. Val. Meziříčí B 12 6 1 1 4 35:26 21
4. Vigantice 12 6 1 1 4 23:16 21
5. Kelč 12 6 1 0 5 31:20 20
6. Val. Příkazy 12 6 0 2 4 27:16 20
7. Kateřinice 12 6 1 0 5 29:20 20
8. Podlesí 12 5 1 3 3 27:19 20
9. Vlachovice 12 6 1 0 5 23:24 20
10. Rožnov p. R. 12 2 2 2 6 13:32 12
11. Hrachovec 12 2 2 1 7 13:32 11
12. Vidče 12 3 0 1 8 21:30 10
13. Val. Klobouky 12 3 0 0 9 17:36 9
14. Brumov B 12 2 0 0 10 11:31 6

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku

SKUPINA B

BUCHLOVICE – OSVĚTIMANY 0:2 (0:0)

Domácí favorita hodně potrápili a moc nechybělo, aby šli do vedení. Osvětimany svou převahu zúročili až po přestávce, kdy dal klid týmu Šmatelka. Buchlovice poté zvýšily nasazení a s přibývajícím časem více otevřely hru. Místo vyrovnání udeřil soupeř, kdy definitivní podobu výsledku dal osm minut před koncem Perůtka.
Branky: 54. Šmatelka Pavel, 82. Perůtka. Buchlovice: Pavela – Kučík (57. Sánchez), Křiva, Tomešek (82. Procházka), Vaculík, Kubiš, Belant, Kořínek, Hančík, Ondica, Kunc. Osvětimany: Brázdil – Fišer, Šmatelka (78. Němčický), Brhel (63. Zýbal), Salay, Perůtka, Skřivan, Křemeček, Švrček (12. Ohnutek), Síleš, Klimeš.

KORYČANY – V. OTROKOVICE B 2:0 (1:0)

Duel dvou celků ze spodních pater tabulky přinesl vyrovnaný a urputný fotbal. Domácím hodně pomohla úvodní branka Lyska po půlhodině hry. Po přestávce mladíci z Otrokovic přidali, ale v rozletu je přibrzdila druhá trefa Koryčan v podání Ryšky. Třebaže se rezerva Jiskry snažila, na pozorně bránící val nic nevymyslela.
Branky: 32. Lysko, 55. Ryška. Koryčany: Vrba – Věžník, Lysko (86. Hubr), Posolda, Gejdoš (53. Ryška), Hanák, Tesař (88. Koval), Kaňa, Mušálek, Prachař, Věžník. Otrokovice B: Varous – Lendler, Vrága, Křivánek, Marčík, Obiechina, Červenka, Zach, Malota (70. Daniel), Ruman (83. Tichý), Ponížil.

NEDACHLEBICE – ÚJEZDEC 3:0 (1:0)

Domácí potvrdili roli favorita, ale žádná spanilá jízda to nebyla. Proti poslednímu celku je spasil kanonýr Kafka, který v závěru zápasu zkompletoval hattrick. „Potřebovali jsme bodovat. Výhra se nerodila lehce. Nervozita nám svazovala nohy. V utkání bylo z naší strany až moc nepřesností. Věřím, že nám výhra pomůže do posledního utkání,“ doufá kouč Nedachlebic Petr Polášek.
Branky: 4., 52. a 88. Kafka. Nedachlebice: Hájek – Klvaňa, Ryška, Kadlčák, Kováč (90. Polášek), Hubáček, Pisklák, Lapčík, Kafka (90. Kuběna), Hána, Šuranský. Újezdec: Pochylý – Kročil, Červinka, Indra (78. Moravanský), Lekeš, Liška, Slinták (90. Hlinský), Konečný, Lekeš, Kobzinek, Šmíd (64. Bachůrek).

KUNOVICE – ŽALKOVICE 3:1 (0:0)

Utkání dvou týmů z horšího středu tabulky přineslo vyrovnanou a otevřenou bitvu, kdy se fanoušci dočkali branek až po přestávce. Do vedení šli domácí Šašinkou, ovšem odpověď soupeře byla rychlá. Rozdílovou druhou trefu Kunovic zařídil v 67. minutě Kříž, aby chvíli nato, kdy soupeř více pootevřel vrátka, rozhodl Brim. S blížícím se koncem domácí vítězství kontrolovali.
Branky: 49. Šašinka, 67. Kříž, 71. Brim – 51. Navrátil. Kunovice: Vyorálek – Šebák, Krček (66. Brim), Kříž, Masařík, Skovajsík, Šašinka (90. Uhlík), Dobrozemský, Zámečník, Chaloupka, Uhlíř. Žalkovice: Svoboda – Němec (68. Jetelina), Neubert, Drápal, Navrátil, Beneš, Horák, Bartušek, Netopil, Pospíšil, Jankola.

OŘECHOV – NIVNICE 1:2 (0:1)

V duelu plném emocí začali lépe hosté, kteří byli aktivnější a častěji u míče. Za svou odvahu a převahu vytěžili vedení ve 25. minutě, kdy se po rohu zahraném Straňákem hlavou prosadil V. Velecký – 0:1. Radost ještě ani nedozněla a chvíli na to poprvé hřmělo před brankou Nivnice, když trestný kop Sklenky těsně minul bránu. Do přestávky odmítli zvýšit vedení hostů V. Velecký a Kostelník. I po přestávce za deštivého počasí byli aktivnější Nivničtí a rychle byli odměněni druhým přesným zásahem – ve 47. minutě Borýsek vyzval ke střele Bumbalíka a ten 28metrů utřel dešťové kapky z víka domácí branky – 0:2. V 70. minutě bylo po klidu se vším všudy, když přistál míč na ruce P. Stojaspala a k penaltě se postavil kapitán Trlida. Jeho pokus k pravé tyči ale gólman Hladiš lapil! O chvíli později se za obranou hostů objevil Kowalík a po souboji se stoperem byla nařízená druhá penalta. Aby toho nebylo málo, tak následovala i přísná červená karta V. Veleckému! Ořechovští druhým pokusem ze značky pro pokutový kop Březinou nepohrdli a nastalo drama – 1:2. Blízko vyrovnání byl střídající Kuchař a Kowalík, na druhé straně mohl z brejku rozhodnout R. Straňák. Hosté už výhru ubránili.

Branky: 78. Březina (pen.) – 25. V. Velecký, 47. Bumbalík. Rozhodčí: Svoboda, ČK: 78. V. Velecký, diváci: 121. Ořechov: Kuriál – Pavlíček, Rezek, Trlida, Flašar – Hlúpik, Váňa, Zukič, Sklenka (46. Kowalík) – Březina, Ferdan (79. Kuchař).Nivnice: F.Hladiš – Holboj, V. Velecký, P.Hladiš, Stojaspal – Kostelník, Bumbalík, Straňák, Máčalík – J. Velecký, Borýsek (80. Bartoš).
Napajedla – Bojkovice 3:0 (0:0)
Duel o medailové příčky vyzněl lépe pro Fatru. Bojkovice ovšem nedaly svou kůži lacino. V první půli měly možnost skórovat oba celky, ale góly přinesla až následná část. První a rozdílovou trefu zařídil po hodině hry Brauner. Do té doby pozorně bránící soupeř s přibývajícím časem otevřel hru, ale své možnosti na srovnání nevyužil. A tak v samém závěru přišel trest, kdy se dvěma slepenými trefami prosadil a rozhodl Saibert.
Branky: 62. Brauner, 89. a 90. Saibert, ČK: Jančařík. Napajedla: Balážik – Koutník, Drga, Hejda, Němec – Foral, Vondráček, Dvořáček, Havránek – Bůžek (44. Brauner), Bartoň (11. Hudák). Bojkovice: Urbánek – Dolina, Hanke (46. Kříž), Pastorek (67. Vacula), Křižka, Martinec (85. Martinec), Gago, Holík, Slavíček, Gorčík, Jančařík.

KVASICE – DOLNÍ NĚMČÍ 3:0 (1:0)

Ani Dolní Němčí nedokázalo přibrzdit lídra. Jeho výhra se nerodila lehce, až trefa Majkriče domácí uklidnila. Rozdíl ve kvalitě se naplno projevil chvíli po přestávce, kdy Pulkert dvěma góly v rozmezí tří minut vzal soupeři jakoukoliv naději na bodový zisk. Ve zbytku času Kvasičtí kontrolovali hru.
Branky: 54. a 57. Pulkert, 38. Majkrič. Kvasice: Vymazal – Jergl – Pulkert – Ferko (23. Dutkevič) – Moravec, Majkrič (80. Ambruz), Panák, Šilinger, Lepša, Zapletal, Vojtášek (75. Pánek). D. Němčí: Hájek – Cmol (59. Krchňáček), Kadlček, Šmehlík, Mikulec – Tinka (73. Světinský), Krchňáček, Bída, Tinka – Krchňáček, Stojaspal.

1. Kvasice 12 11 0 1 0 44:5 34
2. Osvětimany 12 8 0 0 4 37:19 24
3. Napajedla 12 5 4 0 3 22:18 23
4. Dolní Němčí 12 6 1 1 4 25:19 21
5. Bojkovice 12 6 1 1 4 28:32 21
6. Nivnice 12 6 1 0 5 26:22 20
7. Nedachlebice 12 5 0 2 5 24:25 17
8. Ořechov 12 4 1 1 6 19:32 15
9. Kunovice 12 3 2 1 6 27:29 14
10. Žalkovice 12 3 2 1 6 17:22 14
11. V. Otrokovice B 12 3 1 3 5 21:30 14
12. Koryčany 12 4 0 1 7 17:22 13
13. Buchlovice 12 4 0 1 7 17:24 13
14. Újezdec 12 2 1 1 8 17:42 9