SKUPINA A

KELČ – NEDAŠOV 4:0 (2:0)

Kelč porazila doma v páteční předehrávce 1. A třídy a zároveň v souboji prvního s druhým zcela jasně a po zásluze Nedašov. Náskok Kanárků nabírá na prvním místě tabulky obřích rozměrů. „Soupeř podal sympatický výkon. Hrál otevřený fotbal, nezalezl a měl dokonce první šanci. Od první branky jsme však dominovali. Po přestávce soupeř již nehrozil a my jsme v pohodě přidali další branky a nemuselo zůstat jen u čtyř. Dnes poprvé na jaře mohu být spokojený s výkonem i výsledkem celého týmu na sto procent," dodal k zápasu trenér Kelče Daniel Šulák.

Branky: 22. Martin Pastrnek, 29. Aleš Škařupa, 63. Badošek, 76. Jan Hlavica.

D. BEČVA – ZUBŘÍ 2:1 (0:1)

Zubří podalo hlavně ve druhém poločase na půdě zachraňující se Dolní Bečvy doslova lajdácký výkon a po zásluze prohrálo. Zápas byl dost vyhecovaný. V 72. minutě strčil domácí Roman Maléř v přerušené hře do hráče Zubří Polácha a strhla se mela, kterou rozhodčí vyřešil vyloučením domácího hráče po druhé žluté kartě a celkovým hromadným udělením dalších pěti žlutých karet v jednom okamžiku.

„My jsme dnes nastoupili zase bez útočníků a na chvíli musel dokonce na hřiště veterán Roman Hrubý. Zubří se přizpůsobilo naší nakopávané a nepřehrávalo nás. Hosté šli do vedení po nešťastném zásahu Stavinohy, který nastřelil Vokáče. Pak jsme přežili penaltu, když Drda nastřelil břevno. V prvním poločase jsme měli jenom jedno přečíslení, které jsme nedali. Po přestávce hosté jako by fyzicky odpadávali, hráli velmi pasivně. My jsme dali dvě hezké branky. Při první Jiří Růčka střílel do břevna a pak do branky. Pak se po rohu prosadil Petr Vojkůvka. Mrzí nás neadekvátní chování našeho hráče Romana Maléře při vyloučení, ale zároveň jsme rádi za tři body, protože v závěru zaváněla jedna situace v pokutovém území odpískáním další penalty proti nám. Nestalo se tak a my máme tři body," řekl k utkání vedoucí Dolní Bečvy Milan Matula.

Trenér Zubří Martin Nerád byl silně rozladěn výkonem svého týmu. „Něco se asi musí stát. Venku jsme jaloví a tři body jsme doslova darovali velmi hratelnému soupeři. Zlomem byla neproměněná penalta a druhý poločas, to byl z naší strany hrůzostrašný fotbal," nebral si po zápase servítky zuberský trenér.

Branky: 60. Jiří Růčka, 62. Petr Vojkůvka – 25. Vokáč.

PODLESÍ – JUŘINKA 2:3 na pen. (2:1)

Podlesí darovalo body svému blízkému sousedovi. „Kluci si musí sáhnout do svědomí, jak k zápasu přistoupili. Byl to odchozený zápas a mým hráčům jsem to samozřejmě po zápase vytknul. Výkon byl hrozný," dodal naštvaný trenér Podlesí Miroslav Dočkal.

Branky: 15. Stolář, 40. Zetek – 25. Vaněk, 63. Vavřík.

VAL. MEZIŘÍČÍ B – VAL. PŘÍKAZY 0:1 (0:0)

Valašské Příkazy využily slabé aktuální formy domácí rezervy a odvezly si tři body. „V prvním poločase byli domácí lepším celkem. My jsme se zlepšili po půlce. Dali jsme po standardní situaci branku a neproměnili další dvě šance na vyšší vedení. Musím kluky pochválit, jak zápas dnes odmakali a ve velmi teplém počasí šli cílevědomě za třemi body," dodal k zápasu trenér vítězného celku Josef Miklas.

Branka: 62. Vaculka.

PODKOPNÁ LHOTA – BRUMOV B 5:0 (3:0)

Domácí byli od první minuty lepším týmem a mladíky z Brumova přehrávali. Ve 3. minutě byl Srovnal ve vápně hostí nejdůraznější a poslal Podkopnou Lhotu do vedení. V 10. minutě Jánoš uprchnul brumovské obraně a zvýšil na rozdíl dvou branek. Hosté v první půli zahrozili jen z rohových kopů, ale brankovou situaci si nevytvořili. Ve 30. minutě po skvělé akci Třasoně zvýšil na rozdíl tří branek Jánoš. Další velké šance domácích v první půli již gólem neskončily.

Druhý poločas začali domácí skvěle. Hned v 46. minutě dostal Srovnal výbornou přihrávku za obranu od Jánoše a s přehledem dal čtvrtou branku Podkopné Lhoty. Pak domácí trochu polevili v nasazení a i hosté si připravili tutovku Kolínkem, ale gólman ho na brankové čáře vychytal. V 67. minutě dal konečnou podobu výsledku útočník domácích Elšík. „Od první minuty jsme byli lepším týmem a konečně jsme dokázali využít převahu i gólově. Zejména druhý gól Jánoše byl výstavní. I když brumovští předváděli sympatický výkon, dnes bylo od začátku jasné, že body zůstanou na naší straně. Zejména Jánoš s Třasoněm byli rozdíloví hráči utkání," všímal si trenér Podkopné Lhoty Vlastimil Bořuta.

Branky: 4. Srovnal, 15. a 30. Janoš, 47. Srovnal, 67. Elšík. Rozhodčí: Horvath – Slováček, Zapletal, 100 diváků. Podkopná Lhota: Psota – Čunek, Nedavaška, Psota L., Štefka, Staněk, Nevrlka, Třasoň, Jánoš, Elšík, Srovnal. Střídali: Bořuta, Ročák A.

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – VLACHOVICE 3:1 (1:0)

Valašské Klobouky mohly do 5. minuty zápasu vést 2:0, ale vyložené šance neproměnily. Po půl hodině hry ale otevřel skóre Nahodil. Potom se hra vyrovnala a hosté hrozili hlavně z brejků. A když Sáblík přidal druhý gól, zdálo se být rozhodnuto. Poté šel ještě navíc Revák sám na brankáře a nedal. Hosté ze standartní situace snížili a začali hrát na riziko, ve snaze vyrovnat. Valašským Kloboukám se tak otevíraly možnosti k rychlým brejkům do otevřené obrany, ale využit byl až ten z 89. minuty opět Sáblíkem.

Branky: 28. Nahodil, 61., 89. Sáblík – 74. Šimoník. Val. Klobouky: Důbrava – Trojáček, Kadlec, Ptáček, Kachlík – Sáblík, Šarátek, Nahodil, Kocourek, Revák (80. Revák) – Mana (70. Mikulčík).

Zápas H. Lidec – Vidče byl odložen na 8. 6. 2016.

1. Kelč 22 12 5 2 3 40:25 48
2. Nedašov 22 10 2 5 5 44:36 39
3. Zubří 22 9 4 3 6 41:41 38
4. Brumov B 22 9 3 2 8 50:44 35
5. Val. Klobouky 22 10 1 3 8 36:30 35
6. Podlesí 22 9 3 2 8 46:50 35
7. Val. Příkazy 22 11 0 0 11 41:33 33
8. Val. Meziříčí B 22 8 2 3 9 58:35 31
9. Horní Lideč 21 7 3 4 7 34:31 31
10. Vidče 21 8 3 0 10 43:45 30
11. Vlachovice 22 8 2 1 11 42:58 29
12. Juřinka 22 6 2 4 10 40:52 26
13. Dol. Bečva 22 7 1 2 12 39:56 25
14. Pod. Lhota 22 7 1 1 13 38:56 24

SKUPINA B

OSVĚTIMANY – HLUK 2:0 (0:0)

Hlucké áčko zajíždělo do Osvětiman bez Botka, Šipky a Horáka. V základní sestavě byli dva dorostenci a na lavičce ještě další tři. Utkání začali domácí velmi zostra. Byli rychlí, důrazní, ale nějakou šanci si nevytvořili. Byla to doslova „kopaná". Míče šly, dá se říci, od brankáře k brankáři. Domácí zahrozili ve 20. minutě, kdy se do dobré šance dostal Zýbal, ale vysoko přestřelil. V 35. minutě měl velkou příležitost osvětimanský Martiš, trefil však pouze boční síť.

Druhý poločas byl stejný jako první. Domácí však byli o krok rychlejší a vytvořili si převahu v poli. V 69. minutě odcentroval z pravé strany Švrček přímo k Zýbalovi, nejlepšímu hráči Osvětiman, který krásnou křižnou střelou z voleje trefil dolní roh Fojtíkovy branky a otevřel skóre. Pak přišla sporná situace, kdy byl sražen v pokutovém území Zýbal. Ten však střet trochu přihrál, a tak rozhodčí Liška pokutový kop nezapískal. Hlučané poslali do útoku Dohnala, Zalubila a Juráska a hráli na riziko. V 85. minutě došlo k velmi zajímavé situaci. „Domácí hráč, neatakován, hlavou přehodil domácího brankáře Zálešáka, a tím by se stav vyrovnal na 1:1. Domácí střídačka byla jak opařená, i diváci viděli jasnou branku. Nespravedlnost sebral do svých rukou rozhodčí Bronislav Konečný, který když viděl, že je míč v síti, zvedl praporek s tím, že byl ofsajd. Nepomohlo vysvětlování, že když si dá hráč vlastní branku, že nemůže být ofsajd, navíc hráče nikdo neatakoval, takže se nemohlo jednat o faul. Je také zarážející to, proč všechno nenapravil hlavní arbitr Liška," podivuje se hlucký klub na svých webových stránkách. V posledních vteřinách zápasu určil skóre 2:0 pro domácí pokutový kop.

Branky: 69. Zýbal, 90. Fišer (pen.). Hluk: Fojtík – Šimčík, Zalubil, Machala A., Machala J., Athang (Sagula), Dohnal, Galuška, Martiš, Kukla, Zlínský (Jurásek).

VLČNOV – ÚJEZDEC 2:1 (0:0)

Vše podstatné se odehrálo až po přestávce, kdy v 55. minutě poslal Vlčnov do vedení Hanák. V 67. minutě sice vyrovnal Vacula, ale tři body trefil domácím Salay.

Branky: 55. Hanák, 76. Salay – 67. Vacula.

BOJKOVICE – MLADCOVÁ 3:2 (1:2)

Možná klíčové utkání v boji o záchranu mělo velmi dramatický průběh. Hráči Slovácké Viktorky dokázali svou morální sílu a i bez několika zraněných klíčových hráčů dokázali podruhé v řadě ve druhé půli otočit nepříznivý výsledek ve svůj prospěch. A to ještě mužstvo dohrávalo posledních 20 minut v deseti. Domácí tým zahájil utkání velmi aktivně, hned od úvodních minut se dostával do gólových šancí, bohužel s jejich proměňováním byl na štíru. Ve 12. minutě byl ovšem ve velkém vápně faulován Vacula a nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil. Mladcovou postavil na nohy až ve 24. minutě rohový kop, po kterém se ve skrumáži před domácí brankou nejlépe zorienatoval Jurčík a vyrovnal na 1:1. Bojkovičtí jakoby vypadli z role a ve 40. minutě se po pěkné narážečce a centru prosadil hlavou hráč Mladcové Jaroš, který zvýšil na 2:1 pro hosty.

V nelehké situaci se o poločasové přestávce trenéru Kalivodovi podařilo namotivovat domácí svěřence, výsledkem čehož byl v 52. minutě nádherný gól Víti Doliny, který křižnou střelu namířil nechytatelně do pravé šibenice Zapletalovy branky, a bylo vyrovnáno 2:2. V 64. minutě poslal tvrdý přízemní centr z levé strany do vápna hostí Gago a Dlabač nešťastně ztečoval míč pod břevno vlastní branky. Bojkovice se tak ujaly vedení 3:2. Následně mohl vyrovnat po standardní situaci opět Jurčík, naštěstí pro domácí ale tentokrát z malého vápna mířil vysoko nad.

Velkou komplikaci pro Bojkovické přinesla 72. minuta, když se nechal vyprovokovat Gago, který neunesl tíhu okamžiku a byl po zásluze vyloučen. Hráči Slovácké Viktorky se ale semkli a nezměrnou bojovností dotáhli utkání i v oslabení k vytouženému tříbodovému zisku.

Branky: 12. Vacula z pen., 52. Dolina, 64. vlastní (Dlabač) – 24. Jurčík, 40. Jaroš.

NEDACHLEBICE – JAROSLAVICE 2:0 (2:0)

Od úvodu byli lepší hráči Nedachlebic. Vytvářeli si brankové příležitosti, kterým však chybělo finále. Jaroslavičtí několikrát zahrozili z rychlých protiútoků. Při jednom z nich měl možnost se předvést domácí brankář Tomáš Andrýsek, který střelu hostů vyboxoval na tyč. Také na druhé straně ale zazněla tyčka. K rozhodnutí zápasu došlo před koncem prvního poločasu. Ve 39. minutě dorazil střelu domácího Sedláře Martin Nožička a ve 44. minutě gólem do šatny upravil na 2:0 Honza Sedlář.

V druhé půli se i přes šance (hlavně domácích) stav nezměnil.

Branky: 39. Nožička, 44. Sedlář. Rozhodčí: Zpěvák – Bartoň, Šimoník. Nedachlebice: Andrýsek – Pisklák, Soviš (K), Haša, Sedlář, Bartoš, Nožička M. (60. Novák), Brzica, Kaňovský, Hána (84. Soldán), Ryška. Trenér: Libor Soldán. Jaroslavice: Žbel (79. Maršálek) – Valenta, Podéšť (K), Dobosh (71. Fajgara), Vávra, Duda, Mynarčík, Vrba, Polách (32. Dujsík), Červenka, Batík. Trenér: Jaroslav Novotný.

STRÁNÍ – KVASICE 3:0 (0:0)

Po bezbrankové první půli otevřel skóre domácí Křižák v 51. minutě. Dlouho však výsledek byl na vážkách. Rozhodnutí přišlo až v samém závěru. Nejdřív udeřil hráč Strání Gardian a dvě minuty před koncem pojistil tři body kanonýr Straňák.

Branky: 51. Križák, 85. Gardian, 88. Straňák.

DOL. NĚMČÍ – ŽALKOVICE 1:0 (1:0)

Dolní Němčí, které ve středu podlehlo v Poháru hejtmana Zlínského kraje Provodovu, si spravilo chuť v soutěži, když jednogólovou výhrou porazilo Žalkovice. O jedinou trefu ve vyrovnaném zápase se postaral kapitán domácích Bída ve 34. minutě.

Branka: 34. Bída.

SKAŠTICE – BŘEZOLUPY 3:0 kon.

Skaštice získaly další tři body. Když se soupeř z Březolup na utkání nedostavil, domácí vyhráli kontumačně.

1. Strání 22 16 0 1 5 61:29 49
2. Kvasice 22 13 2 0 7 41:35 43
3. Hluk 22 11 2 3 6 43:29 40
4. Újezdec 22 12 1 2 7 36:27 40
5. Nedachlebice 22 10 3 2 7 41:32 38
6. Skaštice 21 9 4 2 6 45:30 37
7. Vlčnov 22 11 0 3 8 35:34 36
8. Dol. Němčí 22 9 0 5 8 36:37 32
9. Žalkovice 22 11 0 11 36:33 30 3 0
10. Osvětimany 22 8 2 2 10 38:43 30
11. Jaroslavice 22 5 4 3 10 34:41 26
12. Bojkovice 22 7 2 0 13 33:44 25
13. Mladcová 22 4 2 3 13 26:46 19
14. Březolupy 21 3 2 1 15 24:69 14

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU