Domácí tým na umělé trávě sice od 78. minuty prohrával, ale výsledek díky strhujícímu finiši otočil.

Vyrovnání přinesla penalta nařízená za ruku ve zdi po trestném kopu, obrat pak Broďané dokončili po další standardní situaci. Valaši závěr nezvládli a po vyloučení gólmana Michuta dohrávali v desíti.

Hosté cítili po zbytečně vyhroceném závěru křivdu. Emoce s nimi cloumaly ještě po cestě na Valašsko.

„Nemám ve zvyku si na nic stěžovat. Po dnešku jen řeknu, že Brodu na jaře tuto porážku vrátíme,“ prohlásil rozladěný trenér Valmezu Jaroslav Vodička.

Po návratu domů a zhlédnutí klíčových momentů se ale bývalý ligový fotbalista zklidnil. I tak ale hostujícího kouče porážka pořádně štvala.

„Kromě patnácti minut prvního poločasu jsme po celý zápas byli lepším celkem. Nemohu dnes klukům nic vytknout,“ uvedl Vodička.

Obránce Slovácka Patrik Šimko
Slovácku hoří koudel. Každý musí odevzdat ještě víc, říká Šimko

Diváci na Lapači viděli oboustranně vyrovnané a bojovné utkání. Broďané měli v první půli větší příležitosti, ale Pochylý s Michalcem hlavičkovali v nadějných pozicích nepřesně.

I hosté v úvodní části několikrát zahrozili, ale střelu Geberta vytěsnil pozorný brankář Kohoutek, střelu Jurči zblokovala domácí obránce.

I druhá půle přinesla spoustu soubojů, nepřesností a nedotažených akcí. Ani jeden z týmů neměl výrazně navrch. V 56. minutě předvedl reflexivní zákrok Kohoutek. Na druhé straně v zakončení neuspěl Hruboš.

Diváci na první branku čekali do 78. minuty. Hosté šli do vedení Gregáněm, který využil zaváhání nepřesné soupeřovy rozehrávky a svůj samostatný únik zakončil pohotovou kličkou brankáři i bezproblémovou dorážkou.

Valaši se ale radovali pouze tři minuty. Po trestném kopu domácího kapitána Šálka zahrál jeden z hostujících fotbalistů ve zdi rukou a sudí Grečmal nařídil penaltu. David se nemýlil a srovnal na 1:1.

Hosté se zlobili na rozhodčího. Gólman Michut spornou situaci nezvládl a Dolinu, který po proměněném pokutovém kopu běžel pro míč, zezadu do oblasti v přerušené hře kopl do hýždí a byl vyloučen.

Valaši koncovku absolutně nezvládli a v deseti inkasovali druhou branku. David po standardní situaci, které podle ukřivděných hostů zaváněla ofsajdem, zápas dorážkou rozhodl.

„Jsme moc rádi, že jsme výsledek otočili. Jsou to pro nás důležité body,“ těší kouč Uherského Brodu Martina Ondu, který i přes vyhrocený závěr ocenil výkon soupeře.

„Valašské Meziříčí bylo opravdu těžkým soupeřem. Hrálo opravdu dobře. Poslední minuty však nezvládlo,“ míní Onda.

Broďané se díky páté letošní výhře posunuli v tabulce MSFL na deváté místo. Valašské Meziříčí je osmé. Má však k dobru středeční dohrávku s Hulínem.

ČSK Uherský Brod – TJ Valašské Meziříčí 2:1 (0:0)

Branky: 81. z penalty a 87. Richard David – 78. Miroslav Gregáň
Rozhodčí: Grečmal – Drozdy, Galář (Káňa). Žluté karty: Mančík, Pochylý – Žilinský, Gebert . Červená karta: 82. Milan Michut (Valašské Meziříčí) . Diváci: 210
Uherský Brod: Kohoutek – Nevařil, Vrága, R. David - Dolina, Sklenář, Pochylý (90. Holík), Šálek, Mančík (78. Gettler) – Hruboš,. Michalec.
Valašské Meziříčí: Val. Meziříčí: Michut – Bělíček (89. Behan), Byrtus, Šulák, Kebísek – Skwarczek, Žilinský (89. Výmola), Gregáň, Gebert (83. Repáň), Vrána – Jurča.