DIVIZE ŽEN 

Zápas dvou nejlepších divizních celků rozhodly hattricky Rýdlové a Šilhárové

Holešov – Ve skvělém rozpoložení zastihlo družstvo Holešovských holek nejočekávanější utkání 17. kola Moravskoslezské fotbalové divize žen. Hanačky se navíc po výhře nad Novými Sady znovu vyšvihly do čela tabulky soutěže. O velikonočním víkendu má holešovský celek volno. V dalším zápase se znovu představí na domácím hřišti, když v neděli 23. dubna přivítá Podivín. Souboj s osmým týmem tabulky začne na stadionu Na Střelnici v tradičním čase v 14.30 hodin.

V duelu dvou nejlepších divizních kolektivů Holešovské holky porazily Nové Sady 7:1. O osudu prestižního střetnutí se rozhodlo už v prvním poločase, kdy mezi 32. a 41. minutou dva góly Rýdlové a tečovaná rána Kuchařové zajistily domácím vedení 3:0. S chutí hrající Monika Šilhárová pak dalšími dvěma brankami do čtyřiasedmdesáté minuty upravila stav na 5:0. Teprve poté za hosty poprvé skórovala Kubová. V posledních šesti minutách zápasu ale dovršily svůj hattrick Šilhárová s Rýdlovou a Holešov tak utkání ovládl výrazným výsledkem 7:1.

,,Před slušnou návštěvou oba celky nabídly divákům pohledný tvrdý a kombinační fotbal. Duel začalo lépe hostující družstvo, které si dokázalo z rychlých brejků vypracovat tři slibné střelecké příležitosti. Po patnácti minutách se hra vyrovnala. Od této pasáže utkání bylo také důležité, že se nám dařilo pokrývat střed pole. Tím jsme nepustili do hry olomoucké opory Mokrušovou s Lexovou. Navíc jsme si s přibývajícími minutami vynutili převahu a tu jsme gólově zužitkovali," popsal vývoj první půle jeden z holešovských trenérů Slavomír Bednář starší.

Jeho tým pak ve spanilé jízdě pokračoval i po změně stran. ,,Po přestávce tempo hry sice opadlo, ovšem ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce jsme Nové Sady nepouštěli na dostřel naší brány. Naopak z dobré agresivní obrany jsme přecházeli do rychlých protiútoků, z nichž jsme přidávali další góly," pochvaloval si spokojený Bednář starší.
,,Naše vítězství proto bylo zasloužené. Pro hosty je ale výše porážky krutým rozčarováním," konstatoval zkušený vůdce lavičky Holešova.

HOLEŠOVSKÉ HOLKY – NOVÉ SADY 7:1 (3:0)

Branky Holešovských holek: Rýdlová 3, Šilhárová 3, Kuchařová.
Sestava: Petra Ševčíková – Voždová, Tiefenbachová, Nela Ševčíková, Randuchová – Homolová, Kocurková, Kuchařová, Mikešová – Šilhárová, Rýdlová. Střídaly: Jurčíková, Sklenaříková, Škrabalová.

KRAJSKÝ PŘEBOR ŽEN

Region – Pátečním duelem Březnice proti Lužkovicím, který má výkop v 10 hodin, startuje jarní část fotbalového krajského přeboru žen. Do soubojů o nejvyšší příčky se zapojí zejména družstva Babic, Brumova a Lužkovic.

BABIC PŘIŠLY O OPORY KUBICOVOU, OHARKOVOU A FUSKOVOU

Výbornou výchozí pozici má družstvo Babic. Po podzimu lídr soutěže, jenž doposud osm zápasů vyhrál a pouze jeden prohrál, prožil klasickou zimní pauzu.
,,Dvakrát týdně jsme se připravovali v tělocvičně. Od března jsme se přesunuli na hřiště. Zúčastnili jsme se také kondičního soustředění ve Vizovicích. Sehráli jsme i několik modelových zápasů a byli jsme na turnaji ve Vlkoši, který se nám podařilo vyhrát," letmo informoval o náplni zimního období vedoucí kolektivu Aleš Havlíček.

Ten však půjde do jarních odvet s oslabených kádrem. ,,Zájem o naše hráčky nás na jednu stranu těší, ovšem také nám přidělává starosti. Obránkyně Kubicová a Oharková totiž zamířily do Zbrojovky Brno a další stálice základní sestavy Fusková odešla do německého Freiburgu. Na posílení sestavy samozřejmě pracujeme. Nová jména však budeme znát až v nejbližších dnech," tají vyztužení soupisky Havlíček.

Jeho tým i přes ztráty tří klíčových hráček nehodlá měnit herní styl. ,,I v druhé polovině soutěže bychom chtěli pokračovat v praktikování náročného útočného fotbalu, protože naší prioritou je bavit diváky," plánují v Babicích, kde si chtějí i na konci krajského přeboru udržet pobyt na první příčce.

BRUMOV SÁZÍ NA JEDNODUCHÝ FOTBAL S RYCHLÝM PŘECHODEM DO ÚTOKU

Pozadu nebude chtít zůstat ani druhý v pořadí Brumov. ,,Až do konce února jsme si dali pauzu. Potom jsme jednou týdně nabírali fyzičku. Holky jsou už zkušené a každá ví, co potřebuje. V herních trénincích jsme se soustředili na nácvik kombinace se zaměřením na zpracování a první dotek s míčem. Abychom předešli případným zraněním, zimním turnajům se tradičně vyhýbáme," prozradil vedoucí celku Ivo Polách.

Jeho družstvo tak sehrálo pouze dva přípravné zápasy, v nichž Valašky porazily druholigovou slovenskou Považskou Bystrici 3:1 a Březnici 3:2.
Ve druhé polovině soutěže se kádr Brumovjanek téměř nezměnil. ,,Pouze do Hodonína má namířeno opora zadních řad Sára Bednářová. Ta si však v přípravě zranila koleno, podstoupila chirurgický zákrok, a proto zatím zůstává v Brumově. Máme ale vyhlédnutých několik posil pro příští sezonu," uvedl Polách.

Ten chce se svým kolektivem pomocí jednoduchého fotbalu s rychlým přechodem do útoku i nadále důstojně reprezentovat fotbalový oddíl Elseremo Brumov, kde má tým žen velkou podporu.
,,Zaútočit na mety nejvyšší bude ovšem složité. Máme totiž úzký kádr," uvědomuje si vedoucí Valašek Ivo Polách.

LUŽKOVICE CHYSTAJÍ ÚTOK NA PRVNÍ PŘÍČKU

Na jaro se těší rovněž třetí Lužkovice. Tam přípravu zahájili 5. ledna. ,,Jednou týdně jsme byli v tělocvičně a jednou týdně ve venkovních podmínkách. Nejprve jsme makali na kondici a postupně jsme do přípravy zapojili i balón. Záměrem bylo odstranit chyby, kterých jsme se dopouštěli v průběhu podzimu. Vyvrcholením bylo třídenní soustředění v Rožnově pod Radhoštěm," hlásí hlavní klubový trenér Karel Dolina.

Jeho kolektiv byl v zimě hodně aktivní. Zúčastnil se čtyř turnajů. V Holešově skončil čtvrtý, stejné umístění vybojoval ve Vlkoši, v kvalitně obsazeném Kamenec Cupu v Uherském Brodě bral patnáctou příčku a z Elcomt Cupu v Kyjově se přivezl zisk stříbrné pozice. K tomu Lužkovice ještě sehrály tři modelové utkání. Březůvky porazily 5:0, s Vlkošem remízovaly 0:0 a se slovenskou Belušou 3:3. Dolinu rovněž těší návrat z divizního celku Holešovských holek Emy Rozsypalové

,,V jarních odvetách chceme předvádět ofenzivní fotbal s maximální střelbou," plánuje hlavní kouč, který se netají ani vysokými cíli.
,,Po polovině soutěže jsme v tabulce třetí. V součastném období jsou naše ambice ještě vyšší. Chceme se porvat o titul," nechybí před startem jara Lužkovicím s vůdcem Karlem Dolinou sebevědomí.

Program 1. jarního kola:

Pátek: Březnice – Lužkovice (10).
Sobota: Uherský Brod – DFK Holešov (10), Nezdenice – Brumov (12.30).
Neděle: Březůvky – Babice (12.30), Žalkovice – Valašské Klobouky (13.30). Lubomír Hotař