Vedle již jisté dotace ve výši 70 milionů korun totiž za každý další získaný bod inkasuje 120 tisíc eur, další bonusy jsou vypsány za umístění a samozřejmě postup.

„První tři zápasy nám dost napoví. Soupeře budeme mít „načuchané“ a budeme vědět, jestli jim dokážeme konkurovat. Pokud bude poznatek kladný, bude to vynikající. A favorité skupiny? Vidím je v Lokomotivu Moskva a v Kodani. Jsou to vyspělá mužstva a myslím si, že jsou v současnosti ještě dál než Tiraspol,“ konstatoval zlínský trenér Bohumil Páník.

První ze šesti duelů odstartuje ten dnešní s Šeriffem Tiraspol (od 19 hodin), jenž stejně jako ty proti Lokomotivu Moskva a FC Kodaň bude hostit Andrův stadion v Olomouci.

Trénink FC Fastav Zlín před zápasem Evropské ligy na Andrově stadionu v Olomouci
Páník poznal EL ve Vídni a vypráví: Atmosféra je krásně načančaná

„Bohužel náš stadion nesplňuje podmínky UEFA, proto jsme zvolil Hanou, kde se nám daří. Naposledy jsme zde získali domácí pohár, tak snad budeme v úspěších dál pokračovat,“ pousmál se ředitel klubu FC Fastav Zlín Leoš Gojš.

Třebaže klub čeká historická událost, olomoucký stadion pro 12 tisíc diáků podle všeho nebude vyprodán. Kromě méně „zvučných“ soupeřů za to může téměř stokilometrová vzdálenost Zlína od Olomouce, ale také cena vstupného.

To se na všechny duely EL pohybuje v rozmezí od 400 do 900 korun. K dispozici jsou ale zvýhodněné balíčky na všechny tři duely.

„Podle čísel z předprodeje očekáváme, že minimálně polovina kapacity bude naplněna,“ konstatoval ředitel klubu.

Většina fanoušků se podle všeho vydáno do metropole hané po vlastní ose automobily. Klub však na své příznivce myslel a oproti vstupence na utkání může pětistovka „nejrychlejších“ využít ZDARMA vlakové přepravy ze zlínské zastávky střed v 16.07 hodin.

Lístky na Evropskou ligu Zlína stále v prodeji
Lístky na Evropskou ligu Zlína stále v prodeji

Speciální spoj, který zastavuje jen a pouze v Olomouci na hlavním nádraží se zpět vraci pár minut po 22.30 hodin.

Pokud nechcete utkání sledovat v televizi (Nova sport) a rádi byste byli přímo na stadionu, rozhodně se vydejte na Hanou.

Vstupenky všech tří kategorií budou k mání v pokladnách na Andrově stadionu v Olomouci od 10.30 do 18 hodin, koupit se dají také přes internet : www.fcfastavzlin.cz.

Z celé události vám budeme přinášet aktuální informace, obrázky a videa.