Šestibodový víkend za sebou mají fotbalisté Horní Lidče, Dolní Bečvy, Valašské Polanky i Prostřední Bečvy. Naopak dvě těžké direkty inkasovala Zašová, která v pátek doma vyfasovala bůra od Polanky a v neděli padla i s Dolní Bečvou.

VALAŠSKÁ POLANKA – RATIBOŘ 4:0 (0:0)

První minuty utkání mezi favorizovanou Valašskou Polankou a Ratiboří nenabídlo příliš atraktivní fotbal. Až teprve 19. minuta přinesla trochu vzruchu. Filgas ze standardní situace směřoval míč na hlavu Filipa Mačka, míč však letěl nad bránu.

Ve 29. minutě se snažil hru oživit Stanislav Adámek, prokličkoval se až před brankáře Procházku, ale míč mu trefil přímo do náručí. Ratiboř zahrozila ve 38. minutě, po rohovém kopu se do brány snažil zamířit Blizňák, z brankové čáry však míč včas vykopl Filgas.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči. Hned ve 46. minutě protáhl Procházku Stanislav Adámek, jeho střelu musel ratibořský brankář vyrazit na roh. Následovaly slibné pokusy domácích hráčů, které však brankou neskončily, nejprve hlavičkoval nad Řezníček, po něm z voleje minul bránu Novák.

Řezníček mohl uspět také v 63. minutě, ale znovu jej míč neposlechl a zamířil si to nad břevno. Až 72. minuta přinesla domácím brankovou radost. Řezníček obdržel míč z rychlé rozehrávky a střelou z úctyhodné vzdálenosti prostřelil Procházku.

O pět minut později domácí náskok zvýšili, Davidu Mačkovi nejprve nevyšla přihrávka, míč se však odrazil do prostoru, kde si jej mladý útočník doběhl a připravil brankovou radost pro Lukáše Daňka, pro něhož už nebyl problém umístit míč do prázdné brány.

Polančané nadále tlačili a v 84. minutě se v předbrankovém prostoru orientoval Řezníček, nabil Filgasovi, a ten do prázdné brány zvýšil už na 3:0. To však nebylo vše, zkušený zadák Valašské Polanky si ještě v 90. minutě postavil míč ke standardní situaci a ze třiceti metrů propálil Procházku. Polančané tak pokračují ve vítězné sérii, která čítá již pět zápasů v řadě. Domácí kouč Karel Hajda tak mohl být po utkání spokojen.

„Na Ratiboři bylo vidět, že potřebuje body, hráči bojovali. Postupem času jsme se zbytečně znervózněli, byli jsme k sobě až příliš kritičtí, za celý poločas jsme si vytvořili pouze jednu šanci. Ve druhé půlce jsme udělali změny v sestavě, nastoupil Lukáš Daněk, Davida Mačka jsme posunuli do zálohy, na hrot pak poslali Jirku Řezníčka. Tato změna se ukázala jako pozitivní, hráli jsme trpělivě, už se rodily náznaky šancí. Už před první brankou jsme měli nějaké šance, v 72. minutě přišla první branka, kdy si Řezníček potáhl míč od půlící čáry a nekompromisní bombou k tyči zúročil svou zimní přípravu. V ten moment jsme se dostali na koně, spadla z nás nervozita a vytvářeli jsme si další šance," konstatoval na klubovém webu trenér Valašské Polanky Karel Hajda.

Branky: Filgas 2, Řezníček, Daněk Lukáš. Valašská Polanka: Ondra Jakub – Trčka Roman, Filgas, Adámek Ondřej, Adámek Stanislav – Zbranek, Baran, Maček Filip, Novák – Řezníček, Maček David. Střídali: Daněk 45., Zemánek 84. Ratiboř: Procházka – Žabčík, Holba, Mynařík, Olšák, Děckuláček, Blizňák, Adámek Tomáš, Uhrin, Bernát, Galetka. Střídali: Mynařík 71., Machálek 83.

H. LIDEČ – JABLŮNKA 4:2 (2:1)

Jablůnce to na jaře vůbec nejde a potvrdilo se to i tentokrát. Horní Lideč po vítězství v páteční dohrávce s Hovězím brala tři body i tentokrát. Boj s Dolní Bečvou o první příčku tak je stále otevřený.

Branky: Abík, Fojtík, Mišutka, Surovec – Čuma, Smilek.

Prostřední Bečva – Hovězí 3:1 (1:0)

Po třech vítězných zápasech na hřištích soupeřů potřebovali hráči prostřední Bečvy dokázat sobě a hlavně věrným příznivcům vzrůstající formu i na domácím hřišti. Nedělním zápasem s Hovězím zahájila Prostřední Bečva sérii sedmi domácích utkání v řadě. Obě mužstva nastoupila do zápasu velmi rychle a bojovně, konečně ve 20 minutě se domácí dočkali.

Kubáň zahrával rohový kop, míč vybojoval Lukáš Křenek st., přesně našel Ondryáše, a ten otevřel skóre – 1:0. Ve 41 minutě ještě mohli domácí zvýšit vedení, trestný kop zahrával Kysučan, ale hostující brankář střelu vytěsnil.

Ve druhém poločase Ondryáše vystřídal Janíček, který se ukázal na hřišti ve velmi dobrém světle. V 64 minutě fauloval hráč hostí Juřica domácího Křenka staršího a nařízený pokutový kop bezchybně proměnil Kysučan – 2:0. Po šancích na obou stranách došlo v 80. minutě ke zmatku v obraně hostí, toho využil Lukáš Křenek st. a zavěsil na 3:0

Hosté ještě korigovali v 84. minutě. Po faulu Kub trestal Blaha a uzavřel skóre na konečných 3:1. První domácí zápas z dlouhé série tedy vyšel prostřední Bečvě perfektně a nováček soutěže dál drží pevnou pozici v horní polovině tabulky.

„Jsem velmi rád, že na domácím hřišti před domácími fanoušky potvrdili hráči svoji formu. Věřím tomu, že také v dalších utkáních se bečvanské hřiště stane tak jako v minulosti nedobytnou tvrzí," konstatoval spokojený kouč domácích Zbyněk Jurajda.

Branky: Ondryáš, Kysučan, Křenek st. – Blaha. Pr. Bečva: Jurajda, Balejík, Juroška, Kuba, Polášek, Kubáň, Křenek ml. (79. Vlad. Fiurášek), Kysučan, Fiurášek Martin (89. Petřek), Křenek st.(86. Závorka), Ondryáš (45. Janíček).

ZAŠOVÁ – DOL. BEČVA 0:3 (0:2)

Zašová nebude na prvomájový víkend vzpomínat v dobrém. Páteční dohrávka s Valašskou Polankou (0:5) se nepovedla a stejně tak to skončilo i v neděli, kdy si pro tři body přijela Dolní Bečva. Hattrickem se blýskl hostující kanonýr Radek Růčka.

Branky: Radek Růčka 3.

LHOTA U VS. – JANOVÁ 4:0 (1:0)

Domácí tým se potřeboval otřepat po předchozích porážkách a připravoit se na tuhý boj o záchranu soutěže. A zápas s týmem, který míří do okresního přeboru, Lhota zvládla. V prvním poločase se trefil Zgarba, ten pak přidal po pauze i druhý svůj zásah a nasměroval Lhotu ke třem bodům.

Branky: Zgarba 2, Zimek, Doležel

KATEŘINICE – LIDEČKO 0:1 (0:1)

Branka: Františák

F. LHOTA – HUTISKO–SOLANEC 2:3 (0:1)

Branky: M. Kindl, Z. Kindl – Vokáč 2, Michut.

Dohrávky – 1. květen

LHOTA U VSETÍNA – PROSTŘEDNÍ BEČVA 1:4 (1:2)

Nástup Bečvanů do utkání byl nad očekávání. Hned v úvodní minutě vyrobil domácí brankář školáckou chybu, když vykopnutý míč nasměroval přímo na kopačky útočníka Bečvy Martina Fiuráška, jenž otevřel skóre – 0:1. V 7. minutě využili domácí chybu v hostující obraně a trestali Valchařem – 1:1. Dlouho se ale z remízového stavu neradovali.

V 15. minutě centroval Lukáš Křenek na Gálika, a ten poslal hosty opět do vedení – 1:2. Následovalo několik pěkných útočných akcí na obou stranách, domácí však stříleli „slepými" nebo vše vychytal výborný Aleš Jurajda. Do poločasu se již nic nezměnilo. Podobný obraz hry následoval i ve druhé půli.

V 67. minutě se dostal do obrany domácích Lukáš Křenek, který nacentrovanou střelou našel Jurošku, jenž nezaváhal – 1:3. V 75. minutě dostal míč v polovině hřiště míč od bečvanského obránce Balejíka Lukáš Křenek.

Ten prošel celou domácí obranou a zakončil brankou na konečných 1:4. Ziskem tří bodů si Prostřední Bečva vylepšila svoje postavení na čtvrté příčce tabulky. Vítězství bylo určitě pěkným dárkem k narozeninám Zbyňka Jurajdy, který toto utkání koučoval.

Další kuriozitkou zápasu bylo střídání hostujícího týmu, kdy v 75. minutě šel ze hřiště Martin Fiurášek a za něj šel na hřiště jeho otec Vladimír. Hosté tak byli spokojeni nejen s výkonem, ale také s dalším bodovým ziskem ze hřiště soupeře.

„Zvítězili jsme již ve třech utkáních v řadě na hřištích soupeřů. Je potřeba hráčům poděkovat za pěkné výkony. Nyní bude následovat řada sedmi utkání na domácím hřišti, takže nezbývá než doufat, že tento trend vydrží a budou tak dělat radost všem divákům, kteří hojně domácí utkání navštěvují," pochvaloval si zatím velmi dobré jaro sekretář Prostřední Bečvy Lubomír Kysučan.

Sestava Pr. Bečvy: Jurajda, Hartman, Kysučan, Kuba, Gálik, Balejík, Juroška, Lukáš Křenek, Kubáň, Martin Fiurášek ‚(75. Vladimír Fiurášek), Janíček (77. Závorka).

ZAŠOVÁ – VAL. POLANKA 0:5 (0:2)

Valašská Polanka hraje na jaře v parádní fazoně a potvrdila to i na hřišti nevýrazné a trápící se Zašové. Od začátku vlastně nebylo moc co řešit. Hosté, které přijel podpořit autobus s fanoušky, byli lepší, silnější na míči a hlavně dávali góly. Nebýt domácího gólmana Hadaše, mohlo to dokonce skončit i výraznějším rozdílem. Domácí fans byli svědky polanské převahy, která se projevila především ve druhé půli utkání, když všechny branky soupeři nastříleli hráči ročníků 1995 a mladší. Zašová jako domácí celek chtěla hned v úvodu vytvořit tlak, hosté se však nenechali zatlačit. Polančané se ujali vedení již v 9. minutě, ke standardní situaci si míč postavil Filgas a jeho centrovaný míč se od Ondřeje Adámka odrazil do zašovské brány – 0:1.

Domácí se snažili nalézt protiakci, která by vedla k vyrovnání, ale pozorná obrana Polančanů je do střeleckých příležitostí příliš nepouštěla. Ve 40. minutě se pak hosté dočkali navýšení náskoku, z rohového kopu se hlavičkou prosadil Filip Maček a před koncem první půle zajistil svému týmu dvoubrankové vedení. Kdo čekal, že domácí po přestávce přidají, byl na omylu.

Utkání se spíš vyhrocovalo a o ošetřování hráčů nebyla nouze. Přesto hosté pokračovali v aktivním výkonů a v 60. minutě se branky dočkal střídající Daněk, když přeloboval Hadaše a zvýšil už na 0:3. Polančané pak v Zašové využívali skvělého terénu a s domácím týmem si zahráli vyloženě bago, bezmocná Zašová pak inkasovala počtvrté, znovu se prosadil Filip Maček. Když pak ještě v závěru přidal pátou branku Baran, bylo jasné, že Polančané získají další potřebné body k udržení třetí příčky.

Branky: Filip Maček 2, Adámek, Daněk, Baran.

H. LIDEČ – HOVĚZÍ 5:3 (2:2)

Domácí, kteří se s Dolní Bečvou rvou o první místo, si v páteční dohrávce připsali cenné tři body, na které se ovšem museli hodně nadřít. Hosté potvrdili, že také mají dobré jaro a favorita řádně potrápili. Klíčem ke třem bodům byl úprk Lidče po obrátce ze stavu 2:2 až na 5:2.

Branky: Trčka 2, Mišutka 2, Chovanec – Štrbík 2, Šrámek.

DOLNÍ BEČVA – KATEŘINICE 3:2 (1:1)

Dolní Bečva stejně jako hlavní soupeř v boji o postup z Horní Lidče naplno bodovala. Podobně jako Lideč s Hovězím se ovšem i Dolní Bečva na svoje tři body řádně nadřela.

Branky: Kuběna, Jaroslav Šena, Radek Růčka – Drda, Peredarjuk.

1. Dol. Bečva 19 15 2 1 1 62:15 50
2. Hor. Lideč 20 15 2 1 2 50:22 50
3. Val. Polanka 20 12 2 0 6 40:25 40
4. Prostř. Bečva 20 10 1 4 5 39:23 36
5. Hověz í 20 9 2 2 7 29:26 33
6. Jablůnka 19 7 3 3 6 30:33 30
7. Hutisko 19 7 2 3 7 32:32 28
8. Zašová 19 6 4 2 7 28:34 28
9. Franc. Lhota 19 4 3 4 8 40:40 22
10. Ratiboř 19 4 4 2 9 24:41 22
11. Kateřinice 20 4 2 5 9 33:38 21
12. Lhota u Vs . 20 6 0 3 11 35:43 21
13. Lidečko 19 3 4 2 10 27:48 19
14. Janová 19 1 2 1 15 20:69 8