V tabulce druhá domácí Viktoria vyzve lídra soutěže Slavii Praha, která má o šest bodů více než Západočeši.

Plzeňský stoper Luděk Pernica se raduje po druhé brance do sítě Dinama Záhřeb.
Zápas, na který jsem v Plzni čekal, říká dvougólový střelec Pernica

„Je to svátek fotbalu, zápas je vyprodaný. Pro nás je to šance přiblížit se Slavii na tři body. Kdybychom naopak, nedej Bože, prohráli, tak už by to bylo velmi těžké,“ uvědomuje si obránce Viktorie Plzeň David Limberský.

„Neříkám, že zápas rozhodne o titulu, ale hodně napoví o tom, jakým směrem se boj o něj bude ubírat. v Edenu jsme na podzim prohráli 0:4 a Slavii máme co vracet. Věřím ale, že se na zápas dobře nachystáme a zvládneme ho,“ míní zkušený zadák, který čtvrteční zápas Evropské ligy proti Dinamu Záhřeb sledoval z tribuny kvůli trestu za tři žluté karty. V zápase proti Slavii se pětatřicetiletý levý obránce vrací do základní sestavy Viktorie.

A jaký fotbal zítra David Limberský očekává?

Brankář Slavie Ondřej Kolář.
Slávista Kolář měl v EL napilno: Dobrý výsledek. Do Belgie pojedeme s nadějí

„Hrát takové utkání tři dny po zápase evropského poháru je pro oba týmy náročné. Očekávám taktický zápas, hodně soubojů. Rozhodne větší vůle a hlad po vítězství,“ říká plzeňský fotbalista, který zítra odehraje 350. ligový zápas. „Je to pěkné číslo a doufám, že není konečné,“ usmívá se.

Trenér Viktorie Pavel Vrba odhaduje, že Slavia díky šestibodovému náskoku bude chtít hrát fotbal. „Doufám, že se k tomu připojíme i my, že to bude dobrý fotbal. Hlavně věřím tomu, že potvrdíme naši kvalitu v domácím prostředí a po tomhle kole se Slavii bodově přiblížíme a ještě zdramatizujeme boj o titul,“ dodal plzeňský kouč.

Viktoria je nejlepším týmem soutěže doma, Pražané zase venku. „V těchto velkých zápasech velkých týmů je domácí prostředí vždy výhoda. Slavii se v Plzni dlouhodobě nedaří, takže motivace pro nás bude obrovská. Velkou výhodu bude mít tým, který dá první gól a který dokáže více ukočírovat emoce,“ mínil trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Tomáš Řepka.
Tomáš Řepka má další problém, před soud míří i kvůli alimentům