Svěřenci trenéra Pavla Vrby porazili doma vedoucí Slavii Praha 2:0, dokázali vyhrát na horké půdě v Opavě 2:1 a v sobotu v Doosan Areně zdolali dalšího těžkého soupeře Jablonec 1:0.

Filip Hološko
Hološko: Přestup se seběhl rychle, to jsem nezažil. Hrát chci do pětačtyřiceti

POCHVALA DEFENZIVĚ

Sobotní zápas příliš fotbalové krásy nepobral. Obraz hry ovlivnil brzký gól plzeňského záložníka Romana Procházky už ve 22. minutě.

Viktoria se po svižné dvacetiminutovce a následné vedoucí brance už tolik nehnala do útoku – ponechala iniciativu soupeři a koncentrovanou a disciplinovanou hrou v defenzivě nedovolila soupeři srovnat skóre.

„Začátek zápasu byl z naší strany živější, ale od vedoucí branky jsme hráli spíše za balonem,“ přiznal po utkání trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba. „Až na jednu situaci po našem nedorozumění jsme ale soupeři už další šance neumožnili,“ pochválil defenzivu Vrba.

Příbramský útočník Radek Voltr.
Csaplárův žolík Voltr: Od trenéra jsem dostal jasný úkol. Dát gól!

SILNÝ PROTIVNÍK

Kouč Plzně zdůraznil, že jeho tým narazil na velmi silného protivníka.

„Potkali jsme mužstvo, které bylo velmi dobře organizované a na zápas kvalitně připravené. Jablonec nás neustále atakoval, byl to velmi těžký soupeř,“ prohlásil Vrba.

Severočeši odehráli v Plzni velmi dobrý zápas. O to větší zklamání cítil po zápase kouč hostů Petr Rada, že jeho tým vyšel naprázdno.

Real Madrid - FC Barcelona, brankář Thibaut Courtois a Ivan Rakitič. Ilustrační snímek
Barcelona znovu vyhrála na Realu. Seville generálka na Slavii nevyšla

„Prohra nás bolí o to více, protože jsme prohráli po ještě lepším výkonu než v minulém kole,“ připomněl Rada zápas v v Mladé Boleslavi, kde jeho tým přišel o remízu gólem v nastaveném čase. „Opět jsme prokázali, že mužstvo má sílu. Mrzí mě jen, že jsme v Plzni nebodovali,“ posteskl si Petr Rada.

Viktoria Plzeň – Jablonec
Výhru Viktorie nad Jabloncem zařídil Procházka

VZPRUHA PŘED UTKÁNÍM SE SPARTOU

 Úvod do jarní části sezony FORTUNA:LIGY Viktorii rozhodně vyšel. „Ze čtyř kol jsme uhráli deset bodů, což není špatná bilance. Remizovali jsme v Mladé Boleslavi, s mužstvem, které na jaře ještě neprohrálo. Vstup do jara nám vyšel a chceme v tom pokračovat,“ slíbil trenér Vrba, který nyní musí připravit tým na těžký zápas na Spartě. „Zápas s Jabloncem nás může dostat do větší pohody. Na Spartu se chceme dobře připravit,“ dodal Vrba.

Martin Hašek
Derby o krále Vršovic. Myslíme na body, varuje Hašek Slavii