Po odehraných jednadvaceti kolech má Liverpool na čele Premier League čtyřbodový náskok právě přes Manchesterem City. Citizens se dostali téměř na dostřel svému největšímu konkurentovi díky čtvrtečnímu vítězství 2:1 ve vzájemném utkání.Rádi by ale svého soka v tabulce po posledním kole viděli za sebou, k tomu by jim mohla pomoci technika. Trenér Guardiola hodlá využít dronů.

O těch se v souvislosti s fotbalem mluvilo už před Vánocemi. V Bundeslize totiž fotbalisty Hoffenheimu sledoval při tréninku dron vyslaný zástupcem Werderu Brémy. V Premier League však taková aféra, kterou rozpoutal jeden dron v Německu, nehrozí.

Theodor Gebre Salassie z Brém (vpravo) se raduje z gólu proti Hannoveru.
Skandál, jaký český fotbal nezná. Fotbalisty v Bundeslize špehoval dron soupeře

Jak uvedl deník The Sun, City chtějí drony využít během vlastních tréninků. Hlavní smysl této pomůcky má tkvět v tom, že na záběrech pořízených z výšky bude lépe vidět rozestavění hráčů a vůbec dění na hřišti.

Trenérský štáb španělského kouče tak bude muset zasednout do školních lavic a absolvovat povinný kurs. Jestli to Manchesteru City bude stačit k mistrovskému titulu, ukážou následující měsíce.

Ole Gunnar Solskjaer
Miláček fanoušků Solksjaer zvedl United a nehodlá odejít