Transparent cílil na člena dozorčí rady opavského klubu Andrease Drastíka, který části opavských fanoušků leží už delší dobu v žaludku. Nejednalo se totiž o první podobný protest. Nápis proti Drastíkovi se v Městských sadech objevil už dříve.

„Na schůzce s panem Machovským jsme jasně řekli, že pokud Drastík zůstane v klubu, budou se transparenty na stadionu objevovat dál. K jeho odchodu jsme vedení vyzvali už několikrát, ale nestalo se tak,“ řekl Oskar, jeden z lídrů opavských fanoušků.

Ilustrační foto.
Lístky na derby? SFC prodá jen permanentkářům

Ti dali v sobotu opět najevo, že bývalého ligového rozhodčího si v klubu nepřejí. Spor se vyostřil až následně.

Odpověď na sociální síti

„Na popud pana Drastíka šéf‘ opavského fotbalu pan Machovský poslal Policii ČR na fanouška, který odnášel transparent ze stadionu. Hlavně že se nás před začátkem sezony šéf‘ opavského fotbalu snažil přesvědčit, že fanoušci jsou pro něj na prvním místě, a když pak vysloví slušným, nevulgárním transparentem svůj názor, vrazí jednomu z těch, na kterých chtěli stavět, kudlu do zad,“ napsali ve svém prohlášení opavští fanoušci.

Včera se na svém facebookovém účtu ozval i sám Andreas Drastík. „To, že mne k rezignaci vyzve fanoušek, je úsměvné. Možná by mohl začít u sebe tím, že sežene sponzory, když pět set tisíc je prý nic, začne organizovat dětem turnaje, jinak se bude angažovat v klubu a bude mu přínosem, ne jen kritikem,“ uvedl na svém profilu.

René Dedič.
Šest bodů po dvou kolech? S tím se asi nepočítalo, smál se Dedič

„Na své funkci ale nelpím. Pokud to klubu pomůže uklidnit situaci, rád odstoupím,“ dodal Drastík.

Opravdu se tak stane, nebo se napětí mezi fanoušky a klubem vyostří ještě víc?

Deník bude situaci nadále pečlivě sledovat.

ŠIMEK JAN