V minulém kole jste nezvládli důležitý duel v Olomouci. Teď vás čekal další velký konkurent v boji o záchranu. V jakém rozpoložení jste do zápasu šli?
Pro nás je každý zápas důležitý. Do Olomouce jsme jeli s tím, že chceme vyhrát, ale bohužel to nevyšlo. Žádná panika ale nepropukla, protože jsme věřili, že zvládneme právě domácí zápas s Karvinou.

Úvod střetnutí vám vyšel skvěle. Z první střely na branku jste se ujali vedení a měli i další šance…
Rychlá branka nám pomohla, protože nám dodala sebevědomí. Zápas jsme měli ve svých rukách, byli jsme aktivnější, vytvářeli jsme si šance, ale byla velká škoda, že jsme v prvním poločase proměnili pouze jednu jedinou, protože kdybychom ještě nějakou možnost proměnili, mohli jsme soupeře definitivně zlomit.

Zápas 23. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - MFK Karviná 2:1 (1:0).
Wágner smutní! Rozhodla Csaplárova zlatá ruka

Místo toho se Karviná postupně osmělovala a dvanáct minut před koncem se dočkala vyrovnání. Nebál jste se, že ztratíte tak dobře rozehraný zápas?
Byla to těžká rána, protože Karviná neměla moc příležitostí. Inkasovaný gól s námi trochu zamával, ale pořád jsem z mužstva cítil, že chceme vyhrát.

Právě vy jste byl nakonec žolíkem trenéra Josefa Csaplára. S jakými pokyny jste šest minut před koncem šel na hřiště?
Dostal jsem naprosto jasný úkol. Šel jsem tam s tím, abych týmu pomohl. To znamená, dal gól. Jsem ofenzivní hráč, od kterého se čeká, že bude produktivní.

Úkol jste splnil už po třech minutách a jednalo se o rozhodující moment utkání. Jak byste popsal vaši gólovou situaci?
Velkou zásluhu na něm má především Emanuel Antwi, který z pozice levého obránce po přetaženém centru Ruslana Mingazova výborně nejprve zavřel celou situaci, což si v závěru utkání, za nerozhodného stavu, zaslouží obdiv. Navíc výborně vrátil míč na zadní tyč, s čímž jsem dopředu počítal, odskočil si tam a pak jsem uklidil míč do sítě. Jsem moc rád, že to tentokrát vyšlo, protože nám to zajistilo naprosto zasloužené vítězství.

Zároveň je pro vás velmi důležité, souhlasíte?
Ano, protože jsme se od Karviné odpoutali na rozdíl devíti bodů. Zároveň zůstáváme reálně ve hře o umístění v první desítce. Teď nás ale čekají extrémně těžké zápasy, ve kterých se budeme snažit dělat maximum, abychom vyválčili další body do tabulky.

Jan Tománek s cenou pro čtvrtého nejlepšího handicapovaného sportovce České Republiky za rok 2018.
Tománkovi těsně unikly stupně vítězů, přesto říká: Je to úspěch