Ukázal nejdražší brankář světa, že nerespektuje kouče Sarriho? Bortí se italskému stratégovi angažmá v Chelsea? Ve finále poháru proti Manchesteru City se zdálo, že odpověď na obě otázky zní ano. Trenér Chelsea totiž na závěr prodloužení přichystal střídání Kepy, jenže španělský gólman začal divoce gestikulovat, že ze hřiště nehodlá odejít. Fotbalový svět jen zíral, co se to vlastně děje.

„Bylo to nedorozumění. Podle gestikulace lékaře jsem myslel, že Kepa má křeče. Nechtěl jsem tedy, aby šel na penalty. Když se ke mně doktor dostal, vše jsem pochopil. Každopádně to měl řešit jinak,“ prohlásil Sarri.

Celá scéna trvala přes dvě minuty. Trenér u postranní čáry poskakoval jako čertík, ale brankář se nedal a duel včetně penaltového rozstřelu dochytal. Trofej bralo City, ale hlavní téma bylo samozřejmě jiné.

Petr Čech_
Brankáři Čechovi se splnil sen. Vítej doma, vzkázali mu z Rennes

„Na jedné straně chtěl ukázat svou osobnost a sebevědomí, že zápas úspěšně dochytá, což je super. Ale nelíbí se mi, že realizační tým i svého spoluhráče, který měl jít na hřiště, dostal do choulostivé situace,“ řekl bývalý kouč Chelsea José Mourinho.

Pár minut zmatků

I Kepa se však snažil celou scénku vysvětlit nejasnou komunikací s lavičkou. „Rozhodně jsem neměl v úmyslu neuposlechnout trenérovy příkazy. Bylo to jen o pár minutách zmatků, než se doktor dostal k trenérovi,“ podotkl Kepa.

Jeho reakce nicméně vzbudila velký ohlas. „Je úplně jedno, proč jej chtěl střídat, ale když manažer řekne, tak prostě musíte jít,“ uvedl bývalý útočník Alan Shearer.

Petr Čech s fotbalistkami Arsenalu
Gólman Čech je formát. Fotbalistky Arsenalu za jejich úspěchy královsky odměnil

Servítky si nebral ani další někdejší forvard Chris Sutton. „Kepa by měl v Chelsea okamžitě skončit,“ nenašel pochopení pro jednání čtyřiadvacetiletého Španěla. Zdá se však, že žádný trest by přijít neměl. Sarri svého svěřence podržel.

„Nemyslím, že by to tím skončilo. Je to velká kaňka na jinak výborném výkonu, který přišel po období, které nebylo ideální. Jsem zvědavý, co se bude dít dál,“ prohlásila ikona klubu John Terry.

Trenér Sarri tak nyní musí bojovat na dvou frontách. Vést tým k lepším výkonům a ukázat, že jeho svěřenci mu nepodkopávají autoritu.