„Všechny mé vstřelené branky si byly dost podobné. Prvním dvěma gólům předcházely skvělé průnikové přihrávky mých spoluhráčů, zkušeného Číže a Martinky, do otevřeného prostoru za obranu. Třetí gól mi připravil Polách, který prodlužoval centr hlavou. Já pak vždy pálil na vzdálenější tyč,“ vrátil se k důležitým trefám Gargulák, povoláním seřizovač.

Jeho tým poměrně překvapivě zdolal třetí tým tabulky, který ještě před časem působil v okresním přeboru. Radim Gargulák je odchovancem Lidečka a v současné době se věnuje stavbě rodinného domu a tak si jen odskočil na chvilku do Študlova a hned z toho byly tři branky.

Jak těžko bylo utkání s Liptálem?

V prvním poločase jsem byl příjemně překvapen z kombinační hry našeho týmu. Zdálo se, že Liptál bez problému přejedeme. Druhý poločas už tak jednoznačný nebyl. Začalo se hrát jednoduše – nedostupování hráčů v obraně a malý důraz nás stál dokonce vedení. Liptál nám dokázal dát tři góly během pěti minut. Závěr utkání ale nakonec vyšel lépe nám. Kluci dřeli, a tak se nám podařilo vyhrát rozdílem jedné branky. Zápas nás však stál hodně sil, a to jen naší vinou.

Házenkáři Zubří ve středu nezvládli druhý duel série o 3. místo, v Praze podlehli Dukle 28:34.
Tragický nástup připravil házenkáře Zubří o mečbol. Jak zhodnotil duel kouč?

Hrajete jako společný tým Študlova a Lidečka B. Jak toto nové spojení funguje?

Spolupráce obou mužstev je dlouhodobá a pro obě strany přínosná. Jen mě trochu mrzí nepoměr hráčů obou vesnic… Mohlo by se zapojit více hráčů ze Študlova. Vzpomínám si, že jich dřív hrávalo víc. Nicméně parta tu byla vždy dobrá.

Hráváte i za Lidečko I. B třídu. Jak velký rozdíl je mezi oběma soutěžemi?

Mezi jednotlivými soutěžemi zaznamenávám velké rozdíly – ten největší je asi v rychlosti. Běžně hrávám v útoku nebo v záloze. V tomto zápase jsem byl ale překvapený, kolik času mám na zpracování přihrávky nebo na individuální únik. V I. B třídě je to složitější. Obránce vám tolik prostoru nedá, a tak je možností pro přihrávku nebo střelu méně.

Teď hrajete v soutěži nadstavbovou část…

Ano, probíhá nadstavbová část. V té základní části jsme skončili na šestém místě a Liptál na místě třetím, takže je výsledek určitě překvapením. Ale určitě mohlo být naše umístění lepší, ale já jsem byl letos na zeleném pažitu poprvé, tak to nemohu pořádně zhodnotit.

Ilustrační foto
OP Vsetín: Zašová se vrátila na vítěznou vlnu

Študlov hrával své soutěže i na Zlínsku. Myslíte si, že tam je vyšší kvalita?

Tak v současné době působí ve zlínském okrese celek Lačnova ve III. třídě, možná je to i kvůli vyššímu počtu účastníků. Určitě i zde jsou lepší i horší týmy a teď se s nedostatkem hráčů potýká téměř každý oddíl.

Kde jste začínal svoji fotbalovou kariéru a na které trenéry rád vzpomínáte?

Od útlého dětství jsem hrál za SK Lidečko, za vesnici, ze které pocházím. Klub jsem nikdy neopustil. Od šesti let jsem prošel rukama několika trenérů. Nejraději však vzpomínám na Josefa Hyžáka, který nás vedl v dorostu, nebo na Libora Kubiše, pod kterým jsem měl možnost si jako dorostenec zahrát 1.A třídu. Za zmínku ale samozřejmě stojí také můj spoluhráč a aktuální trenér SK Lidečko, Radek Číž, kterému se s mladými odchovanci Lidečka daří hrát na předních příčkách tabulky v 1.B.

Fotbalisté Příluk (v červeném) v rámci I. B třídy skupiny A o víkendu padli v Prostřední Bečvě.
I. B třída - sk. A: Dolní Bečva přišla v týdnu o vedení i trenéra Maléře

Čím se kromě fotbalu bavíte?

Mezi mé zájmy vždy patřila rodina a sport – ať už fotbal, turistika, jízda na kole či kolečkových bruslích. V zimě zase moc rád lyžuji a občas si zajdu i na běžky. Momentálně však s manželkou stavíme rodinný dům, takže se fotbalu ani jiným sportovním aktivitám nevěnuji tak, jak bych chtěl.

PETR KOSEČEK