Petr Starec působil naposledy v 1. B třídě v dresu Semetína, kde byť vzhledem ke svému časově náročnému zaměstnání nehrál pravidelně, dával hodně branek. V letní přestávce v médiích se objevila zpráva, že by se měl na podzim této sezony objevovat pravidelně opět ve žlutém nebo bílém dresu úspěšného týmu, ale opak byl pravdou.

„Ty informace se nezakládaly na pravdě. Skutečnost byla taková, že jsem se fotbalem v Semetíně již tolik nebavil a nepřinášel mi, co od něho ještě čekám. Neměl jsem u něho tu svobodu, kluci mne přemlouvali, protože jich bylo málo,“ vysvětluje svůj konec v Semetíně Petr Starec.

Jelikož bydlí v Huslenkách, byl návrat domů na prvním místě.

„Ozvaly se mi ještě dva divizní kluby, ale já jsem nějak cítil, že bych chtěl sezonu, než pojedu na pracovní pobyt do zahraničí odehrát doma. Můj soused je Martin Vráblík, který hraje za Huslenky a slovo dalo slovo a já jsem se rozhodl pro návrat domů. Jednání o přestupu bylo dlouhé, vleklo se 14 dní, ale podařilo se. Zatím se kluby dohodly do konce podzimu, ale já bych chtěl odehrát na Huslenkách celou sezonu,“ vysvětluje svůj přesun Petr Starec.

Co zatím v Huslenkách poznal, pro to má jen slova chvály.

„Je tady mladý tým. Máme i rezervu, je tady dost hráčů, kteří se mohou točit a fotbalově růst. Tým má perspektivu a já bych mu chtěl pomoct třeba i k postupu a návratu do okresního přeboru, odkud Huslenky sestoupily. Do budoucna by tam mohly hrát i o vyšší příčky,“ věří Starec.

Premiéru v novém dresu měl na jedničku. Huslenky doma rozstřílely Janovou 6:0 a Petr Starec dal dvě branky.

„Jak jsem viděl III. třídu, není to špatná soutěž. Huslenky by hrály s některými celky 1. B třídy vyrovnaně. Není tam takový rozdíl jako mezi krajským přeborem a divizí. Jednu věc ale vidím jasně. Fotbal ve III. třídě není tolik fyzicky náročný jako výše,“ dodává Petr Starec.

Fotbalisté Louk doma v 7. kole krajské I. B třídy skupiny B podlehli Přílukám 1:2 na penalty.
I. B: Staré Město převzalo klíč do Širůchu. Řihák gólem roku pak trefil tři body