OFS ZLÍN

Okresní přebor

Již uplynulý víkend měli důvod k radosti a oslavám ve Slušovicích (61 bodů). „Zde si v předstihu zajistila prvenství a jistotu postupu místní rezerva,“ potvrdil předseda OFS Zlín Pavel Brímus.

Naopak minimálně jeden tým okresní přebor minimálně na rok opustí. Jsou jím Mysločovice, které získaly během sezony jen dva body! „Pokud by z I. B třídy sestoupily i Ludkovice, pád by postihl i třinácté Pozlovice,“ upřesnil Brímus. Ostatní celky jsou v klidu.

III. třída

I zde se dají očekávat minimální přesuny klubů.

Ze skupiny A postupuje SK Paseky Zlín, v „béčku“ o prvenství bojují Petrůvka (44) a Březůvky (42). „Co se sestupu týče, zde podle všeho spadne pouze Lukov (4), druhá skupina měla o účastníka méně. Každopádně budeme chtít, aby obě skupiny III. tříd měly po 14 týmech,“ potvrdil šéf svazu.

IV. třída

Jasní jsou také vítězové a postupující – Lípa a Jestřabí. Zatímco klub kousek od krajského města prahne po postupu, ve skupině B velký zájem hrát výše moc není.

OFS KROMĚŘÍŽ

Okresní přebor

Ze všech okresních přeborů měli nejdříve jasného vítěze a postupujícího do I. B třídy právě na Kroměřížsku – rezerva Hanácké Slavie Kroměříž.

Naopak nejvíce otazníků, které rozluští až další dny po soutěži, mají v otázce sestupu.

Po víkendu je jasné, že minimálně na rok nejvyšší okresní soutěž opustí Lutopecny a se ztrátou šesti bodů a horším vzájemným dvojzápasem se Střílky (1:3 a 0:4) již nemohou poslední místo opustit.

Kdo další se případně přidá či nikoliv, se rozhodne na základě rozhodnutí Admiry Hulín se do nového ročníku OP přihlásit, stejně jako, zda se podaří udržet v I. B třídě Slavkovu p. H. (aktuálně sestupová příčka – pozn. red.). Při nejčernějším scénáři by tak sestupovaly dohromady až tři celky!

V ohrožení tedy jsou Střílky (18), Rymice (22), Břest (25) a Morkovice B (25).

III. třída

Zde již mají v předstihu jasnou první postupovou příčku ve svých skupinách Komárno (63) a Rataje (61).

OFS UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Okresní přebor

Na první postupovou příčku si zde stále myslí dva celky – vedoucí Prakšice (54) a druhé Nezdenice (51).

Naopak situace v boji o záchranu je zde velice nepřehledná. Z přeboru budou sestupovat minimálně tři týmy, pokud z I. B třídy skupiny C ale nespadne jeden, ale dva celky, sestoupí čtyři výběry.

Zatímco o dvou je jasno již nyní – Záhorovice (2) a Březolupy (5), v případě třetího, respektive čtvrtého se bude rozhodovat mezi hned sedmičkou celků.

„Nejhůře na tom jsou nyní dvanáctá Březová (30) a jedenácté Havřice (33). Ovšem klid má jen vedoucí čtveřice, ostatní budou muset bojovat do konce. Na nikoho než na sebe se spolehnout nemohou,“ pousmál se šéf kopané na Slovácku František Miko.

Okresní soutěž (III. třída)

Zde jsou jasní vítězové ve skupině C Bánov (47) a v „béčku“ Ostrožská Lhota (51). „V áčku je prvenství nejblíže díky náskoku čtyř bodů Jalubí (43),“ upozornil Miko.

OFS VSETÍN

Okresní přebor

S náskokem pěti bodů je nejblíže ovládnutí přeboru sdružený tým Stříteže a Hrachovce B (44), ve hře je ještě Horní Bečva (39).

Okresní elitu opustí hned dva kluby – jistotu má poslední Leskovec (9), o záchranu budou dál ještě bojovat Lhota u Vs. (15), Huslenky (18), Hutisko (20) a Ústí (20).

III. třída

Finálová skupina má před sebou ještě tři kola a postoupí dva nejlepší. V čele bez ztráty kytičky je Jarcová (21), o druhé místo budou bojovat Bynina (15) a Valašská Polanka B (12).