První náborová akce začíná prezentací v sedmnáct hodin, druhá o půl hodiny později.

Zábavný trénink potrvá šedesát minut.

„Náš klub pořádá akci již pošesté. Všichni věříme, že stejně jako v minulých letech tak i letos mezi nás dorazí více než třicet dětí, které chceme přilákat ke sportu a zabavit je. Pro nás je zásadní, aby chlapci a dívky měli radost z pohybu. A je úplně jedno, zda jsou někde registrovaní nebo ne,“ uvedl šéftrenér přípravek zlínského Fastavu Jakub Řihák.

I když pandemie koronaviru a s ní spojené vládní restrikce postihly i mládež v Baťově městě, nyní už je na Vršavě zase všechno zpátky v normálním režimu.

Fotbalový Zlín pořádá na začátku září každoroční nábor.Fotbalový Zlín pořádá na začátku září každoroční nábor.Zdroj: FC Fastav Zlín

Zájem o fotbal ve Zlíně roste. „Dětí přibývá, jenom je potřeba zaujmout, přilákat na hřiště. Ve Zlíně máme výhodu v tom, že je tady liga, hlavně rodiče na značku Fastav slyší,“ těší Řiháka.

Začínajícím fotbalistům a fotbalistkám se budou při hodinovém tréninku věnovat všichni trenéři přípravek ligového klubu. Zkušeným odborníkům jde hlavně o to chlapce a díky zaujmout, ne je strhat. „Nábor bude zaměřený hlavně pohyb. Všechno bude formou zábavných soutěží a her. Chceme, aby se děti seznámily s fotbalem i dalšími míčovými sporty,“ říká Řihák.

Zkušení trenéři se nováčkům budou věnovat po celý první rok zdarma. „Neděláme žádné výběry, normálně je necháme fungovat, aby se rozkoukaly a všechno vyzkoušely. Rozdělujeme je až po jedné sezoně. Potom už záleží na pohybových a jiných dovednostech,“ vysvětluje známý kouč.

Rodiče, kteří vezmou své ratolesti začátkem září na Vršavu, by neměli zapomenout potomkům přibalit kopačky, sportovní oblečení, láhev na pití a míč. Všechno ostatní už budou mít k dispozici.

Nábor fotbalistů FC Fastav Zlín

Kdy? Čtvrtek 2. září od 17.30 do 18.30 (prezentace začíná v 17 hodin)
Kde? Sportovní areál Vlastislava Marečka na Vršavě ve Zlíně
Kdo? Nábor je určený pro kluky a dívky ročníků 2015 – 2016

Kdy? Úterý 7. září od 18.00 do 19.00 (prezentace začíná v 17.30 hodin)
Kde? Zlín – Paseky
Kdo? Nábor je určený pro kluky a dívky ročníků 2014, 2015 a 2016