„Podcenili jsme to! Soupeř měl v sestavě starší ročníky a my jsme si po první půli, kdy jsme měli náskok čtyř gólů ,mysleli, že se nám nemůže nic stát. Ale opak byl pravdou. Po vlažném nástupu se udělalo pár chyb a najednou to bylo 5:4,“ zpytoval s týmem svědomí 25letý forvard. který zatím odolal nabídkám divizních týmů z Frenštátu pod Radhoštěm a Všechovic.

Mičkal je v ideálním fotbalovém věku a na letním přestupovém trhu bude o něj nejspíše velký zájem. „Záleží podle možností. Ale na to teď momentálně nedokážu odpověď,“ pousmál se Petr Mičklal

O víkendu jste dal Bylnici čtyři branky. Můžete nám je popsat?

V prvních šancích sem se zastřeloval, ale pak mi to tam napadalo, dal jsem 3 slepené góly v prvním poločase, kdy mě jednou poslal do úniku Pavel Drda, podruhé rychlým výkopem Brankář Petřužela, třtí branka byla střela po přiklepnutí Zubíka. Poslední čtvrtá branka byla povedená střela z poza šestnáctky.

Vidče skončilo na devátém místě se ziskem 32 bodů. Jste spokojení?

Myslím si, že všichni! Každý, kdo ve Vidči dělá do fotbalu, je spokojen se záchranou. Ale na 7. místo jsme určitě měli.

V tabulce střelců jste skončil druhý za Ondřejem Filákem z Francovy Lhoty. Dal jste 26 branek. Mohlo jich být i více?

Ano, mohlo. Na jaře jsem ještě dost šancí neproměňoval.

Fotbalové Příluky na závěr sezony porazily Choryni.
Fotbalové kluby v kraji postupy přijímají. Kdo odmítl a kdo se třeba zachrání?

Kde jste začínal s fotbalem?

Ve Vidči, kde jedinou mládežnickou kategorii vedl můj děda Jiří Jurča, jenž byl výborným fotbalistou a pořád chodí sledovat každé utkání. Bohužel, kluci byli i o 5 let starší, tak jsem hned přešel do Rožnova pod Radhoštěm, kde tehdy byla jedna z nejlepších mládeží v okolí. Tam jsem prošel každou kategorií od přípravek až po dorost, kde jsem se naučil základy fotbalu. Pod trenérem Jaromírem Videckým se nám povedlo vyhrát Krajský přebor starších žáků.

Jak pokračovala vaše fotbalová kariéra?

V Rožnově zrušili kategorii mladší dorost a najedenou tam bylo 30 lidí na jeden tým a já neměl místo v sestavě. Tak mi to taťka na jaro domluvil právě ve Vidči, kde už hraji několikátou sezonu. Hodně mi pomohlo, že jsem se v brzkém věku zapojil do dospělého fotbalu. Mistrovské utkání sem vlastně odehrál pouze za Vidče, a v mládeži za Rožnov. Ale přes covidové období jsem si zahrál i pár zápasu za Frenštát pod Radhoštěm.

Měl jste nabídky z divizních celků z Frenštátu a ze Všechovic. Proč to nakonec neklaplo?

Ano, ve Frenštátě jsem i delší dobu trénoval a to mi hodně pomohlo, ale vedení klubů se nakonec nedohodlo. Do Všechovic jsem měl nastoupit na zimní přípravu, ale zvážil jsem, že zůstanu.

Petr Vabroušek v Moraviamanu 2021
Kam za sportem ve Zlínském kraji?

Čemu se kromě fotbalu věnujete?

Obecně sport. V zimě hokej, běžky, přes léto všechno, co se dá. A samozřejmě společný čas s přítelkyní.

Kterému týmu fandíte? Máte fotbalový vzor?

V české lize vyloženě oblíbený tým nemám. Ale jinak už dlouho držím Chelsea, kterou jsem začal sledovat díky Petru Čechovi a dalším třem legendám Terry, Lampard, Drogba.

Kdo vám nejvíc při zápasech drží palce?

Přítelkyně a snad i můj mladší brácha, který taky hraje fotbal.