Valašské Meziříčí - 

Jak moc se změnil jarní režim práce správce v areálu, když je epidemie koronaviru a sportování je omezeno?

Režim na našem letním stadionu se změnil pouze v tom, že nelajnuji hřiště, ale všechny úkony se prováděly jako každý rok. Jelikož se na mě projevuje nemoc z povolání, tak bylo hodně důležité všechny úkony na travnatých površích dělat obzvlášť pečlivě, jelikož jsem měl příležitost dokázat, že zátěž a přetížení mají velký vliv na kvalitu a stav našich travnatých povrchů. Ono taky, když máte potřebu 5. března jít trénovat na přírodní trávu a vlastně si sám sobě rozbít ještě nenastartovanou trávu, může vám dělat trávníkáře ten nejlepší z nejlepších a nic stejně nezmůže.

Projevila se mírná zima na kvalitě jak hlavní, tak vedlejší travnaté hrací plochy?

Zima mě tak nějak netrápila, jen mě letos potrápila má podzimní chyba z brzkým nahnojením před zimou, která mi dělala vrásky na začátku března, kdy měl trávník nedostatek živin. Jak se říká, nesmíš přiznat chybu, tak ani já ji samozřejmě nechtěl moc přiznávat. (Tvrdil jsem, že se to po zimně prostě někdy stává (smích), ale vše jsem zdárně vyřešil.

Radim Kucharczyk.
Kucharczyk pokračuje! Ve Vsetíně prodloužil smlouvu

Co je nyní obsahem práce, když není areál tolik vytížený pro sportovce?

Touto cestou bych chtěl poděkovat vedení TJ Valašské Meziříčí spolku, že nám umožnilo finanční prostředky na barevné sladění a nové nátěry  tribuny u hlavního hřiště, zábradlí, laviček, mantinelů atd. Takže mou náplní práce byly nátěry, hnojení, sekání, oprava našeho traktoru, oprava nadrží na vodu k závlaze a dovolil jsem si sestrojit malý provzdušňovací válec s pružinovým kartáčem. 

Jak moc se těšíte, až zase začne fotbal?

Jo těším se moc, na pivo a věčně připomínky (odnes si ty branky, ty praporky a šlapat drny bude kdo). No s těmi drny mám takovou filozofii - kdo nevyhrál mistrovství světa v jakémkoliv sportu, prostě šlape drny! Ještě se těším na naše ohleduplné brankáře. (Milan Michut).

Jak jste si krátil čas čekání na znovu zahájení fotbalového sportování?

Tak hlavně jsem se vyhýbal kontaktu s lidmi, protože mám doma starší nemocnou maminku a manželku (pořad si na to slovo moc nemůžu zvyknout) (smích), která je nyní v osmém měsíci těhotenství, takže opatrnost je na místě.

Došlo nebo dojde v areálu Valmezu k výrazným opravám, úpravám či rekonstrukcí na novou fotbalovou sezonu?

No změnilo se tam hodně, jak už zmiňované nátěry a drobné opravy, tak nám město Valašské Meziříčí opravilo všechny střídačky a kompletně zateplilo hlavní budovu, včetně nové střechy. (Dokonce se plánuje celková rekonstrukce šaten). No a ještě bych zapomněl, že máme ozvučený celý stadion, konečně jsem se k tomu dostal.

Ještě nesmím zapomenout na manažera a fotbalistu pana Antonína Hořína, který sám vymaloval náš podchod k hlavnímu hřišti moc pěkně a precizně a dokonce přislíbil ještě precizní nápisy k historii klubu.

Myslím, že stojí za to se na náš divizní celek přijít podívat a i trochu zhodnotit, jak to u nás vypadá a zda se nám práce daří.

Ilustrační foto.
Vsetínský futsal táhl Climax, nyní je to Fru Fru