Filák si náskok vylepšil v sobotním dopoledním střetnutí proti Hrachovci, kdy dvakrát srovnal stav utkání. V průběhu dalšího střetnutí už žádná branka nepadla, soupeři se tak rozešli smírně 2:2. „Hrachovec je velmi kvalitní mužstvo. Věděli jsme, že to nebude vůbec snadný zápas. Bylo to otevřené až do poslední minuty, oba týmy si vypracovaly několik šancí. Hrálo se nahoru dolu, divákům se utkání muselo líbit. Remíza je v celkovém kontextu zasloužená,“ uznal 25letý kanonýr.

Francova Lhota tak po dohrávce 1. kola I. A. třídy skupiny A na třetí Hrachovec disponuje čtyřbodovým náskokem. Podzimní část si nakonec ukořistila ve svůj prospěch, druhá Horní Lideč ztrácí dva body. „Proti Hrachovci to bylo těžké utkání. Bod se tak rozhodně počítá,“ nepovažuje remízové utkání za velkou ztrátu.

Odchovanc zuberské házené a český reprezentant Štěpán Zeman.
Reprezentační pivot Zeman: Rozhodne až forma na Euru

Zatímco poprvé se mu podařilo vyrovnat už po pouhých třech minutách, tak na druhou trefu musel čekat třináct minut po další vedoucí brance hostů. Poslední dva góly zápasu navíc rozdělila poločasová přestávka. „První branku jsem vstřelil po pěkné přihrávce Tomáše Kováře, napálil jsem to pod břevno. Druhá byla po prodloužené hlavičce. Šel jsem sám na gólmana,“ popsal Ondřej Filák své důležité trefy.

Podzimní část mu celkově vyšla na výbornou – kromě dvou branek do sítě Hrachovce se prosadil ještě osmnáctkrát. Po osobní stránce tak u něj může panovat velká spokojenost. „Především jsem rád, že jsem mohl pomoci mužstvu. Celkově se nám podařilo uhrát devětadvacet bodů, podzim nám vyšel skvěle. Je to krásné. Teď se důkladně musíme připravit na jaro a zabojovat o postup.“

Hokejisté Vsetína (žluté dresy) našli recept na Duklu Jihlava.
Vsetín skolil Duklu Jihlava, vyhrál popáté v řadě! Stantien chválil fanoušky

Dvacet branek ve třinácti zápasech rozhodně není přehlédnutelný počin. Jak to tedy vypadá s případným zájmem klubů z vyšších soutěží? „Zatím jsem nic neregistroval. I kdyby však nabídka přišla, tak bych zůstal. Ve Francovce jsem spokojený,“ zdůrazňuje tahoun vedoucího mužstva I. A. třídy skupiny A.

O kvalitách 25letého snajpra rovněž vypovídá konzistence výkonů. Ze třinácti odehraných duelů podzimní části nedal branku branku pouze v jediném – paradoxně na půdě posledního mančaftu soutěže. „Vím o tom,“ neskrývá. „Neprosadil jsem se ve Vlachovicích. Mrzet mě to však nemusí. Důležitá byla výhra,“ připomíná tři body.

Francova Lhota ve skupině nastupuje společně s Viganticemi, za které hraje také bývalý reprezentační útočník a eso britského Liverpoolu Milan Baroš. Nedávného oslavence 40. narozenin se však Filák se spoluhráči nedočkal. „Hodně jsme se na něj těšili. Bohužel však nedorazil. Spíše mě mrzí nezvládnutý zápas a prohra,“ poukazuje na výsledek 3:5 a druhý podzimní zápas bez bodu.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...