„Sice to bolí čím dál více, ale ještě kariéru nebalím. Ještě to zkusím a uvidím, co vydržím!“ směje se 41letý úspěšný fotbalový reprezentační kanonýr, mimo jiných i ostravského Baníku, jehož výkony a výsledky neustále sleduje.

A to i přesto, že hodně času tráví v hlavním městě, odkud se ale pravidelně s celou rodinou i dětmi vrací na Moravu. „Teď už kluci mají svůj program, zápasy, ale přes léto jezdili se mnou a zašli i na mé zápasy,“ pousmál se Baroš, který ale netuší, jestli se vydají na podobnou cestu, jako on sám. „Jsou teprve děti, musí pracovat. Hlavně, aby je to bavilo,“ pousmál se.

Fotbalisté Vigantic (v černém) se rozloučili s podzimní části I. A třídy skupiny A v derby s Rožnovem pod Radhoštěm přesvědčivou výhrou 5:0. Lví podíl na ni měli největší hvězdy Vigantic Milan Baroš a René Bolf, kteří dali po jedné brance.
Za hvězdou na exkluzivní oslavě: Baroš dal gól, fanoušci Vigantic vás dostanou

Své nedávné, 41. narozeniny oslavil na druhého nejlepšího kanonýra národního týmu stylově – vysokou výhrou 5:0 nad Rožnovem pod Radhoštěm a vstřeleným gólem. Ideální dárek a oslava. „Za výhru v derby jsem moc rád, navíc před super návštěvou. I proto to děláme,“ směje se vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem.

Jak intenzivně sledujete výkony a výsledku Baníku?

Hodně. Věřím, že se začnou zvedat. Začátek nebyl úplně ideální, ale to se stává. Potřebují se chytit pár výsledky, dvě tři vítězství je můžou nastartovat. Snad to půjde.

Kluci v týmu jsou šikovní, hlavně ti mladí.

Každopádně mluvit před sezonou o pohárech bylo trošku unáhlené. I tak věřím, že se nyní dostanou nahoru, tam, kam Baníček patří. Umístění okolo čtvrtého místa je to, kde určitě patří. Věřím, že ještě o tuto konečnou příčku zabojují, sezona je pořád dlouhá!

Kanonýrem uplynulého víkendu byl bezesporu fotbalista Prostřední Bečvy Robin Kalod. Do sítě Kelče nasázel čtyři branky.
Bývalého dorostence Baníku Robina Kaloda zastavil až střídáním trenér!

Překvapilo vás zatím něco v nejvyšší soutěži?

První trojice – Plzeň, Slavia a Sparta je odskočená, přesněji mezi sebou bojuje. Jak říkám, v této soutěži může překvapit kdokoliv z dalších třinácti týmů, vyletět, jako se to nyní daří Bohemce. I Liberec se tlačí do popředí.

Jak dlouho máte v plánu se ještě ve Viganticích bavit fotbalem? Proč to děláte?

Pořád mě baví, fotbal miluji! Ale s přibývajícím věkem i na této úrovni bolí fotbal čím dál více. Prakticky už téměř fotbal netrénuji, maximálně jednou týdně. Ano, pořád se snažím sportovně udržovat, hlavně na kole, ale přes tento pohyb se už rychlost ztrácí. A už i na této úrovni to proti mladým běhavým klukům mám velmi složité!

Brankář FK Vigantice Jiří Slovák
VIDEO: Brankář Vigantic skóroval, zastínil i Baroše? Normální kluk, říká Slovák

S René Bolfem jste zažili krásné časy v Baníku Ostrava. Jak se s ním hraje na úrovni I. A třídy zde ve Viganticích?

Je to jiné, ale pořád platí, že Bolfík nám vzadu hodně pomůže. Zahrává standardky, nejen z nich, ale po nich hlavou dokáže dávat góly. Je pro nás velmi platný, navíc na ty roky (48 let – pozn. red.) je pořád neskutečně rychlý. Jsem moc rád, že si spolu tady pořád můžeme zakopat, a poté si posedět a dát si pivo!