Výsledek je pro Olympii ještě milosrdný.

„Mohli jsme vyhrát mnohem vyšším rozdílem,“ tvrdí kouč Valachů Pavel Hajný. „Kromě samotného začátku a první akce, po které hosté zahrávali dva rohové kopy po sobě, jsme ve hře jasně dominovali. Mimo čtyři vstřelené branky jsme měli obrovské množství šancí. Vypracovali jsme si snad šest až osm tutovek,“ přidává zkušený trenér.

Valmez sobotní duel rozhodl hned v první půli, kdy se prosadil třikrát. Skóre v 10. minutě z penalty otevřel Výmola, druhý gól přidal Michálek a třetí úder zasadil neškodnému soupeři Vozák.

Když krátce po změně stran Výmola svým druhým gólem v poklidném zápase zvýšil na 4:0, nebylo co řešit. Zbytek utkání se dohrál z povinnosti. Valaši tlačili a zahazovali šance, hosté se pouze bránili a čekali na konec.

Bruntál zahrozil už pouze jednou, když šel jeden z jeho hráčů z boku sám na gólmana Michuta, jenž ale neinkasoval. „To byla jejich jediná větší šance v utkání,“ poznamenal Hajný.

Ten ve druhé půli sestavu prostřídal a šanci dal i náhradníkům. „Jsem spokojený. První domácí zápas jsme zvládli. Vyhráli jsme poměrně vysoko, navíc jsme soupeře jasně přehráli,“ těšilo Hajného.

Valmez nastoupil proti Bruntálu kompletní. Hosté se na výraznější odpor nezmohli. „Nechci nijak snižovat výkon soupeře, ale když jsem loni trénoval Nový Jičín, prezentovali se u nás jako divizní nováček výborným způsobem. V zimě jim ale odešli bratři Kundrátkové do Rýmařova, takže na jaře už tak silní nebyli. V létě zase zamířil Kovařík do Vítkovic, což se na jejich hře projevilo. Bruntál mě celkem zklamal,“ dodal Hajný.

Jeho tým se pokusí dobrý vstup do sezony potvrdit za týden v Bohumíně.

Fortuna Divize F, 3. kolo 

TJ Valašské Meziříčí - FC Slavoj Olympia Bruntál 4:0 (3:0)

Branky: 10. z penalty a 49. Martin Výmola, 23. Aleš Michálek, 31. Václav Vozák

Rozhodčí: Šimoník – Mikulášek, Ogrodník (Prokop)

Bez žlutých karet

Diváci: 112

Valašské Meziříčí: Michut – Kadla, Vozák (72. Matyáš), Švec Kiss Farkas (46. Kundrát) - Michálek (83. Kocián), Žilinský, Juříček, J. Vrána (79. Daniš) – Š. Vrána, Výmola (65. Gajdoš).